Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Το ξύδι,το baby oil,το λεμόνι και η σόδα στην καθημερινή μας καθαριότητα!

ΠΗΓΗ..

Το Ξύδι

1) Πιο φυσικό απολυμαντικό σίγουρα δε θα βρείτε. Προτιμήστε το για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας (όλες εκτός από τις μαρμάρινες),τους διακόπτες του ρεύματος,τα πόμολα και τις μπαταρίες της βρύσης. Δοκιμάστε το και στο σφουγγάρισμα,ειδικά αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι ,προσθέτοντας στο νερό 1 φλιτζάνι ξίδι.
2) Σώστε παλιά υφάσματα και έπιπλα παρασκευάζοντας ένα διάλυμα από λευκό ξίδι και νερό σε αναλογία 3/2,που μπορεί να απομακρύνει λεκέδες και στίγματααπό υγρασία και μούχλα. Ψεκάστε την περιοχή και αφήστε το να δράσει για μία ώρα. Σκουπίστε με βρεγμένο πανί.
3) Φτιάξτε το δικό σας φυσικό μαλακτικό. Βάλτε στη θήκη,μαζί με το απορρυπαντικό, 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Ζωντανεύει τα χρώματα,απομακρύνει τα υπολείμματα σαπουνιού από το πλυντήριο,αλλά και από τα ρούχα κάνοντάς τα πιο απαλά.
4) Το καθάρισμα των ψαριών είναι δύσκολη και..... βρώμικη υπόθεση. Με λίγο ξίδι,όλα αλλάζουν! Ψεκάστε με αυτό το ψάρι πριν το καθαρίσετε. Πρώτον,περιορίζει τις οσμές και δεύτερον,κάνει το καθάρισμα από τα λέπια πιο εύκολο.
5) Τα ζιζάνια <<πνίγουν>> τις γλάστρες σας; Δώστε τους ένα μάθημα ψεκάζοντάς τα με ξίδι. Προσέξτε όμως,να μην πέφτει στα φύλλα των φυτών σας.
6) Αν το αποσμητικό σας αφήνει κιτρινίλες και σημάδια στα ρούχα σας,δοκιμάστε να πλύνετε τοπικά το ύφασμα με νερό,απορρυπαντικό και λευκό ξίδι.
7) Την άνοιξη κρατήστε τα ενοχλητικά μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας ψεκάζοντας τα κουφώματα των παραθύρων με ένα διάλυμα από νερό και ξίδι σε ίση ποσότητα.
8) Αντίδοτο και για την ξεραμένη μπογιά πάνω στα πινέλα! Βράστε λίγο ξίδι,βυθίστε τις μύτες τους και πιέστε στα τοιχώματα της κατσαρόλας μέχρι να καθαρίσουν.
9) Αν σας έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό,μη βιαστείτε να το πετάξετε. Προσθέστε κουταλάκι κουταλάκι λευκό ξίδι καιεξουδετερώστε την ένταση των μπαχαρικών.
10) Δυο κουταλιές της σούπας ξίδι σε κάθε βάζο κρατούν τα λουλούδια σας ζωηρά και φρέσκα περίπου για 3ημέρες περισσότερο.

Το Baby oil

1) Θέλετε βοήθεια στο ξεσκόνισμα; Ρίξτε μικρή ποσότητα από baby oil σε ένα πανί και περάστε με αυτό τα ξύλινα έπιπλά σας. Τέλος,σκουπίστε με καθαρό πανί και δείτε τα να λάμπουν.
2) Τα κολλημένα φερμουάρ βρήκαν το δάσκαλό τους. Βάλτε λίγο παιδικό λάδι την άκρη μιας μπατονέτας και ακουμπήστε στην προβληματική περιοχή. Θα δουλέψει ξανά σαν καινούριο.
3) Καθαρίστε το δέρμα σας από χρώματα,αλλά και πίσσα τρίβοντας τα με ένα πανί και λίγο baby oil.
4) To τετράχρονο αγγελούδι σας ζωγράφισε με κηρομπογιές τα έπιπλά σας; Εφοδιαστείτε με ένα πακέτο βαμβάκι και ένα μπουκάλι παιδικό λάδι και αναλάβετε δράση. Τρίψτε απαλά και στη συνέχεια περάστε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.
5) Κάντε τις δερμάτινες τσάντες και τα παπούτσια σας σαν καινούρια αλείφοντάς τα με baby oil και βαμβάκι,κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Προσοχή,μην το δοκιμάσετε σε σουέντ.
6) Θέλετε να κρατήσετε τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού μακριά από την καμπίνα της μπανιέρας σας για περισσότερο διάστημα; Απλώστε στο τζάμι ένα λεπτό στρώμα λαδιού,το οποίο  απωθεί το νερό αλλά και το σαπούνι.
7) Περάστε με λίγο baby oil τα κηροπήγιά σας. Όσο και αν <<τρέξουν>>,θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα με ευκολία.
8) Πείτε <<αντίο>> σε ετικέτες και αυτοκόλλητα τρίβοντας τα με λίγο λάδι. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε εύκολα και ανώδυνα τσιρότα και επιθέματα.
9) Η τσίχλα μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς όπου και αν κολλήσει. Δοκιμάστε να την αφαιρέσετε από παπούτσια,ρούχα,έπιπλα ακόμα και από τα μαλλιά,τρίβοντας με baby oil και ξεβγάζοντας καλά.
10) Λύση και στους .... γόρδιους δεσμούς των κολιέ δίνει το παιδικό λάδι. Βάλτε λίγες σταγόνες στην παλάμη σας,τρίψτε τον κόμπο και στη συνέχεια ,με τη βοήθεια μιας καρφίτσας,προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε.

