Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Το ταπεινό μυρωδικό που μας το προσφέρει απλόχερα η Ελληνική γη και προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου Το διαβάσαμε από το: Το ταπεινό μυρωδικό που μας το προσφέρει απλόχερα η Ελληνική γη και προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου


Από..
Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.

Ο λόγος γίνεται για το θυμάρι. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους για τη θεραπεία της διάρροιας, του πόνου στο στομάχι, της αρθρίτιδας, των κολικών, του πονόλαιμου, του βήχα (συμπεριλαμβανομένων του κοκίτη), της βρογχίτιδας, αλλά και ως διουρητικό.

Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού (Thymus vulgaris) περιέχει 20-54% θυμόλη. Η θυμόλη ανήκει σε μια οικογένεια φυσικών ενώσεων, γνωστών ως “βιοκτόνα” (ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν επιβλαβείς οργανισμούς). Όταν η θυμόλη χρησιμοποιείται μαζί με άλλα βιοκτόνα, όπως η καρβακρόλη, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα στον Καναδά, έγραψαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Food Microbiology, ότι η θυμόλη μπορεί να μειώσει την αντίσταση των βακτηρίων στα κοινά φάρμακα, όπως η πενικιλίνη.

Δείτε όμως πώς προστατεύει και από άλλες, πολύ πιο σοβαρές ασθένειες:

Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου ανέφεραν στο επιστημονικό περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, ότι ένα υδατικό εκχύλισμα που λαμβάνεται από το άγριο (Thymus serpyllum L.) μειώνει την αρτηριακή πίεση σε πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο. Επειδή τα ποντίκια τείνουν να έχουν παρόμοιες αποκρίσεις με τους ανθρώπους σε υπερτασικές καταστάσεις, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι περαιτέρω δοκιμές σε ανθρώπους θα επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα θυμαριού του τύπου Thymus mastichina L. μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η επιστημονική ομάδα, από το πανεπιστήμιο Nova de Lisboa στην Πορτογαλία ανέφερε στο επιστημονικό περιοδικό Natural Product Communications, ότι “η παρουσία αυτών των συστατικών που χαρακτηρίζονται από κυτταροτοξικότητα επί των όγκων στον καρκίνο του παχέος εντέρου, δείχνει ότι το εκχύλισμα του θυμαριού τύπου mastichina L. μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση έναντι αυτού του τύπου καρκίνου.

Καρκίνος του μαστού

Ογκολόγοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Celal Bayar στην Τουρκία διεξήγαγαν μελέτη για να καθορίσουν ποια επίδραση μπορεί να έχει το άγριο θυμάρι (Thymus serpyllum) στη δραστηριότητα του καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα στην απόπτωση (κυτταρικός θάνατος) και τις επιγενετικές διαδικασίες στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για διαδικασίες επάνω στις μεταβολές που προκαλούνται από μηχανισμούς που δεν συνεπάγονται αλλαγές στην αλληλουχία του DNA. Όπως ανέφεραν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition και Cancer, το άγριο θυμάρι προκάλεσε τον θάνατο ορισμένων καρκινικών κυττάρων του μαστού. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άγριο θυμάρι “μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη πηγή για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού”.

medicalnewstoday.com

iatropedia.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά τα ψάρια είναι επικίνδυνα για την υγεία- Τι πρέπει να προσέχετε

PSARIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Πηγη..http://olastifora.gr

Η τακτική κατανάλωση ψαριών, μειώνει  τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης, αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή. Τέλος, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά της υπόθεσης: κάποια ψάρια περιέχουν υδράργυρο, ένα μέταλλο που βλάπτει την καρδιά, τα νεφρά και το συκώτι.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό ΕΡΑ (Environmental Protection Agency), ο άνθρωπος δεν πρέπει να παίρνει πάνω από 0,1 mg υδραργύρου την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους.
Για παράδειγμα, μια γυναίκα 60 κιλών δεν πρέπει να παίρνει πάνω από 42 mg υδραργύρου την εβδομάδα.
Ο ξιφίας όμως έχει 1,8 mg υδράργυρο ανά γραμμάριο, οπότε αν κάποιος φάει μια μερίδα 150 γραμμαρίων πρέπει ν” αφήσει να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας πριν καταναλώσει ξανά ψάρια.
Ο φρέσκος τόνος που έχει υδράργυρο 0,93 mg ανά γραμμάριο μπορεί να τρώγεται το πολύ δύο φορές το μήνα και η ιππόγλωσσα που έχει 0,31 mg ανά γραμμάριο μια φορά την εβδομάδα.
Δεν είναι πάντως όλα τα ψάρια μολυσμένα με ψευδάργυρο. Οι σαρδέλες, ειδικά οι μικρές, περιέχουν πολύ λίγο υδράργυρο και συγχρόνως πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ένα άλλο ψάρι που περιέχει πολλά ω-3 λιπαρά και λίγο υδράργυρο είναι ο σολομός.
Αυτό καθιστά τις σαρδέλες και τον σολομό από τα πιο υγιεινά ψάρια.
Μια ωμή ποσότητα 170 γραμμαρίων από τα παρακάτω ψάρια περιέχουν:Το ατλαντικό σκουμπρί περιέχει 3,9 γραμμάρια
-Η ρέγκα 2,7 γραμμάρια
-Ο άγριος σολομός 2,4 γραμμάρια
-Ο τόνος και οι σαρδέλες 1,5 γραμμάρια
Τα άπαχα ψάρια όπως ο μπακαλιάρος, η γλώσσα και ο λούτσος έχουν το ένα δέκατο του ατλαντικού σκουμπριού σε ωμέγα 3.

