Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ...
1 κιλό ώριμα και γερά κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
800 γρ μέλι
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε με ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και βάζετε τα κεράσια στην κατσαρόλα. Προσθέστε μια φλούδα λεμονιού(μονο το κίτρινο μέρος)και το μέλι.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να βράσουν σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζοντας, ώσπου το γλυκό να πάρει την κανονική του πυκνότητα. Κατεβάζετε το γλυκό απο τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και αφαιρείτε τη φλούδα.Αδειαζετε το γλυκό ζεστό στα βάζα και τα κλείνετε αμέσως ερμητικά. Διατηρείτε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου