Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκορδο τσαι λιναροσπορος
Αποτέλεσμα εικόνας για Σκορδο τσαι λιναροσποροςΕίναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σκορδο τσαι λιναροσποροςΌσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σκορδο τσαι λιναροσποροςΔείτε 5 τέτοια παραδείγματα:
Λιναρόσπορος: Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.
Μαύρο τσάι: Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.
Μπρόκολο: Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.
Φράουλες: Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.
Σκόρδο: Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.
Πηγή: iatropedia.gr

Η Πρωτομαγιά έφτασε και πολλοί θα πάμε για πικ νικ στην εξοχή! Η εκδρομή όμως θέλει και την απαραίτητη οργάνωση!

Βρήκαμε μικρές και πρακτικές ιδέες που θα οργανώσουν την ανοιξιάτικη εκδρομή στη φύση, καθώς και το πικ νικ σας! Πάμε να τις δούμε μαζί !

1. Κολλήστε ένα μανταλάκι σε κάθε πηρούνι μίας χρήσης, προκειμένου να το κρατάτε καθαρό, μακριά από το έδαφος

idees-prwtomagia-pik-nik1 

2.  Οργανώστε ατομικά γεύματα σε βάζα

idees-prwtomagia-pik-nik2 

3. Εάν έχετε αγροτικό, χρησιμοποιήστε την καρότσα του σαν τραπέζι

idees-prwtomagia-pik-nik3 

4. Χρησιμοποιήστε την κουρτίνα του μπάνιου ως αδιάβροχο προστατευτικό κάτω από το τραπεζομάντηλο του πικ-νικ

idees-prwtomagia-pik-nik4 

5. Μεταφέρετε τα μπαχαρικά μέσα σε καλαμάκια. Κολλήστε τις άκρες με κολλητική ταινία και ανοίξτε πριν τη χρήση μικρές τρυπούλες στη μία άκρη.

idees-prwtomagia-pik-nik5 

6. Μεταφέρετε τα μπουκάλια του κρασιού μέσα σε πετσέτες δεμένες σε κόμπο

idees-prwtomagia-pik-nik6 

7. Χρησιμοποιήστε το ταψάκι για φορμάκια/ταρτάκια ως δίσκο σερβιρίσματος για σαλάτες και αλοιφές 

idees-prwtomagia-pik-nik7 

8. Κρατήστε σταθερό το καλαμάκι του αναψυκτικού περνώντας το μέσα από το δαχτυλίδι του μεταλλικού κουτιού 

idees-prwtomagia-pik-nik8 

9. Χρησιμοποιήστε χαρτάκια για τρουφάκια ως προστατευτικά σκόνης και εντόμων για τα ποτά σας 

idees-prwtomagia-pik-nik9 

10. Χρησιμοποιήστε χαρτάκια από τρουφάκια για να μην στάζει το παγωτό στα χέρια σας 

idees-prwtomagia-pik-nik10 

11. Ετοιμάστε μίνι γεύματα-μεζέδες σε καλαμάκια μπαμπού ώστε να μην είναι το σερβίρισμα πονοκέφαλος 

idees-prwtomagia-pik-nik11 
Καλή Πρωτομαγιά και καλή επιτυχία !
Πηγή : diply

Λαδένια με φέτα, ντομάτα και ρίγανη.

Σας το προτείνω και για το τραπέζι της πρωτομαγιάς.



Υλικά για τη ζὺμη:
500 γρ. αλεύρι
15 γρ. φρέσκια μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκ. αλάτι
3/4 της φλυτζάνας νερό
1 κουταλάκι του γλυκ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
150 γρ. φέτα
1 μεγάλη ντομάτα
3/4 της φλυτζάνας τζαγ. λάδι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές αλεύρι και λίγο νερό. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε . Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακή ούτε σφιχτή. Τη βγάζουμε από τη λεκάνη, αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και
την δουλεύουμε με τον καρπό, του χεριού μας. Όταν ξεκολλάει η ζύμη από τον πάγκο είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στη λεκανίτσα και την αφήνουμε να φουσκώσει, για μία ώρα. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι, βάζουμε το λάδι - αφού κρατήσουμε λίγο για το
ταψί - ρίχνουμε και το τυρί και διπλώνουμε τη ζύμη να πάρει τα υλικά μέσα. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψάκι και την ανοίγουμε με τα χέρια μας να πιάσει όλο τον πάτο του ταψιού. Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη και λίγο λάδι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμ. για 15 λεπτά και  άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμ. Μόλις τη βγάλουμε ρίχνουμε λίγο μαίδανό.

Μας είπαν ότι η Αλόη κάνει καλό στην Υγεία και το Δέρμα. Κανείς δεν μας λέει όμως ότι!…


Γνωστό στους Αιγυπτίους ως το «φυτό της αθανασίας» και στους ιθαγενείς Αμερικανούς ως το «ραβδί του ουρανού», η αλόη βέρα έχει μια μεγάλη ποικιλία από εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες, μερικές από τις οποίες μπορεί ήδη να γνωρίζετε.
Μπορεί να έχετε ακόμη και το δικό σας φυτό αλόη βέρα στο σπίτι σας για τις μικρές έκτακτες ανάγκες, όπως γρατζουνιές, κοψίματα και εγκαύματα, αλλά ξέρατε ότι δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική χρήση και είναι στην πραγματικότητα ευεργετική για το σώμα σας όταν λαμβάνεται εσωτερικά;
Η αλόη βέρα περιέχει πάνω από 200 βιολογικά ενεργά, φυσικά συστατικά τα οποία περιλαμβάνουν πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα και ανόργανα συστατικά που προάγουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Υγείας, η αλόη βέρα έχει επίσης αντι-βακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες και τις παθογόνες ουσίες. Αλλά δεν περιορίζεται εκεί!
Μεταλλικά στοιχεία
Η αλόη βέρα είναι πλούσια σε ανόργανα συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χρώμιο, σελήνιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο.
Ένζυμα
Περιέχει σημαντικά ένζυμα όπως η αμυλάση και η λιπάση που μπορεί να βοηθήσουν στην πέψη διασπώντας το λίπος και τα μόρια της ζάχαρης, ενώ το bradykinase βοηθά στη μείωση των φλεγμονών.
Βιταμίνες
Μια μελέτη έδειξε ότι αλόη βέρα περιέχει βιταμίνη Β12, η οποία απαιτείται για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτελώντας έτσι πολύ σημαντική πηγή της συγκεκριμένης βιταμίνης για τους χορτοφάγους και τους vegans, οι οποίοι έχουν έλλειψη λόγω της διατροφή τους. Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η λήψη αλόης μπορεί να βοηθήσει με τη βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης Β12, που σημαίνει ότι το σώμα μπορεί πιο εύκολα να την απορροφήσει και να την αξιοποιήσει. Είναι επίσης πηγή βιταμινών Α, C, Ε, φολικού οξέως, χολίνης, Β1, Β2, Β3 (νιασίνη) και Β6.
Αμινοξέα
Περιέχει 20 από τα 22 απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα. Επίσης περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τις φλεγμονές και τα βακτηρίδια.
Άλλες χρήσεις
Εκτός από το να είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό σώματος, αφαιρεί τις τοξίνες από το στομάχι, τα νεφρά, τη σπλήνα, την ουροδόχο κύστη, το ήπαρ, και το παχύ έντερο. Μπορεί επίσης να προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από πιο άμεσες παθήσεις, όπως η δυσπεψία, οι στομαχικές διαταραχές, τα έλκη και την φλεγμονή στο έντερο. Επίσης ενισχύει το πεπτικό σύστημα και ανακουφίζει από τις φλεγμονές των αρθρώσεων, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο χυμός αλόης βέρα, όταν λαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα στοματικό διάλυμα, ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην αφαίρεση της πλάκας.
Το τζελ της αλόης έχει βρεθεί επίσης να θεραπεύει αποτελεσματικά τα στοματικά έλκη.
Λήψη
Η αλόη μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από το φυτό, αλλά η πιο εύκολη και πιο εύγευστη επιλογή είναι μάλλον ο χυμός αλόης, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής, όπως αναφέρει το fanpage.
Μπορείτε να αγοράσετε τον χυμό και να τον ανακατέψτε στους χυμούς και τα smoothies σας ή απλώς να τον πιείτε απευθείας. Βεβαιωθείτε μόνο ότι αγοράζετε καθαρό χυμό αλόης / τζελ. Στη φιάλη μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες δοσολογίας, αλλά θα ήταν σοφό να μιλήσετε με έναν εμπειρογνώμονα ή να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με το θέμα για να βρείτε οδηγίες για τη συγκεκριμένη δοσολογία.

