Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πολυνησιακό κοτόπουλο.

Συστατικά
5 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου ωμά, χωρίς την πέτσα
200 γρ. ψιλοκομμένος ανανάς κονσέρβας, χωρίς σιρόπι
100 γρ. ψιλοκομμένο αχλάδι
100 γρ. ψιλοκομμένο μάνγκο
100 γρ. ψιλοκομμένο αχλάδι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού ταμπάσκο
¼ κουταλιάς γλυκού φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι      
                                                                                         
Τρόπος Παρασκευής                                                                             
   Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά και 5 λεπτά πριν τα φιλέτα είναι έτοιμα προσθέστε το μείγμα φρούτων στο αντικολλητικό σκεύος.                                                                                 

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

  • 400 γραμ ζυμαρικά βίδες  
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ καλαμπόκι κονσέρβα ή βρασμένο κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζ κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
  • 1 κουταλιά  ρίγανη
  • 150 γραμ τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Φυλλαράκια δυόσμου                                                                                                                                                                                    Εκτέλεση:
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βράζετε τις βίδες σε νερό με αλάτι για περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το ζωμό τους. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι πασπαλισμένο με λίγο τυρί. Προσθέτετε το καλαμπόκι και τα φασόλια και τα ανακατεύετε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Ελέγχετε για αλάτι και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών για να μη στεγνώσει το φαγητό κατά το ψήσιμο. Το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τη ρίγανη και το ψήνετε κάτω από το γκριλ για 30 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό με πιπέρι.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πως να πλενετε το λαχανο και το κουνουπιδι

πρι μαγειρέψετε το κουνουπίδι καλά είναι να το βάλετε σε λεκάνη με λίγο ξίδι ,αλάτι και νερό ,έχουν την ιδιότητα να διώχνουν και να σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς.Επίσης και το λάχανο πριν το κάνετε σαλάτα η το μαγειρέψετε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΗΛΑ (ΨΗΤΑ)

4 Μηλα γκολτεν  1/2 Φλιτζ.ζαχαρη  1/3 μαργαρινη  ξυσμα  και χυμο απο 1/2 πορτοκαλη  1/2 κανελα σκονη  2κουταλιες μπισκοτο τριμενο 1/2 φλιτζ. φρουι γλασε αναμεικτα  1/2 φλιτζ. αμυγδαλα φυλε λευκα.                                                                                                                                                              Τρόπος Παρασκευής                                                                                                                                             Προθερμεναιτε το φουρνο στουσ 180 βαθ. Αφαιρειτε την καρδια και τους σπορους απο τα μηλα με το ειδικο εργαλειο και κατοπιν μεγαλωνετε στο διπλασιο την κοιλοτητα που δημιουργηθηκε με την βοηθεια του εργαλειου.Χαρασσετε ενα κυκλο στη μεση του μηλου με ενα μαχαιρι και τοποθετειτε τα μηλα σε ταψι.           Αναμειγνυετε τη ζαχαρη ,το βουτυρο,το ξυσμα και το χυμο πορτοκαλιου,την κανελα και το μπισκοτο.   Χτυπατε το μειγμα ,προσθετετε το αμυγδαλο τα φρουι γλασε και ανακατευετε.γεμιζετε με το μειγμα τα μηλα και ψηνετε για 40-60 λεπτα ωσπου να μαλακωσουν τα μηλα, τα σερβιρετε ζεστα.