Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Αποτοξινωτικός χυμός ντομάτας

Αποτοξινωτικός χυμός ντομάτας

Υλικά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 αγγούρι με φλούδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

Εκτέλεση
Οι ντομάτες είναι μια εξαιρετική πηγή της αντιοξειδωτικά βιταμίνη Α και C , K , φολικού οξέος και φυτικών ινών
Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι και τα πλένετε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε στο κάδο του μούλτι τις ντομάτες, το αγγούρι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πάπρικα και βασιλικό. Χτυπάτε το μείγμα για 1 λεπτό στη δυνατή σκάλα και σερβίρετε.
Ένα συντριπτικό ποσό της έρευνας δείχνουν ότι οι ντομάτες βοηθούν στην πρόληψη όλων των ειδών καρκίνων ( ειδικά του προστάτη και του παγκρέατος ) , είναι εξαιρετική για την καρδιά σας , ένα φυσικό αντι -φλεγμονώδη , μειώνουν τη χοληστερόλη σας.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι ντομάτες παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά που βοηθούν τους μυς να επανέλθουν και διατηρούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά, μετά από έντονη και επίπονη άσκηση.
Οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ στα ζωτικά όργανα 15 αθλητών σε διάστημα δύο μηνών, πριν και μετά την άσκηση.
Οι εννέα από αυτούς έπιναν τοματοχυμό μετά την άσκηση και οι υπόλοιποι τα συνήθη ενεργειακά ποτά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο.
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η πρώτη ομάδα επανερχόταν πιο γρήγορα και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους επέστρεφαν σε φυσιολογικά επίπεδα πιο σύντομα μετά από έντονη άσκηση.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Food and Chemical Toxicology.