Eάν Έχετε Αυτό Το Φυτό Στο Σπίτι Σας Δεν Θα Δείτε Ποτέ Ξανά Αράχνες & Έντομα!

Μήπως κάθε φορά που προσπαθείτε να διώξετε τις αράχνες και τα έντομα με διάφορους τρόπους, αυτά συνήθως ξαναγυρνάνε;
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Ωστόσο, αυτό που μάλλον δεν ξέρατε είναι ότι οι αράχνες δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά της μέντας.
Ευτυχώς, έχουμε την πιο τέλεια και αποτελεσματική λύση για εσάς! Το μείγμα αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις αράχνες και τα άλλα έντομα μια για πάντα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε αιθέριο έλαιο μέντας με νερό και να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι .
Ψεκάστε όλα τα παράθυρα, τις πόρτες και κάθε γωνιά του σπιτιού σας και με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε το σπίτι σας ένα μέρος το οποίο θα απεχθάνονται οι αράχνες και άλλα έντομα. Αυτό το καταπληκτικό φυτό επίσης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε και από τα ποντίκια!
Μια οικονομική λύση που αξίζει να δοκιμάσετε!

Μυρμήγκια Στο Σπίτι: 6 Φυσικές Λύσεις Για Να Απαλλαγείτε Οριστικά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜυρμηγκιαΑποτέλεσμα εικόνας για ΜυρμηγκιαΑποτέλεσμα εικόνας για Μυρμηγκια
Τα μυρμήγκια ταλαιπωρούν πολλά νοικοκυριά. Αλλά μην απογοητεύεστε.
Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια.
Ταλκ: Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί, αλλά το ταλκ (η γνωστή μωρουδιακή σκόνη) απωθεί τα μυρμήγκια, τα οποία δεν περπατάνε πάνω σε αυτή. Βάλτε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να δημιουργήσετε “ασπίδες” στο σπίτι.
Λευκό ξύδι: Αναμείξτε το με νερό και κάντε ένα πέρασμα με πανί σε όλους τους πάγκους και τα πατώματα. Εκτός από τα μυρμήγκια, απωθεί και τις μυρωδιές! Επίσης, αν έχετε εντοπίσει την φωλιά των μυρμηγκιών, μπορείτε να ρίξετε μπόλικο λευκό ξύδι με νερό σε αυτήν για να την διαλύσετε οριστικά.
Καλαμποκάλευρο: Χρησιμοποιήστε το όπως και το ταλκ. Μόνο που αυτό, αντί απλά να απωθεί, σκοτώνει κιόλας τα μυρμήγκια που το τρώνε.
Κατακάθι από καφέ φίλτρου: Όταν ετοιμάσετε καφέ φίλτρου, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο. Αυτοί οι κόκκοι καφέ είναι ένα πολύ καλό υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.
Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη: Η ζάχαρη άχνη είναι το δόλωμα και η μαγειρική σόδα είναι το αγκίστρι. Τα μικρά έντομα έλκονται από την ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Όταν συμβαίνει αυτό, η σόδα αντιδράει στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται και τα σκοτώνει.
Κανέλα: Με μια μπατονέτα σχηματίστε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω από όλες τις εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.