Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σφουγγαρίστε το ξύλινο πάτωμα σας με μαύρο τσάι!


Το τσάι είναι τόσο ευεργετικό για τον οργανισμό μας όσο και χρήσιμο για πολλούς σκοπούς. Ένας από αυτούς είναι και ο καθαρισμός του σπιτιού!

Σφουγγάρισμα ξύλινων πατωμάτων με μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι περιέχει ταννικό οξύ. Ουσία που στην περίπτωσή μας βοηθάει ώστε να ξεθαμπώσουν, να καθαρίσουν και να αναζωογονηθούν τα ξύλινα πατώματα. Προσοχή, όχι τα laminate, τα κλασσικά ξύλινα πατώματα!
Διαδικασία:
Βράζουμε 4-5 φακελάκια μαύρο τσάι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το τσάι σε άδειο κουβά σφουγγαρίσματος.
Προσθέτουμε 1-2 λίτρα νερό.
Σφουγγαρίζουμε σε μια μικρή γωνία του πατώματος όπως με κάθε καινούργιο χημικό καθαριστικό για να αποφύγουμε την περίπτωση να φύγει το φυσικό χρώμα του πατώματος.
Συνεχίζουμε το σφουγγάρισμα σε όλο το ξύλινο πάτωμα
ΑΠΟ...neadiatrofis.gr 

Καθαρίστε και γυαλίστε με κέτσαπ!


Κρατήστε μια κέτσαπ στο χέρι και αφήστε τη να καθαρίσει για εσάς! Θα σας φανεί απίστευτο αλλά μια κέτσαπ μπορεί να κάνει πολλά!

1. Γυαλίστε τα χάλκινα σκεύη σας!
Αν έχετε χάλκινα σκεύη με αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ή γυαλιστερά μπιχλιμπίδια, τότε η κέτσαπ υπόσχεται να σας τα κάνει πεντακάθαρα και γυαλιστερά! Απλά περάστε τα σκεύη με κέτσαπ και τρίψτε τα και θα δείτε να φεύγει η μαυρίλα αμέσως. Σε περίπτωση που έχετε πεισματάρικους λεκέδες προσθέστε μια πρέζα αλάτι.

2. Γυαλίστε το αυτοκίνητο σας!
Αφού καθαρίσετε το αυτοκίνητο μπορείτε να το περάσετε με κέτσαπ για να γυαλίσει.


3. Διορθώστε το πράσινο των μαλλιών από το χλώριο της πισίνας!
Η κέτσαπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση του πράσινου χρώματος από την έκθεση σε χλώριο,.

Πώς; Απλώστε κέτσαπ στα μαλλιά σας και αφήστε για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.



4. Καθαρίστε το φούρνο
Εάν ένας επίμονος λεκές συνεχίσει να «καίγεται» μέσα στο φούρνο σας και δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά του εμπορίου, η λύση είναι το κέτσαπ. Βάλτε τον φούρνο σας να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, απλώστε λίγη κέτσαπ πάνω στο λεκέ, τρίψτε τον και αφήστε το για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε και θα διαπιστώσετε ότι ο λεκές εξαφανίστηκε.

Το κέτσαπ είναι ιδανικό και στην περίπτωση που θέλετε να επαναφέρετε τη λάμψη στις αποχρωματισμένες χάλκινες κατσαρόλες σας. Απλώστε μία λεπτή στρώση κέτσαπ, ξεβγάλετε και στεγνώστε.

ΑΠΟ.... neadiatrofis.gr

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Φοβερό TIP: Έτσι θα καταφέρετε να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι σας!


