Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ??

Πόση ζάχαρη θέλει η μαρμελάδα;Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των σακχάρων που περιέχουν τα συγκεκριμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις! Εντούτοις, μπορείς να το βρείς με σχετικά απλό τρόπο.
Φτιάξε ένα πυκνό σιρόπι όπου τα φρούτα επιπλέουν και άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό. Σταμάτα την προσθήκη νερού όταν τα φρούτα βρεθούν στο μέσο του διαλύματος. Τότε η αναλογία ζάχαρης-νερού είναι η ιδανική και εξασφαλίζει ότι η μαρμελάδα σου θα έχει την κατάλληλη πυκνότητα και γεύση.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΓΙΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ??

Γιατί μπαγιατεύει το ψωμί;Ο κύριος λόγος είναι ότι το ψωμί περιέχει αρκετό νερό, σε ποσοστό 30-40%, το οποίο εξατμίζεται και χάνεται όταν το ψωμί έλθει σε επαφή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται.
Χρήσιμη γνώση: Το ψωμί διατηρείται για περισσότερο χρόνο φρέσκο και μαλακό εάν το φυλάξετε σε σακούλα με λίγο σέλινο και την κλείσετε καλά.

ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Να βάλεις μέλι στο κρέας και γιατί; Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε στο μείγμα 1-2 κουταλάκια μέλι.
Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές ή τροφικές δηλητηριάσεις, περιορίζει τα επίπεδα των καρκινογόνων χημικών ουσιών που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο του κρέατος και το κάνει πιο νόστιμο. Διαπιστωμένο!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(ΜΑΦΕΝΣ)

ΥΛΙΚΑ για 12 ψωμακια.
2 κούπες τσαγιού αλεύρι
1/3 κουπ.τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλ. γλυκού μπαιικιν παουντερ
1 κουταλ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτλ.γλυκού αλάτι
1 αυγό καλά χτυπημένο
3/4 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
4 κουταλ.σούπας βούτυρο,λιωμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατέψετε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπαιικιν,τη σόδα και το αλάτι.Προσθέσετε το αυγό,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο καλά χτυπημένο.Ανακατέψετε καλά το μείγμα χωρίς να το χτυπήστε.Το ρίχνετε σε καλά λαδωμένες φόρμες για ψωμάκια και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθ.για 25 περίπου λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας ένα μαχαίρι στα ψωμάκια,που πρέπει να βγει καθαρό.Σερβίρετε αμέσως.
ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ (ΜΑΦΕΝΣ)ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΜΕ ΜΟΥΡΑ.Προσθέστε 1 κουπ.τσαγιού μούρα στο μείγμα του αλευριού.
ΜΕ ΜΗΛΑ.Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα(η 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 αλεσμένο μοσχοκάρυδο)με τα ξερά υλικά και 1/2 κουπ.τσαγιού καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μήλα με το βούτυρο.
ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ.Ανακατέψτε 3/4 κουπ.τσαγιού λιωμένες ώριμες μπανάνες με το αυγό,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
ΜΕ ΤΥΡΙ.Παραλείψτε τη ζάχαρη και προσθέστε 1/2-2/3 του κουπ.τσαγιού αλεσμένο τυρί στα ξερά υλικά.Ρίξτε λίγη πάπρικα στα ψωμάκια πριν τα ψήσετε..