Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τσάι με τζίντζερ


Τσάι με τζίντζερ για απώλεια βάρους και ενεργοποίηση του μεταβολισμού Κατηγορία: Δίαιτα - Διατροφή, Ροφήματα Σύμφωνα με τις διδασκαλίες των θιβετιανών μοναχών το τζίντζερ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τον μεταβολισμό. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το τσάι με τζίντζερ είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους επειδή περιέχει αιθέρια έλαια που αυξάνουν το μεταβολισμό. Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, φαινόλες, αμινοξέα και βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C. Το φυτό αυτό περιέχει, επίσης, απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία των αμινοξέων του σώματος και ιχνοστοιχεία. Δυο απο τις πιο δημοφιλείς συνταγές είναι το τσάι τζίντζερ με το σκόρδο και το Τσάι τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή που βοηθάνε στην αποτελεσματική απώλεια βάρους, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μας δίνει το αίσθημα του κορεσμού. Το τσάι συνιστάται να το καταναλώνουμε σε συνδυασμό με το διατροφικό μας πρόγραμμα.                                                                                                                                                                       Τσάι τζίντζερ με το σκόρδο Υλικά 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (σε μέγεθος δαμάσκηνου) 2 σκελίδες σκόρδο 2 λίτρα νερό 2 κουταλιές πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουίζα ή τσουκνίδα (προαιρετικά) Χυμό λεμόνι Εκτέλεση Ξεφλουδίζουμε τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι. Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι. Καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.                                                                                        Τσάι τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή Υλικά 1 λίτρο νερό 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ 70 γραμμ. φύλλα μέντας 1 πρέζα κάρδαμο 90 ml χυμό λεμονιού 60 ml χυμό πορτοκαλιού 1/4 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλιά πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουίζα (προαιρετικά) 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά) Εκτέλεση Χτυπάμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, τα φύλλα μέντα και το κάρδαμο. Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το μείγμα του τζίντζερ, μέντας και κάρδαμου. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι. Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι μέλι και το καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  Αναδημοσίευση από