Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρά Δευτέρα το ρίχνουμε έξω !!!!!!

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα ποτηράκια μιας χρήσης και τις σακούλες απορριμμάτων  για να αφήσεις  πραγματικά καθαρό το χώρο που σε φιλοξένησε!!!
                            Αποτέλεσμα εικόνας για καθαρα δευτερα
Όταν ακούς Καθαρά Δευτέρα σου έρχονται στο μυαλό λαγάνες, χταποδάκια, ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτες, ουζάκια, μπίρες, χαρταετοί. Βάλε όλα αυτά, μαζί με ένα τραπεζομάντηλο και ποτηράκια μιας χρήσης σε ένα καλάθι, πάρε τους φίλους σου, δίποδους και τετράποδους, και οργανώστε ένα πικ νικ.
Μέρα που είναι, γιατί να κάτσεις σπίτι να τυλίγεις ντολμαδάκια, όταν μπορείς να κάνεις κάτι τόσο απλό και αναζωογονητικό.

Και έπειτα είναι και το πέταγμα του χαρταετού. Οικογενειακή υπόσχεση για τους παραδοσιακούς, ευχάριστη πρόκληση για πρωτάρηδες.
Κάθε χρόνο τα ίδια, γιατί έτσι μας αρέσει να περνάμε την Καθαρά Δευτέρα.


Στην περίπτωση που δεν μας αφήσει ο καιρός να το ρίξουμε έξω, μεταφερόμαστε όπως είμαστε, με τις λαγάνες και τους μεζέδες μας, στο πλησιέστερο υπόστεγο. Αυτό θα πει κινητή γιορτή.
Και φυσικά στο τέλος δεν ξεχνάμε, όπως τα στρώσαμε, έτσι τα μαζεύουμε και τα πετάμε σε μια σακούλα απορριμμάτων. Για να αφήσουμε τη Δευτέρα και τη φύση, όσο καθαρές τις βρήκαμε!
  

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα ποτηράκια μιας χρήσης και τις σακούλες απορριμμάτων  για να αφήσεις  πραγματικά καθαρό το χώρο που σε φιλοξένησε!!!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη…

Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.
Υλικά:
300 γρ σκόρδο,
500 γρ κρεμμύδια,
1,5 λίτρο μηλόξυδο και
1 κιλό μέλι.
Διαδικασία:
Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.
Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Πηγή: idiva