Loading...

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αλευροπιτα (Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων)


Αλευροπιτα    (Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων)



1/2 κιλό αλεύρι

1 κιλό νερό

1 κουταλιά αλάτι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 αυγά 

100 γρ φέτα                

Τρόπος Παρασκευής                                                                                                                               






ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά χτυπημένα)

ρίχνουμε το  μείγμα σε ένα ταψί λαδωμένο το οποίο έχουμε

ζεστάνει πολύ καλά πριν.χρειαζεται περίπου 30 λεπτά 

για να ψηθεί, σε μέτριο φούρνο γύρω στους 160 βαθμούς

                                                                            
ΖΥΜΗ ΑΦΡΑΤΗ                                                                                                                                                            Στη ζυμη της πιτας μπορουμε να προσθεσουμε μια βραστη πατατα καλα λιωμενη .Η ζυμη θα γινει πιο μαλακη και νοστιμη.

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010



Κους Κους με κοτόπουλο
Στήθος κοτόπουλο 4 τεμ
κους κους 2 κούπες
βούτυρο 50 γρ
αλάτι 1 πρέζα
πιπέρι 1 πρέζα
κεφαλοτύρι τριμμένο 30 γρ
νερό 4 κούπες
μαιδανο φριζε 30 γρ

Τρόπος Παρασκευής
βράζουμε το κοτόπουλο κατόπιν το αφαιρούμε και βάζουμε
στον ζωμό που μας έμεινε το βούτυρο το αλάτι το πιπέρι
το κους κους και το αφήνουμε να βράση για περίπου
10 λεπτά κατόπιν το βγάζουμε από την φωτιά και
σερβίρουμε βάζοντας το κοτόπουλο στην βάση του πιάτου
σκεπάζοντας το μισό με το κους κους και στο υπόλοιπο
πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι και τον μαιδανο.