Loading...

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΧΑΛΒΑΣ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ--ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ)

ΥΛΙΚΑ...225 γρ σιμιγδάλι......4 κουταλιές σούπας τριμμένη ινδική καρύδα...500 γρ ζάχαρη                     τους σπόρους από 6 σκελίδες κάρδαμο.....μισό λίτρο νερό      100 γρ λιωμένο βούτυρο                           ΟΔΗΓΙΕΣ.....Ανακατέψτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη,το κάρδαμο,προσθέστε το νερό και βάλτε να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήστε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα,ανακατεύοντας συχνά,και προσθέτοντας το βούτυρο λίγο-λίγο.Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψακι και αφήστε το να κρυώσει.Κατόπιν κόψτε το σε τρίγωνες μερίδες.                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  (   Μπορεί να σερβιριστεί και όπως είναι στην πρόταση της φωτογραφίας)                                       

Μικρά μυστικά για την νοικοκυρά!!!!!


Το ψωμί                                                                                                                                                           Το ψωμί δεν πρέπει να το πετάμε ποτέ.Ας μην ξεχνάμε ότι οι παλιοί το στερήθηκαν και πολλοί λαοί το στερούνται και σήμερα .Γι' αυτό,αν σας ξεράθηκε το ψωμί,μπορείτε να το κάνετε φρυγανιές η να το τρίψετε γαλέτα η να κάνετε σκορδαλιά η να βάλετε στα κεφτεδακια.                                                            Το προζύμι                                                                                                                                                       Το προζύμι μπορείτε να το διατηρήσετε αν το βάλετε μέσα σε ένα γυάλινο ποτήρι, που θα το αναποδογυρίσετε επάνω σε ένα πιατάκι και θα το φυλάξτε στο ψυγείο.                                                       Για τα χόρτα τα μαραμένα.                                                                                                                               Για να φρεσκάρετε τα μαραμένα χόρτα σας ,πλύνετε τα και αφήστε τα για 1 ώρα μέσα στο νερό, με 3 κουταλιές ξίδι η με το χυμό ενός λεμονιού.                                                                                                   Για να ωριμάσουν οι ντομάτες                                                                                                                        Για να ωριμάσουν οι άγουρες ντομάτες να τις βάλετε μαζί με ένα μήλο σε χάρτινη σακούλα κλεισμένη, σε σκιερό και δροσερό μέρος.

KΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΡΙ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΙΝΔΙΑΣ)

500 γρ.μοσχαρίσιο κιμά....2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα..4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο....           1 γερή πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό....1 πρέζα Κάρι..2 κουταλιές τσαγιού κοριανδρο σκόνη...               1,5 κουταλιά τσαγιού κύμινο σκόνη...1 κουταλιά τσαγιού τζιντζερ σκόνη...2 κουταλιές τσαγιού αλάτι..       1 αυγό χτυπημένο...ηλιέλαιο..100 γρ βούτυρο..1/4 λίτρου νερό..φύλα μέντας για γαρνίρισμα..                   Βάλτε τον κυμα σε μια γαβάθα και αναμίξετε τον με το μισό κρεμμύδι,το μισό σκόρδο,τα μισά μπαχαρικά και το μισό αλάτι.Κατόπιν αναμίξατε τα με το χτυπημένο αυγό.    Φτιάξτε 12 κεφτέδες.Ζεστάνετε το λάδι σ¨¨ενα τηγάνι και ροδίστε τους κεφτέδες για 5 λεπτά.Βγάλτε τους και στραγγίξτε τους σε χαρτοπετσέτες.Λιώστε το βούτυρο σ¨¨ενα μεγάλο τηγάνι και ροδίστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το υπόλοιπο σκόρδο.Προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αλάτι.Ανακατέψτε για 3 λεπτά..Προσθέστε τους κεφτέδες και γυρίστε τους για να ανακατευθούν καλά.Ρίξτε τώρα το νερό, αφήστε να βράσει ,χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 30 λεπτά.Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΛΑΡΔΙ

ΥΛΙΚΑ...1 μπακαλιάρος περίπου 1,2 κιλά  12 μικρά καρότα  16 μικρά κρεμμύδια 400 γρ καπνιστό κρέας 2 κουταλιές σούπας λάδι σάλτσα σόγιας κρασί λευκό  μαιδανος 150 γρ βούτυρο   ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ  1/2 λίτρο νερό  μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μισό πράσο ψιλοκομμένο ένα σκόρδο λιωμένο μυρωδικά (θυμάρι,ρίγανη κ.τ.λ) πιπέρι ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Ζητήστε από τον ιχθυοπώλης να σας χωρίσει τον μπακαλιάρο σε 2 μεγάλα φιλέτα .Φυλάξτε το δέρμα και τα κόκαλα.Καθαρίστε και πλύνετε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ,ζεματίστε τα ελαφρά και αφήστε τα να σουρώσουν στο τρυπητό. Κόψτε το καπνιστό σε μικρές φέτες και βράστε το για λίγο. Χρησιμοποιήστε το νερό,τα ψιλοκομμένα   κρεμμύδια ,το πράσο και τα μυρωδικά για να φτιάξετε ένα αρωματικό χυμό που θα βράσετε για 20 λεπτά. Σουρώστε το στερεό υπόλειμμα και κρατήστε το ζωμό .Κόψτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στα 2 και σχηματίστε 4 μερίδες.Αλευρώστε το ψάρι και τηγανίστε ελαφρά μέχρι να ροδίσει σε αντικολιτικό τηγάνι στο οποίο έχετε ρίξει 1  κουταλιά σούπας λάδι.Βγάλτε το από το τηγάνι και καθαρίστε το σκεύος με ένα απορροφητικό χαρτί.Ρίξτε μέσα λίγο βούτυρο και ένα ψιλοκομμένο σκόρδο.Όταν ροδίσει,σβήνετε με κρασί προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο βούτυρο.Σοτάρεται σε μια κατσαρόλα ελαφρά τα κρεμμύδια,τα καρότα και το λαρδί.Τοποθετήστε το ψάρι σε πιατέλα, γαρνίρετε με τα λαχανικά και το καπνιστό και περιχύνετε με τη σάλτσα. 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΜΑΙΔΑΝΟΡΙΖΑ

ΥΛΙΚΑ  6 μπούτια απο κοτόπουλο(μόνο το πάνω μέρος) 600 γρ μαιδανοριζα 150 γρ μαιδανος 100 γρ βούτυρο  50 γρ λάδι (σουσαμιού) 150ml κρέμα γάλακτος  1 κρεμμυδάκι στιφάδου  1 σκελίδα σκόρδο αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Ανακατέψτε 15 γρ από το μαιδανος(τα φύλλα)με το λάδι και λίγο αλάτι. Αφήστε να μείνουν στο λάδι 3-4  ώρες.Πλυντε και ξεφυλλίστε τον υπόλοιπο μαιδανος. Περάστε τα φύλλα με λάδι βάλτε σ' ένα ρηχό ταψί που θα έχετε καλύψει με χαρτί ζαχαροπλαστικής(λαδόκολλα) και αλατίστε τα. Βάλτε τα στο φούρνο στους 110 βαθ. για 10 λεπτά και ύστερα αφήστε τα σε ξηρό μέρος . Καθαρίστε 200 γρ μαιδανοριζα κόψτε τη φέτες, λαδώστε τις και βάλτε τις να ψηθούν αλατισμένες στο φούρνο στους 130 βαθ. για περίπου 1 ώρα . Καθαρίστε το υπόλοιπο απο τις μαιδανοριζες και βράστε το σε αλατισμένο νερο, περάστε το από το μύλο του πουρέ και αναμιξτε το με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αλατοπιπερώστε το μιγμα. Βάλτε τα μπούτια αλατοπιπερωμενα να ροδίσουν σ'ενα μιγμα βουτύρου και φροντίζοντας να έχουν ενιαίο χρώμα. Αφήστε να σιγοψηθουν 20 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι,τη σκελίδα το σκόρδο και αφήστε να λιώσουν , Αφαιρέστε το λίπος και προσθέστε νερό αφήνοντας να βράσει μέχρι να βγουν οι χυμοί του ψησίματος. Ζεστάνετε τον πουρέ. Βάλτε μια  κουταλιά πουρέ σε κάθε πιάτο, βάλτε πάνω τα τσιπς του μαιδανου και ρίξτε  εδώ και εκεί τα ψημένα φύλλα. Βάλτε επάνω τους το κάθε μπουτάκι και βρέξτε τα με το λάδι του μαιδανου.

ΠΑΤΑΤΕΣ SAVOYARD

ΥΛΙΚΑ  750 γρ πατάτες μετρίου μεγέθους πλυμενες και καθαρισμένες  1/2 σκελίδα σκόρδο  500ml κρεμά γάλακτος 4 κουταλιές σούπας γάλα  αλάτι ,φρεσκοτριμμενο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.... Κόψτε τις πατάτες σε ίσες ροδέλες (2-3 Χιλ.) απλώστε τις σε ένα ταψί και πασπαλίστε τις με αλάτι. Τρίψτε τις μεταξύ τους και αφήστε τις στοιβαγμένες για 5-10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βαλτέ  την κρεμά ,το γάλα και τα αρωματικά να βράσουν . Τρίψτε το εσωτερικό ενος σκεύους (γυάλινο-πήλινο) με σκόρδο. Όταν η κρεμά έχει βράσει για λίγα λεπτά , τοποθετήστε τις πατάτες στην κατσαρόλα , αφού τις πιέσετε καλά για να φύγουν τα υγρά. Βράστε  όλα τα υλικά μαζί.Με ένα μεγάλο κουτάλι βάλτε τώρα τις πατάτες, άμορφα στο σκεύος για gratin και ψήστε τις σε προθερμασμένο στους 150 βαθ. φούρνο για 45 λεπτά. για συνοδευτικό, αυτή η κλασική συνταγή έχει πολυδοκιμασμενη επιτυχία.Αν θέλετε συνδυάστε την με σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα. Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό από νωρίς. Ξαναζεσταίνεται πολύ καλά. καλή επιτυχία.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ   1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα κομμένο σε μικρές φέτες, 1 κιλό πράσα κομμένα σε φέτες,250 γρ σέλινα ψιλοκομμένα(η σελερι),150 γρ καρότα σε φέτες 120 γρ ελαιόλαδο 10 γρ ρίγανη 10 γρ πάπρικα 10 γρ αλάτι 5 γρ πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  πλένετε καλά τα λαχανικά. Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και κρατάτε το ζωμό χωριστά . Πλένετε το κρέας καλά και το στραγγίζετε. Σε μια  κατσαρόλα τσιγαρίζετε ελαφρώς το χοιρινό με το λάδι. Προσθέτετε τα λαχανικά, το αλάτι το πιπέρι και λίγο ζωμό απο τα λαχανικά που έχετε βράσει. Αφήνετε το φαγητό  να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.Στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη και σερβίρετε.

ΠΑΣΤΑ (ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ)ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ....1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 10 φέτες προσουτο , χοιρομέρι  1 φλιτζάνι αρακά   2 κουτάλια κρεμμυδάκια  φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια του εκατοστού  500 γρ πάστα(σαλιγκάρι) Τυρί παρμεζάνα για γαρνιτούρα.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ     Καψτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά . Προσθέστε το προσουτο και τον αρακά και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά. Βγάλτε απο τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κρεμμυδάκια. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Αφήστε τα να βράσουν και στραγγίξτε τα. Βάλτε τα στο μείγμα των κρεμμυδιών του προσουτο, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμεσως. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμενη παρμεζάνα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ


Μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για το μαγειρεμα του κοτόπουλου. Είναι τρομερά απλή κα κατά κάποιων τρόπω διατηρεί όλη τη νοστιμιά του κοτόπουλου χωρίς να το κάνει αλμυρό.Το αλάτι μπορείτε να το στεγνώσετε ,να το θρυμματίσετε και να το ξαναχρησιμοποιησετε για την ιδία συνταγή η για να μαγειρέψετε μεγάλα ψάρια(Υπολογίστε τον μισό χρόνω ψησίματος για το ψάρι)   ΥΛΙΚΑ    1 κοτόπουλο 1  1/2 κιλό καθαρισμένο και σκουπισμένο, ώστε να είναι στεγνό. 1,1/2  κιλό χοντρό αλάτι 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο 1 κουταλιά σούπας ρίγανη.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Θα  χρειαστείτε ένα πηλινο σκεύος αρκετά βαθύ, ώστε να χωράει το κοτόπουλο,η(πυρέξ ειδικό για κοτόπουλο) Καλύψτε το εσωτερικό του με αλουμινόχαρτο (η λαδόκολλα) που να περισσεύει αρκετά ώστε να τυλίξει το φαγητό. Απλώστε στον πάτο του σκεύους 2 εκατοστά αλάτι και τοποθετήστε απο πάνω το κοτόπουλο, αφού πρώτα το αλείψετε με το ασπράδι του αυγού και το πασπαλίσετε με την ρίγανη. καλύψτε με μπόλικο αλάτι(2 εκατοστά) και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Σηκώστε και κλειστέ καλά το αλουμινόχαρτο(η την λαδόκολλα)και σκεπάστε το σκεύος με το καπάκι του. Βάλτε  το να ψηθεί  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθ,για 1 1/2 ώρα.  Βγάλτε το κοτόπουλο απο το σκεύος και το αλάτι και σερβίρετε το σε μια ζεσταμένη πιατέλα. Γαρνίρετε με βραστά λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια  μπρόκολο,κ.α.και συνοδέψτε με μια φρέσκια σαλάτα..

ΓΛΥΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ   Μισώ λίτρο γάλα   ένα  κιλό ζάχαρη     ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Ανακατέψτε  το γάλα με τη ζάχαρη και συνεχίστε ανακατεύοντας συνέχεια  με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να φανεί ο πάτος της κατσαρόλας .Εφ' όσον έχει γίνει αρκετά σφιχτό για να σχηματίζει μια μαλακή μπάλα  είναι έτοιμο. Σβηστέ τη φωτιά , ξανά χτυπήστε το καλά και βάλτε το σ' ένα μάρμαρο η μεγάλο ταψί , για να το κόψετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. 

ΜΠΑΝΑΝΟ ΠΑΣΤΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ   18 μεγάλες μπανάνες....2 κιλά ζάχαρη  ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Φτιάξτε ένα αραιό σιρόπι με την ζάχαρη και προσθέστε μέσα τις  μπανάνες αφου πρώτα αφαιρέστε τη μαύρη γραμμή στο εσωτερικό τους. Βραστέ τις μέχρι να λιώσουν και μετά βγάλτε τις με μια κουτάλα τρυπητή και περάστε τις από λεπτή σιτα  πιέζοντας μ' ένα πιρούνι. εν τω μεταξύ το σιρόπι συνεχίζει να βράζει μέχρι να αρχίζει να πήζει. Τότε προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα δάχτυλα . Βγάλτε απο τη φωτιά , αναδέψτε καλά για 3 λεπτά,και φτιάξτε τετραγωνάκια που θα πασπαλίσετε με ζάχαρη αχνή . Βαλτέ τα  κατόπιν σε μεταλλικό σκεύος (ρηχό) και αφήστε τα στον ήλιο για μερικές ώρες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο για τις 4 επόμενες μέρες .Στο τέλος τυλίξτε τα σε σελοφάν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (Για να μην σας καούν τα ξύλινα καλαμάκια)


Για να μην σας καούν τα ξύλινα καλαμάκια.
Τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιείτε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξετε προηγουμένως σε παγωμένο νερό.

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ  ...4 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο   12 κολοκυθάκια μέτρια 8 ντομάτες (ώριμες) 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο 1 μείγμα μεσογειακών αρωματικών (μαντζουράνα,  φύλλο δάφνης, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα) 120 ml  (1/2 φλ.) ελαιόλαδο Αλάτι και  φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ ... Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε διαδοχικά στη μουλινέτα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα καρυκεύουμε με το μείγμα μεσογειακών αρωματικών. Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια χωρίς να καλύψουμε το στήθος κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΣΟΦΡΙΤΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΥΛΙΚΑ... 1 1/2 κιλό μοσχάρι (νουα η κυλότο)  1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)  4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)  1  φλιτζανάκι του καφέ  λευκό ξηρό κρασί  1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι  1 κύβο ζωμού κρέατος αλάτι , πιπέρι αλεύρι σπορέλαιο για το τηγάνισμα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ... Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε λεπτές φέτες. χτυπάτε τις φέτες για να ανοίξουν. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το περνάτε απο λίγο αλεύρι.Το σοτάρετε  ελαφρώς και από τις δυο πλευρές σε λίγο σπορέλαιο. Βγάζετε το κρέας απο το τηγάνι και τσιγαρίζετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι . Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος,το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Τέλος, προσθέτετε το κρέας με λίγο νερό και το αφήνετε να σιγοβρασει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το κρέας απο την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά . Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο αλεύρι η κορν φλάουρ. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες και   περιχύνετε με λίγη σάλτσα. Γαρνίρετε με ψητή πατάτα και λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό.

MEΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ...3 μελιτζάνες φλασκες  2 κλωναράκια  μαϊντανό 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι  500 γραμ. τυρί φέτα  1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο 3 ώριμες ντομάτες για σάλτσα  1/2 κουταλιά σούπας αλάτι 1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ..... Πλένετε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Ρίχνετε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν. Βγάζετε τις μελιτζάνες απο το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε πυρέξ. Πλένετε τις ντομάτες και τις καθαρίζετε απο τις φλούδες και τα σποράκια τους.Τις τρίβετε στον τρίφτη η τις περνάτε απο το μπλέντερ και τις ρίχνετε στο ταψί πάνω απο τις μελιτζάνες. Τρίβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο και τα ρίχνετε κι αυτά στο πυρέξ. Ρίχνετε,αν θέλετε,το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι. Βάζετε το πυρέξ  στο φούρνο και ψήνετε τις μελιτζάνες στους 200 βαθ.για 1/2 περίπου ώρα. Κόβετε τη φέτα σε λεπτά κομμάτια και την τοποθετείτε πάνω στο ταψί.Ξαναβαζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά . Τρώγεται ζεστό η κρύο.