Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μπιφτέκια με βρώμη

  φρέσκα αρωματικά και

Υλικά 500 γραμμ. ανάμεικτος κιμάς (250 γραμμ. μοσχαρίσιος, 250 γραμμ. χοιρινός) 3 κουταλιές αλεύρι βρώμης 3 κλωναράκια ρίγανη 2 κλωναράκια θυμάρι 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 2 κλωναράκια μαϊντανό 1 κρεμμύδι 1 μικρή ντομάτα 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι ξύδι 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2 κουταλιές νερό 1 κουταλάκι μουστάρδα Αλάτι, πιπέρι, τσίλι                                                                                                                                                       Εκτέλεση Καθαρίζουμε και τρίβουμε με τον τρίφτη το κρεμμύδι. Ξεπλένουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το στίβουμε με τα χέρια μας για να στραγγίξει από τα περιττά υγρά! Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλεύρι βρώμης, τα αρωματικά μας, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι για να το κάνουμε λίγο πικάντικο, τριμμένο σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτεκάκια! Πριν πάρουμε λίγο από το μείγμα μας βρέχουμε τα χέρια μας σε λίγο νερό και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας, έτσι θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα! Ψήμουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.