Το ξύδι,το baby oil,το λεμόνι και η σόδα στην καθημερινή μας καθαριότητα!

Το Λεμόνι

1) Εξουδετερώστε μικρόβια από τις ξύλινες επιφάνειες κοπής,αλλά και από τις κουτάλες τρίβοντάς τες με μια λεμονόκουπα.
2) Απομακρύνετε τις οσμές και καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμμάτων βράζοντας για 5' ένα φλιτζάνι νερό με 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Οι ατμοί μαλακώνουν τα υπολείμματα των τροφών στα τοιχώματα του φούρνου και χαρίζουν ευχάριστη μυρωδιά.
3) Ο χυμός από 1/2 λεμόνι μαζί με κρύο νερό φρεσκάρει τα μαραμένα μαρούλια. Μουλιάστε τα στο χυμό,στο ψυγείο για μία ώρα.
4) Αρωματίστε φυσικά το σπίτι βράζοντας σε λίγο νερό τις φλούδες 1 λεμονιού,2 ξυλαράκια κανέλα και μερικά καρφάκια γαρύφαλο.
5) Το καλύτερο <<αντίδοτο>> για λεκέδες από μελάνι είναι ο χυμός του λεμονιού,τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και ως λευκαντικό. Αν πάλι θέλετε τα λευκά ευαίσθητα ρούχα σας ακόμα πιο λευκά,μουλιάστε τα σε νερό και χυμό 30' πριν από την πλύση.
6) Γυαλίστε τις μπαταρίες του μπάνιου και της κουζίνας τρίβοντάς τες με μια λεμονόκουπα και ξεβγάζοντάς με άφθονο νερό.
7) Για ρύζι σπυρωτό,προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού τη στιγμή του βρασμού.
8) Αν το συχνό βάψιμο με βερνίκι έχει αφήσει στα νύχια σας κίτρινα σημάδια,βυθίστε τα για 10' σε χυμό λεμονιού,και στη συνέχεια,σε ένα μείγμα από νερό και λευκό ξίδι.
9) Με μια φλούδα λεμόνι στο βάζο της καστανής ζάχαρης θα αποφύγετε το.....πέτρωμα.
10) Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού είναι ο νούμερο ένα εχθρός του σκόρου. Κρεμάστε τες στην ντουλάπα ή βάλτε τες στην άκρη των συρταριών σας.

Η Μαγειρική Σόδα

1) Αν ψάχνετε ένα απόλυτα φυσικό σαπούνι για τα φρούτα και τα λαχανικά σας,ήδη το έχετε στο ντουλάπι σας. Τρίψτε τα με λίγη σόδα και στη συνέχεια ξεβγάλτε τα καλά με νερό.
2) Κάψατε το φαγητό και η κατσαρόλα δεν καθαρίζει; Γεμίστε τη με νερό,προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε τη για 10' πριν την πλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων. Η σόδα κάνει μικρά θαύματα!!!
3) Για πιο λευκά ...... λευκά,προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο απορρυπαντικό σας σε κάθε πλύση και πείτε <<αντίο>> στο γάργιασμα.
4) Αν,ακόμα και μετά την αλλαγή του φίλτρου και της σακούλας,η ηλεκτρική σκούπα σας έχει μια περίεργη μυρωδιά,ρουφήξτε με αυτή 4-5 κουταλιές της σούπας σόδα και θα απορροφήσει τις οσμές.
5) Αχρείαστη να είναι,λίγη σόδα μπορεί να σβήσει μια μικρή φωτιά στην κουζίνα.
6) Χρησιμοποιήστε τη σαν φυσικό αποσμητικό για τα παπούτσια σας. Βάλτε λίγη σόδα στο εσωτερικό τους μόλις τα βγάλετε και τινάξτε τα καλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τα φορέσετε.
7) Η μυρωδιά στα χέρια από το σκόρδο,το κρεμμύδι ή τα ψάρια γίνεται παρελθόν αν τα τρίψετε με λίγη μαγειρική σόδα και ελάχιστο χλιαρό νερό.
8) Ζωντανέψτε τα χρώματα των χαλιών και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές πασπαλίζοντας τα κάθε μήνα με μαγειρική σόδα . Αφήστε τη να δράσει ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική.
9) Το ξέρατε ότι το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων; Ετοιμάστε ένα διάλυμμα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα και 250ml νερό,βουτήξτε το σφουγγάρι σας σε αυτό και βάλτε το για 2' στο φούρνο μικροκυμμάτων.
10) Φτιάξτε τη δική σας πανίσχυρη καθαριστική κρέμα για την μπανιέρα αναμειγνύοντας σόδα,αλάτι και υγρό σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με αυτή την επιφάνεια της,αφήστε τη να δράσει και ξεβγάλτε καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου