Loading...

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

ΚΟΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (OSSO BUCCO)

ΥΛΙΚΑ
6 φέτες κότσι μοσχαρίσιο 250-300 γρ η μια
200 γρ πολτό ντομάτας
50 γρ βούτυρο 50 γρ λάδι
4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιες σουπας κρεμα γαλακτος
ξυσμα λεμονιου για γαρνιρισμα
1 μπουκετο αρωματικο(1 καροτο 1 κλωναρι σελινο λιγο θυμαρι η ριγανη)τα δενουμε με μια κλωστιτσα.
αλατι πιπερι, λιγο αλευρι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τις φέτες απ'το κότσι.Τις ροδίζετε μαζί με το κρεμμύδι,το βούτυρο και το λάδι μέσα σε κατσαρόλα.Προσθέτετε την ντομάτα,το σκόρδο,το μπουκέτο,τα σκεπάζετε με νερό και τα αφηνετε να σιγοβράσουν.
Μεταφέρετε το κρέας σε άλλη κατσαρόλα,βγάζοντας το μπουκέτο.
Δένετε την σάλτσα της κατσαρόλας με την κρέμα γάλακτος.Αφήνετε να πάρει μια βράση και τη σουρώνετε πάνω στο κρέας.Για γαρνίρισμα,τοποθετείτε ξύσμα λεμονιού στο κέντρο κάθε κοκκαλου..

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
6 πέστροφες 200-250 γραμ.η μια
100 γρ βούτυρο
100γρ αραβοσιτέλαιο
75 γραμ. αλεύρι
125 γρ αμύγδαλα φιλέ(κομμένα σε λεπτές φέτες)
50 γρ κρέμα γάλακτος
χυμό 1 λεμονιού
φέτες λεμονιού
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στεγνώνετε τις πέστροφες.Τις αλατοπιπερώνετε,τις λαδώνετε,τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε.Σε άλλο τηγάνι ροδίζετε τα αμύγδαλα μέσα στο βούτυρο,και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το χυμό του λεμονιού.Περιχύνετε με την σάλτσα τις πέστροφες.Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού τις οποίες τυλίγετε στον ψιλοκομμένο μαϊντανό..Καλή σας όρεξη!!!!

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ(ΠΟΔΙΑ)ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΥΛΙΚΑ
100γρ cream crackers λιωμένα
2 κουτ.σούπας σουσάμι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
8 κοπανακια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.
2 κουτ.σούπας αλεύρι
1 αυγό
4 κουτ.σουπ ελαιόλαδο
λεμόνι για γαρνίρισμα..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα λιωμένα crackers,το σουσάμι,την πάπρικα και το αλάτι και απλώνουμε το μείγμα σ'ενα πιάτο.
Αλευρώνουμε τα κοπανακια σ'ενα άλλο πιάτο,τα βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και στη συνέχεια τα περνάμε από το μείγμα μέχρι να καλυφθούν τελείως.Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σ' ενα πυρίμαχο σκεύος,τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Αλείφουμε μ' ένα πινέλο τα σημεία του κοτόπουλου που δεν καλύφθηκαν με το ελαιόλαδο.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά η κρύα,γαρνιρισμενα με τέταρτα λεμονιού..

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
6-8 φρέσκα ροδάκινα καθαρισμένα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπεηκιν παουντερ
1/8 του γλυκού αλάτι
200 γρ.λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κουταλάκι βανίλια..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα ροδάκινα με όση ζάχαρη άχνη και κανέλα σας αρέσει σ'ενα πυρέξ.Ανακατέψτε το αλεύρι,το μπεηκιν και το αλάτι.
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη και προσθέστε το στο μείγμα του αλευριού.
Αναμείξτε το αυγό και τη βανίλια.Απλώστε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα και ψήστε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθ.
Πασπαλιστε με λιγη ακομα ζαχαρη αχνη και σερβιρετε τα ροδακινα ζεστα,μαζι με παγωτο...