Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γάλα γαϊδούρας


Το γάλα γαϊδούρας, είναι μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και θεωρείται ότι προσεγγίζει το μητρικό. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λακτόζη και η λιποπεριεκτικότητά του, κυμαίνεται πολύ χαμηλά. Επίσης, ύστερα από έλεγχο που έγινε, παρατηρήθηκε ότι το γάλα γαϊδούρας βοηθάει στη διαδικασία επούλωσης των πληγών, προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες του δέρματος, έχει ιδιότητες αντιγήρανσης. Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για βρέφη που έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.
Στην Ευρώπη, το γάλα γαϊδούρας το χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο για ανθρώπινη κατανάλωση. Εκτός όμως από αυτή τη χρησιμότητα που έχει το γάλα αυτό, το χρησιμοποιούν και για την παραγωγή καλλυντικών γεγονός που αποτελεί μίας πρώτης τάξεως επένδυση μιας και είναι πολύ ακριβό για να το αγοράσει κάποιος.
Μαργαρίτα Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου