Loading...

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ....300 γρ αλεύρι 130 γρ βούτυρο 300 γρ ζάχαρη 500 γρ ολοπαχο τυρί κρέμας 1/4 κουταλιάς τσαγιού βανίλια 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη αλεύρι και βούτυρο για την λαμαρίνα του φούρνου  ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέχρι να φουσκώσει. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φουσκώσει το μιγμα. Λιώστε με ένα πιρούνι το τυρί, προσθέστε το στο μιγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας δυνατά.Πλαστε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και ισιώστε τα με τα χερια,για να έχουν πάχος λίγων χιλ. Αλείψτε με βούτυρο τη λαμαρίνα του φούρνου, πασπαλίστε τη με αλεύρι, αραδιαστέ τα μπισκοτάκια και βάλτε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. για 10 λεπτά περίπου. μόλις κρυώσουν, βγάλτε τα από τη λαμαρίνα, βάλτε τα σε μια πιατέλα και πασπαλίστε τα με την άχνη.. Καλή επιτυχία...............

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ 8 αυγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφικτή  ζύμη. 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτη 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ σπορέλαιο για τηγάνισμα .ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ...3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκαλιού..ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, χτυπήστε τα προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε, προσθέστε το λάδι, ανακατέψτε, προσθέστε το γιαούρτη, σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ και ζυμώστε. Βγάλτε τη ζύμη απο το μπολ και ζυμώστε τη στον μπάγκο εργασίας, μέχρι να γίνει σφικτή και λεία.. Τυλίξτε τη σε μια πετσέτα για 30 λεπτά. Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι, χωρίστε τη ζύμη σε όμοια κομμάτια, πασπαλίστε τα με αλεύρι και ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο πάχους 2-3 χιλ. Κόψτε τα φύλλα σε σχήμα της αρεσκείας σας(οβάλ, τρίγωνο, μακρόστενο κ.τ.λ.)και τηγανίστε τα σε άφθονο καυτό λάδι (το τηγάνισμα γίνεται πολύ γρήγορα γι'αυτο προσέξτε να μην καούν οι δίπλες). Αλλάξτε το λάδι μόλις μαυρίσει.Για το σιρόπι... Βάλτε στη φωτιά ένα κατσαρολακι με 3 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη και αφηστε τα να βρασουν μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.Κατεβαστε το απο τη φωτια και προσθεστε το χυμο του πορτοκαλιου...

ΤΥΡΙΝΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ  500 γρ χυλοπίτες 500 γρ σκληρή φέτα 8 κουταλιές σούπας βούτυρο πιπέρι αλάτι    ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράστε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Βάλτε σε ένα μπολ τη φέτα και λιώστε τη με ένα πιρούνι προσθέτοντας μια κουταλιά νερό απο αυτό που βράζουν οι χυλοπίτες.Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το βούτυρο. Στραγγίστε τις χυλοπίτες,περιχυστε τις με το βούτυρο καυτό, ανακατέψτε τις, προσθέστε τη 1/2 ποσότητα της φέτας ανακατέψτε, πασπαλίστε με άφθονο πιπέρι και σερβίρετε. Μοιράστε την υπόλοιπη φέτα σε κάθε πιάτο.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΠΡΑΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ  20 φύλλα  κρούστας 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι 6 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 6 αυγά 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ..      3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού μπράντι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το γάλα και τη ζάχαρη για να βράσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού και σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα. Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς αφήστε το μιγμα να σιγοβρασει. Κατεβάστε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα κάθε φορά που προσθέτετε ενα αυγό. Λιώστε το βούτυρο σε μπαιν μαρι. Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί, στρώστε 8 φύλλα αφήνοντας τα να εξέχουν απο τα πλαϊνά του ταψιού και αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο και  βάλτε την κρέμα επάνω τους. Γυρίστε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν . Βουτυρώστε τα και αυτά. Στρώστε τα υπόλοιπα φύλλα, που θα τα κόψετε ίσα ίσα στο μέγεθος του ταψιού, και βουτυρώστε τα ένα ένα . Χαράξτε τα επάνω φύλλα με ένα μυτερό μαχαίρι δίνοντας το σχήμα της αρεσκείας σας και ραντίστε τα με λίγο νερό. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ.για 45 λεπτά περίπου.Για το σιρόπι.. Βάλτε στη φωτιά ενα κατσαρολακι με 1 1/2 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάστε το και προσθέστε το μπράντι.Περιχυστε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι οταν είναι ζεστό. Σερβίρεται χλιαρό η κρύο. Καλή επιτυχία..

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ 6 κρόκοι αυγού 150 γρ +150 γρ ζάχαρη  120 γρ κρασί μαρσαλα ξηρό 250 γρ κρέμα γάλακτος 250 γρ τυρί μασκαρπόνε 2 φύλλα  παντεσπάνι(βλέπε συνταγή παντεσπάνι) καφέ εσπρέσο σκόνη κακάο ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Χτυπήστε μαζί τους κρίκους αυγού ,τα 150 γρ ζάχαρης και το κρασί. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μείγμα ζαμπαγιον που φτιάξατε πριν καθώς και το μασκαρπόνε. Βρέξτε τον ένα δίσκο παντεσπάνι με καφέ εσπρέσο στον οποίο έχετε διαλύσει την υπόλοιπη ζάχαρη και σκεπάστε με ένα στρώμα απο την κρέμα που έχετε φτιάξει. Πασπαλίστε με κακάο. Επαναλάβετε για το δεύτερό δίσκο παντεσπάνι.<<Η λέξη τιραμισου σημαίνει ανάμιξη καφέ εσπρέσο με κρέμα ζαμπαγιον.Στη ζαχαροπλαστική εχει παρουσιαστεί με πολλές μορφές, όλες γευστικές. Είναι βασικά ένα τυπικό γλυκό της Βόρειας Ιταλίας.

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ(Σαλτιμποκα αλα ρομανα)

ΥΛΙΚΑ 400 γρ κρέας μοσχαρισιο κομμένο σε λεπτές φέτες 50 γρ προσουτο κομμένο σε λεπτές φέτες (η ζαμπόν) 3 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο η μαργαρίνη μερικά φιλαράκια φασκόμηλο (κατά προτίμηση φρέσκο) 1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί αλάτι πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Αν το κρέας δεν είναι λεπτό , χτυπήστε το. Κόψτε το σε μικρές φετουλες(10χ5 εκ. περίπου) βάλτε επάνω σε κάθε φέτα κρέατος μια φετουλα προσουτο, περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας,και 1 φυλλαράκι φασκόμηλο στερεωναντας τα μαζί με μια οδοντογλυφίδα.Εαν το φασκόμηλο δεν είναι φρέσκο, βάλτε μερικά ξηρά φυλλαράκια στο τηγάνι.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί και πάρει λίγο χρώμα, βάλτε τις φέτες του κρέατος δίπλα δίπλα και τηγανίστε τις για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά. Προσθέστε πιπέρι στην πλευρά που δεν είναι το προσουτο και λίγο αλάτι. Βγάλτε το κρέας απο το τηγάνι σε μια πιατέλα με το προσουτο προς τα πάνω. Βάλτε στο τηγάνι το κρασί και ξυστε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό και σερβίρετε αμέσως..

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ  800 γρ φιλετάκια μοσχαρίσια σε λεπτές φέτες  1 1/2 ποτήρι σαμπάνια 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα μανιτάρια αλάτι πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός βοδινού αλεύρι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλετάκια.Τα σωταρουμε με βούτυρο σε τηγάνι σκεπαστό και σβήνουμε με τη σαμπάνια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το ζωμό βοδινού. Ψήνουμε σε σιγανή  φωτιά και όταν τα φιλετάκια ειναι έτοιμα προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος ανακατεύοντας σιγά σιγά με ξύλινη κουτάλα. Σερβίρουμε τα φιλετάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες παριζιεν, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σοταρισμένα κολοκυθάκια, καρότο,και κουνουπίδι, αλευρωμένο και σοταρισμένο.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ  150 γρ αλεύρι 300 γρ ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού ρούμι 6 αυγά 250 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 400 γρ καρότα ψιλοτριμμενα αλεύρι και βούτυρο για το ταψί χυμό 1 πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κτυπηστε σε ένα μπολ τους κρόκους με 4-5 κουταλιές νερό και προσθέστε τη ζάχαρη σαν βροχή  ανακατεύοντας  με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Κτυπηστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και βάλτε τη προσεκτικά στο μιγμα. Προσθέστε το αλεύρι σα βροχή,τα αμύγδαλα ,τα καρότα και ανακατέψτε. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα, πασπαλίστε τη με αλεύρι και βαλτέ το μιγμα. Βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθ. αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθ και αφήστε τη για μια ώρα  περίπου . Σερβίρεται κρυα. Καλή επιτυχία

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΦΡΕΣΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ...600 γρ φρέσκο τόνο κομμένο σε 4 φέτες 2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί  1/2 ποτήρι ξύδι 5 κουταλιές λάδι  1 κουταλάκι θυμάρι τριμμένο 1 φύλλο δάφνης τριμμένο   1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 150 γρ πράσινες ελιές αλεύρι αλάτι, λευκό πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Πλυντε το ψάρι, σκουπίστε το και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι. Προσθέστε το ξύδι, 1 ποτήρι κρασί, 1 κουταλιά λάδι , το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το στη μαριναδα για 1 ώρα περίπου. Στραγγίστε το ψάρι κρατώντας τη μαριναδα και αλευρώστε το. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε ελαφρά το ψάρι. Προσθέστε στο ψάρι το κρεμμύδι,περιχυστε το σιγά-σιγά με τη μαριναδα και το υπόλοιπο κρασί, Προσθέστε τις ελιές, το μαϊντανό, σκεπάστε το και αφήστε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο ζωμός να μείνει ο μισός.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ   10   μεγάλα ακτινίδια  2 κρόκοι αυγών  50 γρ ζάχαρη  20 γρ αλεύρι 1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 1 φακελάκι βανίλια  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε σε ένα κατσαρολακι να ζεσταθεί το γάλα με τη βανίλια  Βάλτε σε ένα κατσαρολακι τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και το ζεστό γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά το κατσαρολακι με την κρέμα  και αφήστε τη μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βράζει  αφήστε την 2-3 λεπτά στη φωτιά και μετά βάλτε τη σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος. Ξεφλουδίστε 1 ακτινίδιο, κόψτε το σε φέτες και ξανακοψτε τις φέτες στη μέση  Κόψτε κατά μήκος στη μέση τα υπόλοιπα ακτινίδια και αδειάστε τα με ένα κουταλάκι. Λιώστε με ένα πιρούνι το εσωτερικό που βγάλατε απο τα ακτινίδια, Προσθέστε το στην κρύα κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και γεμίστε τα ακτινίδια. Στολίστε τα με τις φέτες απο το ακτινίδιο που κόψατε και σερβίρετε τα.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ   750 γρ γαρίδες 250 γρ φέτα 250 γρ αποφλοιωμένα ντοματακια 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 κουταλάκι γουστερ-σως 2 κόκκινες καυτερές πιπεριτσες ψιλοκομμένες αλάτι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Βάλτε σε ένα πυρέξ τις γαρίδες  προσθέστε το ζωμό από τα ντοματακια, τα ντοματακια ψιλοκομμένα επάνω  στις γαρίδες, τις πιπεριτσες και τη γουστερ-σως. Τρίψτε τη φέτα με το χέρι, σκορπίστε τη επάνω στις γαρίδες και περιχυστε με το λάδι. Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο, ανακατέψτε τον στους 180 βαθ. και αφήστε να ψηθούν για 1 ώρα περίπου. Σερβίρονται ζεστά.

ΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ  250 γρ εμενταλ η γραβιέρα τριμμένη 2 αυγά 10 γρ φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη αλάτι πιπέρι Για το τηγάνισμα λάδι και φρυγανιά τριμμένη.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ .. Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, το τυρί , τη φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε  τα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ενα μιγμα.  Πλαστε το μιγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και περάστε τα στην τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε σε δυνατή  φωτιά ενα τηγάνι μα άφθονο λάδι και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήστε τες για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε τις ζεστές.

ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ  200 γρ τυρί φέτα 250 γρ ανθότυρο 100 γρ κοπανιστή 4 κουταλιές λάδι 2 μακρόστενες  πράσινες πιπεριές 1/2 κουταλάκι ρίγανη ..ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Τρίψτε με το χέρι σε ένα μπολ τη φέτα και το ανθότυρο, προσθέστε την κοπανιστή και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λάδι τη ρίγανη, τις πιπεριές κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την τυροσαλατα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου  . Αντί ρίγανης μπορείτε να προσθέσετε βασιλικό η θρούμπη..

ΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ  100 γρ τυρί φετα κομμένο σε πάχος 1,5 εκ. περίπου. 1/2 κόκκινη καυτερή πιπεριτσα ψιλοκομμένη 1 κουταλιά λάδι 2 λεπτές φέτες ντομάτα . Αλουμινόχαρτο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βάλτε τη μια φέτα ντομάτα στο αλουμινόχαρτο και προσθέστε το τυρί , τσιμπήστε το με ένα πιρούνι, περιχυστε το με το λάδι  πασπαλίστε το με την πιπεριτσα, προσθέστε και την δεύτερή φέτα ντομάτα , τυλίξτε το με το αλουμινόχαρτο. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 300 βαθ. και αφήστε να ψηθεί για 15 λεπτά περιπου. Σερβίρεται ζεστό μέσα στο αλουμινόχαρτο ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ 1) Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με το λάδι μισή σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετουλες, την πιπεριτσα, αφαιρέστε τα και περιχυστε το τυρί. 2) Πασπαλίστε το τυρί με δυο φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο.3) Πασπαλίστε το τυρί με ρίγανη. 4) Βάλτε επάνω στο τυρί 1-2 λεπτές φέτες πιπεριάς καφτερης ,και 2 φύλα βασιλικού και ψήστε το στα κάρβουνα.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 1,5 κιλό μελιτζάνες 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο 3 ντομάτες χοντροκομμένες 2 κουτάλια φρέσκο δυόσμος 1 κουτάλι φρέσκο μαϊντανό αλάτι πιπέρι 500 γρ τυρί φέτα τριμμένη.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βάλτε ολόκληρες τις μελιτζάνες σε φούρνο 200 βαθ. και ψήστε γύρω στη 1 ώρα μέχρι να μαυρίσουν καλά. κόψτε τις όσο είναι ζεστές και πιέστε τις για να βγουν τα υγρά τους. Χοντροκοψτε  τις και βάλτε τις σε βουτυρωμένο δίσκο. Ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, τις ντομάτες, το δυόσμος και το μαϊντανό.Αλατοπιπερώστε ελαφρά. Πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε σε φούρνο 200 βαθ. μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει,γύρω στα 30 λεπτά.Σερβίρεται ζεστό.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες του μισού εκατοστού  1/4 του φλιτζανιού λάδι 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες του μισού εκατοστού 2 μέτριες ντομάτες κομμένες  6 αυγά 1/4 του φλιτζανιού γάλα 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη 2 κουτάλια κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα 1/4 του φλιτζανιού τυρί τσένταρ τριμμένο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Πασπαλίστε τις μελιτζάνες με αλάτι και βάλτε τις  στην άκρη για 15 λεπτά.Πλύνετε τις και στραγγίξτε τις με χαρτί κουζίνας.Κόψτε τις σε κύβους του 1 εκατοστού. Σε μεγάλο τηγάνι κάψετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρεται τα κρεμμύδια για 3 λεπτά.Βάλτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τηγανίστε τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 20 ακόμα λεπτά . Σε μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε την παρμεζάνα,τη φρυγανιά και τα κρεμμυδάκια κι ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αυγό και το μείγμα του τυριού στα λαχανικά και βάλτε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 23 εκατοστών. Πασπαλίστε με τυρί τσένταρ και ψήστε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.καλή επιτυχία

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ  6 Μεγάλα ροδάκινα 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα 1/2 φλιτζάνι μακαρόνια κοπανισμένα 3 κουτάλια ζάχαρη άχνη 4 κουτάλια βούτυρο λιωμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση, καθαρίστε τα βγάλτε το κουκούτσι. Βάλτε σε μικρο μπολ τα αμύγδαλα,τα μακαρόνια , τη ζάχαρη και το βούτυρο κι ανακατέψτε καλά. Γεμίστε τα ροδάκινα με το μείγμα και βάλτε τα σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.