Loading...

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΛΑΟΥΝΑ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)

ΥΛΙΚΑ.. 30 γρ μαγιά μπίρας μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλάτι 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό 10 ως 12 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (σκληρό) 1\4 του κιλού λάδι 3/4 του κιλού τυρί φέτα σκληρή ΕΚΤΕΛΕΣΗ Διαλύετε τη μαγιά στο μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε το αλάτι,το νερό και το αλεύρι για να γίνει η ζύμη σφιχτή.Ζυμώνετε καλά τη ζύμη,πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια,μέχρι ότου γίνει λεία και ελαστική(επί 10 λεπτά περίπου) Βάζετε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος,1 1/2-2 ώρες η μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν τη ζυμώνετε με το λάδι και το τυρί και τη στρώνετε σ'ενα ταψί λαδωμένο. την ψήνετε σε κανονικό φούρνο,μισή ώρα περίπου. Τρώγετε ζεστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου