Loading...

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Συμβουλές για το αποκριάτικο μακιγιάζ

make-up-apokriwnΤο αποκριάτικο μακιγιάζ χρειάζεται διαφορετική διαδικασία και προιόντα από το καθημερινό μας μακιγιάζ. Για να έχετε πραγματικά επιτυχημένο αποτέλεσμα ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.
Για το αποκριάτικο μακιγιάζ χρησιμοποιήστε τα ειδικά προιόντα μακιγιαζ που κυκλοφορούν στο εμπόριο αυτή την εποχή.
- Όταν ζωγραφίζεται μεγάλες περιοχές, προτιμήστε ένα σφουγγάρι παρά πινέλο. Θα κερδίσετε χρόνο.
- Να έχετε στην διάθεσή σας ποικιλία σφουγγαριών εφαρμογής σε ετοιμότητα. Εάν έχετε ένα για κάθε χρώμα, θα αποφύγετε την ανάμειξη των χρωμάτων και δεν θα χρειάζεται να τα ξεπλένετε συνέχεια.
- Εφαρμόστε τα χρώματα σε λεπτά στρώματα και επιτρέψτε σε κάθε στρώμα να στεγνώσει προτού να εφαρμόσετε το επόμενο. Το παχύ χρώμα μπορεί να ραγίσει και η εφαρμογή ενός νέου χρώματος πέρα από ένα υγρό μπορεί να σας οδηγήσει σε ακούσια αναμίξη των χρωμάτων.
- Για τις συγκεκριμένες μορφές όπως τους κύκλους, τα τρίγωνα, τα αστέρια, ή τα πιό περίπλοκα σχέδια, χρησιμοποιήστε στένσιλ εάν δεν τα καταφέρνετε καλά με την ελεύθερη σχεδίαση.
- Έχετε χαρτί κουζίνας και πετσέτες κοντά σας επειδή η όλη διαδικασία γενικά δημιουργεί ανακάτωμα!
- Για έντονες βλεφαρίδες αγοράστε ψευτικές, η μάσκαρα δεν αρκεί.
Εάν τελικά δεν τα καταφέρνετε με το περίτεχνο αποκριάτικο μακιγιάζ ξεγελάστε με έντονο κραγιόν και μια εντυπωσιακή μάσκα ματιών!
Τέλειες!!!
Πηγή:fe-mail.gr

Τα βότανα που δυναμώνουν την καρδιά

  • Γράφτηκε από τον  Κ.Α.
Τα βότανα που δυναμώνουν την καρδιά
Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε την καρδιά σας και να αποφύγετε δυσάρεστες επιπλοκές στο μέλλον.
Η καρδιά ίσως το πιο σημαντικό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού χρειάζεται μία μόνιμη φροντίδα η οποία παίρνει την μόρφη της σωστής, μεσογειακής διατροφής αλλά και της τακτικής άσκησης. Η καλή λειτουργία της καρδιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή πρόσληψη καλής ποιότητας τροφών, με την τακτική γυμναστική και ένα γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής.
Εκτός από όλα αυτά, όμως, υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά σε διάφορα βότανα που ενισχύουν την προσπάθειά σας για τη διατήρηση μιας υγιής καρδιάς.
Δείτε μερικά βότανα που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς:
Cayenne
Το πιπέρι καγιέν που προέρχεται από την Ινδία, δυναμώνει, ενεργοποιεί και τονώνει την καρδιά σταθεροποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και τους παλμούς.


Ρίγανη
Είναι πλούσια πηγή ινών που καταπολεμούν τη χοληστερόλη, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, η ρίγανη καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει την καρδιά από την "κακή" χοληστερόλη (LDL).

Πράσινο Τσάι
Τα κύτταρα που συνθέτουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων είναι ευαίσθητα και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βελτιώνει την ανθεκτικότητά τους. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation έδειξε ότι το πράσινο τσάι βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων εντός 30 λεπτών από την κατανάλωσή του! Το πράσινο τσάι έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση του αντιοξειδωτικού/φλαβονοειδούς που ονομάζεται ECGC (EpiGalloCatechinGallate).

Σκόρδο
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μίας σκελίδας σκόρδου ημερησίως (το οποίο μεταφράζεται χονδρικά σε 500-1000 mg σε μορφή σκόνης) είναι καλό για να διατηρείται σε υγιή επίπεδα η χοληστερόλη στο αίμα. Παρόμοιες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το σκόρδο ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Η τακτική κατανάλωση σκόρδου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αθηροσκλήρωση καθώς "μαλακώνει" τις αρτηρίες και διασπά τη χοληστερόλη και το λίπος που προσκολλάται στα εσωτερικά τοιχώματά τους.

Λεβάντα
Το έλαιο από λεβάντα είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση των καρδιακών μυών και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει τη συστολή και τη χαλάρωση των αρτηριών και των κοιλιών της καρδιάς. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στη μείωση της ταχυπαλμίας και της υπέρτασης.

Ginseng
Έρευνες έχουν δείξει σαφή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ginseng και της μειωμένης αρτηριακής πίεσης, καθώς και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής νόσου. Ωστόσο, προτού καταναλώσετε ginseng συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί αύξηση της πίεσης.


Πληροφορίες από bbc.co.uk/ onmed.gr
ΠΗΓΗ...http://www.seleo.gr

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Χαλβάς: Όταν φθάνει η ώρα του γλυκού, επιλέξτε σωστά


Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε το είδος των λιπαρών, φυσικά προτιμούμε τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα. Ακόμα, ιδανικά θα θέλαμε το γλυκό μας να περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Γράφει: Χρύσου Π. Γιάννης
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας
Το γλυκό είναι μία αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Η επιλογή και τακτική κατανάλωσή του σε πολλούς προκαλεί ενοχές και προβληματισμό, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, απλά σάκχαρα και θερμίδες. Συχνά συνδέουν την κατανάλωσή του με την αύξηση του βάρους αλλά και με άλλα προβλήματα υγείας.
Η παχυσαρκία είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Δεν πρέπει λοιπόν να ορίζουμε ένα τρόφιμο ή μία συνήθεια υπεύθυνη για την αύξηση του βάρους. Στην προκειμένη περίπτωση, η κατανάλωση ενός γλυκίσματος δεν προσφέρει περισσότερες θερμίδες από μία αλμυρή και λιπαρή επιλογή.
Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί ο έλεγχος της ποσότητας κατανάλωσης.
Ακόμα, επειδή η προσπάθεια αποκλεισμού των γλυκών από την καθημερινή διατροφή του ατόμου, συνήθως δημιουργεί τάσεις και οδηγεί στην υπερκατανάλωση, πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή γλυκού ώστε να αποκτήσει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μικρογεύματος.
Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να δίνετε έμφαση.
Τα σνακ στην καθημερινή διατροφή έχουν σαν σκοπό την προσφορά ενέργειας και τόνωση του οργανισμού μεταξύ των γευμάτων και φυσικά τη συμπλήρωση της ημερήσιας διατροφής σε μικροθρεπτικά συστατικά. Πρέπει λοιπόν και η επιλογή του γλυκού να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Να μην είναι μόνο βούτυρο και ζάχαρη ή κενές θερμίδες!
Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε το είδος των λιπαρών, φυσικά προτιμούμε τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα. Ακόμα, ιδανικά θα θέλαμε το γλυκό μας να περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Να συνδυάζει δηλαδή τη θρέψη με την απόλαυση.
Γλυκά με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι συνήθως περισσότερο παραδοσιακά παρασκευάσματα. Ο χαλβάς από ταχίνι, που παρασκευάζεται από ταχίνι και γλυκόζη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Το ταχίνι είναι ο πάροχος ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, φυτικών ινών και ακόρεστων λιπαρών οξέων, ενώ η γλυκόζη ο πάροχος ενέργειας για να φθάσει ο καταναλωτής, παιδί ή ενήλικας, με τον καλύτερο τρόπο μέχρι το επόμενο γεύμα.
Όπως όμως και κάθε γλυκό, έτσι και ο χαλβάς αποδίδει θερμίδες. Τα 50 γρ αποδίδουν περίπου 260 θερμίδες. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να προσφέρει κορεσμό στη γεύση σε μικρές ποσότητες. Θα πρέπει όμως και από την πλευρά σας να μετριάζετε την κατανάλωση συναξιολογώντας και το υπόλοιπο ημερήσιο διαιτολόγιο σας.