Σπαθόλαδο – Βαλσαμόλαδο (HYPERICUM PERFORATUM) – Το Περίφημο Ίαμα των Αρχαίων Σπαρτιατών με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες!

 
Όταν οι  ανθισμένες κορυφές του βοτάνου εμβαπτιστούν σε        ελαιόλαδο κι  έπειτα αφεθούν στον ήλιο για δύο ή τρεις εβδομάδες, τότε το        χρώμα  αλλάζει από κίτρινο σε κόκκινο. Το έλαιο του λαμβάνεται είναι το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών.
Εξαιρετικά αποτελεσματικό για       την ισχιαλγία και για κάθε πόνο ρευματικό,πόνους        αρθρώσεων και την υδρωπικία. Για κάθε είδους πληγές και        χτυπήματαμώλωπες και εκχυμώσειςστραμπουλήγματα,        τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη. Για κράμπες,        πιασίματα, ψύξεις, νευραλγίες και πονοκέφαλους.
Με το σπαθόλαδο, όπως        αλλιώς λέγεται, κάνουμε επαλείψεις  ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά ή        μπορούμε ακόμη να  εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα με διαποτισμένη γάζα.        Επίσης είναι  ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ, μπορεί να        εμπλουτισθεί με αιθέρια έλαια ανάλογα. Η χρήση του σπαθόλαδου, είναι        κυρίως εξωτερική, αλλά είναι και πόσιμο. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις       κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.
Στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία ήπιας ως μέτριας  μορφής κατάθλιψης, ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν το βάλσαμο  «βότανο της λιακάδας», επειδή δρούσε θεραπευτικά στα μελαγχολικά άτομα.
Στις  ΗΠΑ, μετά από ένα πρόγραμμα του ABC News τον Ιούνιο του 1997, το  Hypericum έγινε το πιο δημοφιλές φυτό, το εναλλακτικό «prozaκ»,  (Ladose), για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη.
Χρησιμοποιείται  επίσης σαν αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε  αϋπνίες. Ήδη, το 1994 στη Γερμανία, συνταγογραφήθηκαν συνταγές για 20  εκατ. ασθενείς!
Μόνο  στην Μοντάνα των ΗΠΑ καλλιεργούνται σήμερα 500.000 στρέμματα φυτού.  Αλλά η μεγάλη υπόσχεση του φυτού είναι η συμβολή του στη θεραπεία του  AIDS! Πολλοί ασθενείς με AIDS δέχτηκαν ευεργετικά τη χρήση του φυτού,  δήλωσαν πιο αισιόδοξοι, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερη κούραση.  Μελέτες δείχνουν μια αύξηση ή σταθεροποίηση των Τ-λεμφοκυττάρων για  μεγάλο χρονικό διάστημα.
Περιέχει  μεταξύ των άλλων: υπερικίνη και ψευδο-υπερικίνη, φλαβονοειδή (16% στα  φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα, αιθέρια έλαια (0,13% σε ολόκληρο το  φυτό). Οι αναλγητικές        ιδιότητες του βοτάνου είχε ειπωθεί πρώτα ότι οφείλονταν στις ουσίες hypericin, pseudohypericin,        και στα φλαβονοειδή,  αλλά σύμφωνα με πρόσφατες        φαρμακολογικές και κλινικές μελέτες τα  αποτελέσματα επικεντρώνονται σε μια        κυρίως δραστική ουσία του  βοτάνου την hyperforin.
Στην  ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε νευραλγίες και τραυματισμούς  νεύρων, και γενικά συμπτωματολογία που ξεκινά από τραυματισμούς νεύρων  (πχ απώλεια μαλλιών, κατάθλιψη, νευραλγία)
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Εφαρμόζεται  τοπικά με επάλειψη πάνω σε πληγές, καψίματα, εκδορές και άλλες βλάβες  του δέρματος, για μασάζ και μυϊκή ανακούφιση από πόνους. 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Ηρεμιστική  και αναλγητική δράση, κατά του στομαχικού έλκους, κατά της κατάθλιψης,  άγχους, εμμηνόπαυσης. Είναι διουρητικό και συντελεί στην απέκκριση  αχρήστων ουσιών από το σώμα.
Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις κολίτιδες, την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου.
Δυναμώνει  το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αντιβακτηριακες ιδιότητες. Βοηθά στην  γρήγορη ανάρρωση από βήχα, κρυολόγημα, και μολύνσεις του αναπνευστικού.


Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Πηγή: star-fm. 
www.glikiazoi.gr

10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί…

10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί...
Από...

Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο…
ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…
1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο
Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.
2. Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα
Εξαιρετικό πρωινό γεύμα Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.
3. Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια
Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.
4. Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές
Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό Ή βραδινό γεύμα Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.
5. Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα
Κλασικός εποχικός συνδυασμός Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.
6. Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά
Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.
7. Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά
Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
8. Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού
Το ίδιο απολαυστικό ζεστό Ή δροσερό Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.
9. Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα
Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.
10. Ψάρι + χόρτα
Σίγουρη επιλογή. Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή.

Πώς να απαλλαγείτε από επίμονο βήχα σε μόλις 1 ημέρα

Πώς να απαλλαγείτε από επίμονο βήχα σε μόλις 1 ημέρα
..Πηγή..

Δείτε πώς να απαλλαγείτε από επίμονο βήχα σε μόλις 1 ημέρα…
Κρεμμύδι τσάι – κατά επίμονο βήχα
3 λίτρα νερό
1 κιλό κρεμμύδια
Μέθοδος παρασκευής:
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε κάθε κομμάτι σε τέσσερα κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και τοποθετήστε το μπολ στη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι το μισό του νερού να εξατμιστεί . Βγάλτε το μπολ από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Καταναλώστε 250 ml από το υγρό με μια κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο χυμό λεμονιού.
Συνήθως τα συμπτώματα του βήχα μειώνονται από τη στιγμή που πίνετε δύο δόσεις του φαρμάκου.
Αυτό το ρόφημα έχει δοκιμαστεί ξανά και ξανά, και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό.
Πιείτε αυτό το χρήσιμο ποτό και θα απαλλαγείτεα από τον ενοχλητικό βήχα μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες.

Δώστε λάμψη στα αντικείμενα από μπρούντζο που έχετε στο σπίτι σας


Δώστε λάμψη στα αντικείμενα από μπρούντζο που έχετε στο σπίτι σας
ΑΠΟ...http://alaloom.com
Φτιαγμένο από έναν συνδυασμό ψευδαργύρου και χαλκού, ο μπρούντζος (ή αλλιώς ορείχαλκος) είναι ένα δημοφιλές μέταλλο που βρίσκεται σε μαγειρικά σκεύη, κοσμήματα, μουσικά όργανα… και διακοσμητικά αντικείμενα. Αν το σπίτι σας είναι κάποιας ηλικίας, τα πόμολα μπορεί να είναι από μπρούντζο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακτήσετε τη λάμψη του;
Κατ” αρχάς, θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν όντως το αντικείμενο είναι από μπρούντζο. Τοποθετήστε έναν μαγνήτη. Αν κολλήσει δεν είναι μπρούντζος, αλλά πιθανότατα επιμεταλλωμένος μπρούντζος. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση καθαρίστε μόνο με νερό και ήπιο απορρυπαντικό.
Εάν έχετε ένα αμαυρωμένο ή βρώμικο κομμάτι μπρούντζου, η διεργασία εξαρτάται από το αν είναι λακαρισμένο, δηλαδή επικαλυμμένο με ένα προστατευτικό γυαλιστερό φινίρισμα ή μη λακαρισμένο. Ο λακαρισμένος μπρούντζος μπορεί να καθαριστεί απλά σκουπίζοντας με ένα υγρό πανί.
Ο καθαρισμός μη λακαρισμένου μπρούντζου απαιτεί περισσότερο μόχθο. Αν και υπάρχουν χημικά καθαριστικά στην αγορά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα ακόλουθα φυσικά συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία έχετε ήδη στο σπίτι.
Κέτσαπ: Ρίξτε λίγο κέτσαπ σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε πάνω στον αμαυρωμένο μπρούντζο. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί και στεγνώστε.
Σαπούνι ή ήπιο απορρυπαντικό: Εάν το αντικείμενο είναι σκονισμένο ή βρώμικο, βυθίστε το σε ζεστό νερό και σαπούνι και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά επιπλέον ρύπους.
Έξυπνα κόλπα λάμψης για αντικείμενα από μπρούντζοΞίδι, αλάτι και αλεύρι: Αυτά τα ευέλικτα προϊόντα μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσετε μια πάστα καθαρισμού. Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μισό φλιτζάνι ξίδι και προσθέστε αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει πάστα. Τρίψτε τον μπρούντζο, αφήστε τον για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με καθαρό πανί.
Νερό: Βράστε ένα ποτήρι νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και λευκό ξίδι για να δημιουργήσετε μια άλλη φυσική συνταγή για γυάλισμα. Εφαρμόστε το μείγμα σε χάλκινα πνευστά και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.
Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη του αντικειμένου σας. Μετά τον καθαρισμό με τον χυμό λεμονιού, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και στεγνώστε.