Η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει! Ναι, το καλοκαιράκι είναι ένα βήμα μακριά και η διάθεσή μας ήδη στα ύψη. Ανέμελες βόλτες, θάλασσα, παγωτά, καρπούζι και... μύγες! Ναι, δυστυχώς, οι μύγες καταφέρνουν κάθε φορά και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Αν, λοιπόν, θέλετε να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτές τότε σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε τα παρακάτω tips και... ξενοιάστε:
- Μην αφήνετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ανοιχτό τον κάδο σκουπιδιών και φυσικά μην αφήνετε εκτεθειμένες σακούλες με τρόφιμα.
- Κλείνετε πάντα τις σίτες σας (ακόμη και τα βράδια).
- Ξεφλουδίστε δύο λεμόνια και δύο πορτοκάλια και τοποθετήστε τις φλούδες τους σε ένα μπολ. Προσθέστε μερικά καρφάκια γαρίφαλου, ανακατέψτε και αφήστε το μπολάκι έξω στο μπαλκόνι σας, κοντά στις μπαλκονόπορτες. Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσετε τις μύγες να εισέλθουν στο χώρο σας.
4056917605_9945119c07
Βάλτε στο παράθυρο του δωματίου σας μια γλάστρα με μαϊντανό ή βασιλικό. Εναλλακτικά βάλτε σε ένα ποτήρι ή βαζάκι ένα κλωνάρι μαϊντανού ή βασιλικού. Στις μύγες δεν αρέσει καθόλου η μυρωδιά αυτών των φυτών και θα αλλάξουν πτήση!
Και για πιο αποτελεσματικές λύσεις βάλτε δίπλα σας ένα μπολάκι ζεστό ξύδι που θα κάνει τις μύγες να γίνουν καπνός.
- Κρεμάστε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου και καρφάκια γαρίφαλου. Κάθε φορά που φυσάει αεράκι θα σκορπίζεται στο χώρο η μυρωδιά τους, η οποία θα διώχνει τις μύγες μακριά!
- Τέλος, ποτίστε ένα βαμβάκι με τα εξής αιθέρια έλαια: λεβάντας, κέδρου ή ευκαλύπτου και τοποθετήστε το σε ένα μπολάκι (το οποίο θα έχετε γεμίσει με ζεστό νερό) κοντά στην μπαλκονόπορτα. Οι μύγες απεχθάνονται τα παραπάνω αρώματα και θα μείνουν... μακριά!
Πηγή: Queen.gr

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πόσο αλάτι μπορείς να τρως κάθε μέρα;



Δεν αποκαλείται τυχαία λευκός χρυσός, μιας και το αλάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής, ενώ έχει και οφέλη για την υγεία. Η υπερβολική αγάπη για το αλάτι όμως και η υπερκατανάλωση του μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δες τι πρέπει να προσέχεις.
alati_137498780
Τα οφέλη του
Για να μην το αδικήσουμε, όμως, ξεκινάμε λέγοντας τα καλά του:
* Το νάτριο (ένα από τα χημικά στοιχεία που βρίσκονται στο αλάτι) συμβάλει στη διατήρηση των υγρών και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και μεταδίδει πληροφορίες εντός των νεύρων και των μυών.
* Επιπλέον, το νάτριο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και του pH στον οργανισμό.
* Η σωστή ποσότητα αλατιού εμποδίζει τις ζυμώσεις και τις σήψεις στο στομάχι, βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα, διευκολύνει την πέψη, συντελεί στην έκκριση των γαστρικών υγρών και βοηθάει στην καύση συγκεκριμένων τροφών.
* Είναι από τους μεγαλύτερους συμμάχους στην κουζίνα, μιας και εκτός από νόστιμη γεύση στο φαγητό είναι και πολύ καλό συστατικό για τη συντήρηση των τροφών. Μάλιστα, για πολλά χρόνια ήταν το μόνο μέσω συντήρησης τροφών (αλάτιζαν κρέας, ψάρια, τυρί, ελιές και βούτυρο για να επιμηκύνουν το χρόνο ζωής τους).
* Ήξερες ότι το αλάτι ανεβάζει τη διάθεση; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα όσοι στερούνται το χλωριούχο νάτριο ή αλλιώς το αλάτι αποφεύγουν δραστηριότητες που τους προσφέρουν ευχαρίστηση.
Τα αρνητικά του
* Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση καθώς και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου.
* Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δημιουργεί συχνά προδιάθεση για κάποιες σοβαρές ασθένειες, όπως η οστεοπόρωση και το άσθμα.
* Ένας ακόμη κίνδυνος που κρύβεται πίσω από την υψηλή πρόσληψη αλατιού είναι η εμφάνιση παχυσαρκίας που απειλεί τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.
alatia_87957175
Πόσο αλάτι μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά;
Όπως φαίνεται από τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, αυτό που βλάπτει δεν είναι το ίδιο το αλάτι αλλά η υπερκατανάλωση του. Καθώς το σώμα χρειάζεται μια μικρή ποσότητα αλατιού κάθε μέρα για να μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά από βασικές λειτουργίες, το ποσοστό που πρέπει να καταναλώνεις είναι πολύ μικρό, λιγότερο από 1 – 3γρ. τη μέρα ή ¼ – ½ κουτ. σούπας ανάλογα με την ηλικία, με τα παιδιά να πρέπει να λαμβάνουν τη μικρότερη συνιστώμενη ποσότητα.
Παιδιά και αλάτι
Οι διατροφικές συνήθειες τις οποίες ακολουθείς στην παιδική σου ηλικία σε ακολουθούν μια ζωή. Καλό είναι λοιπόν να συνηθίζουν τα παιδιά σε μια υγιεινή διατροφή, όπου το αλάτι θα υπάρχει μεν αλλά στη σωστή ποσότητα. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις;
* Απέτρεψε τα παιδιά να “αγαπήσουν” τα πολύ αλμυρά τρόφιμα. Όταν συνηθίζουν από μικρή ηλικία σε μια διατροφή πλούσια σε αλάτι μοιραία θα αναπτύξουν μια προτίμηση για τις αλμυρές γεύσεις, την οποία θα διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
* Βάλε τα παιδιά στην κουζίνα! Σε κάθε ευκαιρία ενθάρρυνε τα παιδιά να συμμετέχουν στο μαγείρεμα, όπου μπορείς να τα διδάξεις πώς να καρυκεύουν έξυπνα το φαγητό τους χρησιμοποιώντας περισσότερα βότανα, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή και λιγότερο αλάτι.
ALATI_1
Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αλάτι;
Αν νομίζεις ότι λαμβάνεις μόνο το αλάτι που προσθέτεις στο φαγητό σου, κάνεις λάθος. Μάλιστα,  το 75% του αλατιού που λαμβάνεις κάθε μέρα είναι ήδη παρών σε κάποιες τροφές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα επεξεργασμένα, έτοιμα ή συσκευασμένα τρόφιμα, κάποια γλυκίσματα όπως μπισκότα και κρουασάν, τα αλλαντικά και τα σνακ όπως τα πατατάκια.
Πώς να ελέγξεις την πρόσληψη αλατιού:
* Προτίμησε τα φαγητά που μαγειρεύεις στο σπίτι και στα οποία ελέγχεις την ποσότητα αλατιού και απέφυγε τη συχνή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων, όπως πίτσες και έτοιμες σάλτσες.
* Απέφυγε την προσθήκη αλατιού όταν χρησιμοποιείς αλμυρά συστατικά στο φαγητό, όπως ελιές, αντζούγιες, κάπαρη, τυριά και αλλαντικά.
* Δοκίμαζε πάντα το φαγητό πριν το αλατίσεις, μιας και ίσως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Να θυμάσαι άλλωστε, ότι μπορείς πάντα να ρίξεις παραπάνω αλάτι αλλά δεν μπορείς ποτέ να το αφαιρέσεις.
* Προτίμησε να προσθέσεις λιγότερο αλάτι στο φαγητό. Για περισσότερη γεύση ρίξε άφθονα βότανα, μυρωδικά, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή.
* Διάβαζε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων, μιας και το αλάτι συχνά κρύβεται σε τρόφιμα που μπορεί να μην το περίμενες.
* Ένας καλός τρόπος για να απομακρύνεις το περιττό αλάτι από τον τόνο κονσέρβας, είναι να τον ξεπλύνεις πριν τον καταναλώσεις. Επίσης, καλό είναι να ξαρμυρίζεις τις τροφές που συντηρούνται σε άρμη, όπως η φέτα, η κάπαρη και οι ελιές.