Πως να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας


Ποιος είπε ότι επειδή καθαρίζει τα ρούχα, ότι δε χρειάζεται και αυτό την καθαριότητά του; Διαβάστε τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε…
Πως να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας
Απο...http://alaloom.com
1. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία, βάλτε στην ειδική θήκη απορρυπαντικό και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια που μπορεί να έχουν μαζευτεί.
2. Ανα δύο περίπου μήνες, να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, αντί για απορρυπαντικό, σόδα, στην ίδια δοσολογία που συνηθίζατε με το απορρυπαντικό και θέστε το σε λειτουργία στο πρόγραμμα 60°C χωρίς πρόπλυση και φυσικά χωρίς ρούχα. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Τόσο απλά!
3.Τέλος, θα πρέπει να μην ξεχνάτε να πλένετε και τη θήκη του μαλακτικού ώστε να μην κολλάνε τα υπολείμματα του απορρυπαντικού καθώς και να καθαρίζετε το φίλτρο της συσκευής.

Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια


Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια
Απο...http://alaloom.com
Οκ, αναμενόμενο ο κάδος απορριμμάτων να μυρίζει πού και πού, μιας και…
μέσα σε αυτόν πετάμε ό,τι δε χρειαζόμαστε. Αν όμως δεν τον καθαρίζεις συχνά θα παρατηρήσεις πολύ σύντομα πως θα ποτίσει τις δυσάρεστες μυρωδιές και μετά… καλά ξεμπερδέματα.
Υπάρχει άραγε τρόπος να μη μυρίζει άσχημα; Σαφώς και υπάρχει και δεν είναι μόνο ένας. Πάμε να τους δούμε:
– Ρίξε στον πάτο μαγειρική σόδα και άφησέ την να δράσει όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα το πρωί πέταξέ την και πλύνε με υγρό απορρυπαντικό και ζεστό νερό τον κάδο.
– Πλύνε τον κάδο με χλωρίνη και ζεστό νερό και στέγνωσέ τον με ένα πανάκι. Έπειτα, ρίξε στον πάτο του άμμο υγιεινής (ναι, αυτή που βάζουμε στις γάτες) και πέρνα κανονικά από πάνω τη σακούλα.
– Άπλωσε μια εφημερίδα στον πάτο του κάδου και ρίξε από πάνω αρκετή ποσότητα καφέ. Πέρνα από πάνω τη σακούλα κανονικά. Η μυρωδιά του καφέ θα νικήσει τις δυσάρεστες οσμές.
– Τέλος, σε άδειο κάδο μπορείς να ρίξεις μερικές φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αφαίρεσέ τις μετά από λίγες ώρες. Θα δεις τι απίστευτη αίσθηση δροσιάς θα χαρίσουν στον κάδο.

Αυτό είναι το απίστευτο κόλπο για να μη μυρίζει το σπίτι καμένο λάδι τηγανίσματος!


Η άσχημη μυρωδιά από το καμένο λάδι είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική, ιδίως τους χειμερινούς μήνες που το σπίτι μένει περισσότερες ώρες κλειστό. Υπάρχει λύση;
Αυτό είναι το απίστευτο κόλπο για να μη μυρίζει το σπίτι καμένο λάδι τηγανίσματος!
Απο...http://alaloom.com
Ο λόγος της μυρωδιάς έγκειται στο ξαναχρησιμοποιημένο λάδι. Εμείς όπως κάθε φορά έτσι και τώρα σε αυτήν την περίπτωση σας έχουμε τη λύση. Αν έχετε έντονη μυρωδιά από καμένο λάδι τηγανίσματος, απλά κάψτε μέσα σε ένα τασάκι φλούδες από πατάτα και λεμόνι! Εξαφανίζουν την άσχημη μυρωδιά.
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε.