Loading...

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΝΤΑΛ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο η τρανς κομμένο σε μια ορθογώνια φέτα
180 γρ μπέικον σε φέτες
100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γρ φρέσκα ντοματακια ψιλοκομμένα(χωρίς σπόρους και φλούδες)
350 γρ εμμενταλ
100 γρ λευκό ξηρό κρασί
5-6 φυλλαράκια βασιλικού
λίγο ξηρό θυμάρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμενο
6 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε ελαφρά το κρέας με σφυράκι για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνετε.
Σκορπίζετε το σκόρδο και αλείφετε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος.
Κόβετε το τυρί σε λεπτά φετακια και απλώνετε σε μια καλή στρώση.
Από πάνω σκορπίζετε τα μανιτάρια και κατόπιν τις φέτες του μπέικον.Τυλίγετε το κρέας σε ρολό και το δένετε σφιχτά με σπάγκο.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το ρολό,αφού το αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά.Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα ντοματακια,το βασιλικό και το θυμάρι.Βράζετε 10 λεπτά και κατόπιν μεταφέρετε το ρολό σε βαθύ ταψί με τη σάλτσα του.Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθ.για 1 ώρα μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες και συνοδεύετε με πατάτες η ρύζι ....

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΩΜΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (ΓΡΗΓΟΡΟ)

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι χονδροκομενο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
1 1/4 φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλυτ.τσαγιού καλαμποκάλευρο
2 κουτ.γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού τριμμένο κύμινο
ταψί 25 εκατ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαραίνουμε το κρεμμύδι στο λάδι για λίγα λεπτά,για να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπεικιν και το αλάτι.Κτυπάμε το γάλα,το μέλι και το αυγό και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.Τα ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τα δουλεύουμε για να ανακατευτούν καλά και στρώνουμε την ζύμη σ' ένα λαδωμένο ταψί.το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά....

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ πατάτες
200 γρ καρότα
300 γρ κολοκύθια
150 γρ αρακάς βρασμένος
100 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
4 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας γάλα
αλάτι πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες,τα καρότα και τα κολοκύθια μαζί.Αφού μαλακώσουν,τα πολτοποιούμε μ' ένα πιρούνι και προσθέτουμε το τυρί,λίγο αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τον αρακά.Τα πλάθουμε σε 16 κεφτεδακια.Κτυπάμε το αυγό με το γάλα και βουτάμε τα κεφτεδακια πρώτα στ' αυγό και μετά στην φρυγανιά.Τα βάζουμε σ' ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου,4-5 λεπτά από κάθε πλευρά,έως ότου ροδίσουν.....

ΜΑΙΝΤΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
4 φλυτ.τσαγιού φύλλα μαϊντανού
2 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλυτ.τσαγιού αλεύρι
1/2 φλυτ.τσαγιού τυρί τσένταρ
1 αυγό κτυπιμενο
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το μαϊντανό για 2-3 λεπτά.Το σουρώνουμε και το χοντροκοβουμε.
Μαραίνουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και προσθέτουμε το μαϊντανό,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου απορροφηθεί η περισσότερη κρεμά.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/3 της φρυγανιάς και το τυρί.
Τα ανακατεύουμε καλά και τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Πλάθουμε 8 κεφτεδακια,τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,τα βουτάμε στο αυγό και τελικά στην υπόλοιπη φρυγανιά.Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδακια.Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου από τις δυο πλευρές για να ροδίσουν...

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ)

ΥΛΙΚΑ
40 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλιά σουπ.μέλι
2 1/2 φλυτ.τσαγιού χλιαρό νερό
2 κουταλιά του γλυκ.γλυκάνισο
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως(260 γρ)
1 1/2 φλυτ.τσαγ.αλεύρι σόγιας
1 φλυτ.τσαγ.κουάκερ
1 φλυτ.τσαγ.καλαμποκάλευρο
1 φλυτ.τσαγ.φυτρο σιταριού
1κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.γλυκ.κολιανδρο κοπανισμένο
1στρογγυλη φόρμα 30χ11 η ταψί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με το μέλι.Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι,το ανακατεύουμε,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο να πάρει μια βράση.Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό με το γλυκάνισο και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα για να γίνει μια ζύμη ελαστική.τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί σε όγκο (2 ώρες περίπου).Τη ξαναζυμωνουμε,της δίνουμε σχήμα στρόγγυλο και τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί η φόρμα.Αφού ξαναφουσκωσει την ψήνουμε,σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο,για 60-70 λεπτά...

Στεικ ταρ ταρ (Λιβανεζικο)

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4
500 γρ άπαχος αρνίσιος κιμάς η χοιρινός
3 κουταλιά σουπ.βασιλικός φρέσκος η δυόσμος
1 κου.γλυ.κανέλα
1 κου.γλυ.μπαχάρι
λίγο πιπέρι, αλάτι
1 μπολ αλατισμένο νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
1 κου.σου.ελαιόλαδο
1 κου.σου.κουκουνάρι
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το κρέας,το βασιλικό η δυόσμο,τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και δουλεύουμε το μείγμα με τη λεπίδα του μπλέντερ μέχρι να είναι πολύ λείο το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα καλό μαχαίρι συνεχίζουμε το κόψιμο,κόβοντας σε διαφορετική κατεύθυνση κάθε φορά.Βρέχουμε τα χέρια μας στο αλατισμένο νερό και ζυμώνουμε το κρέας.Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο μπολ του σερβιρίσματος και με τα δάχτυλα μας σχηματίζουμε μικρές λακκούβες.Περιχύνουμε με το λάδι,τα κουκουνάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε αμέσως...

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΥΛΙΚΑ
75 γρ ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
12 μικρές μελιτζάνες 600 γραμ.συνολικά
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες,
800 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια σε σιγανή φωτιά για 1-1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες,αφήνοντάς ένα κομμάτι περίπου 1 εκα.Ξύνουμε μια λωρίδα από την φλούδα τους.Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.γύρω στα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθίσουν.Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε.Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά.Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω από τα ρεβίθια,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγανό μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά,μέχρι να πήξει η σάλτσα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα κρεμμύδια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ ,μεγάλο τηγάνι και,όταν ζεσταθεί,προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με άλλα τηγανητά λαχανικά,όπως μελιτζάνες,κουνουπίδι,Κ.Τ.Λ....Επίσης μπορούν να συνοδεύσουν συκώτι μόσχου σχάρας η τηγανιτό,και φτερούγες κοτόπουλου!!!!

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλες φτερούγες
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό 1 λεμονιού
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού μπαχάρι(σκόνη)
μαύρο πιπέρι
λίγο καγιεν
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε λίγο στο γουδί.Ανακατεύουμε το σκόρδο,το λάδι,το λεμόνι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.Προσθέτουμε τις φτερούγες και ανακατεύουμε για να αλειφτούν με τη σάλτσα.Αφήνουμε τις φτερούγες να μαριναριστούν στο ψυγείο για μια ώρα,γυρίζοντας τες 1-2 φορές.Ανάβουμε το γκριλ.Ψήνουμε τις φτερούγες για 10 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν καλά.Μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.Τις σερβίρουμε ζεστές με σκορδαλιά η γιαούρτι...

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ψωμάκια γλυκά ελβετικά

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι ζαχ 1000 γρ
Γάλα ώρες 450 γρ
Ζάχαρη 150 γρ
Μαγιά νωπή 25 γρ
Αυγά 4 τεμ
Αλάτι 18 γρ
Βανίλια 1 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Λεμόνι ξύσμα 1 τεμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασινα βάζουμε το αλεύρι τη βανίλια το αλάτι
και το λεμόνι ξύσμα.Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη το
βούτυρο και τα αυγά για να χτυπηθούν καλά
Σε μια γαλατιέρα βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε
ελαφριά, προσθέτουμε την μαγιά για να λιώσει και
το ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας
ελαφριά βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε
στο μίξερ και τα ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκούραστη σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο
καλά με βαμβακερά υφάσματα η πετσέτες κουζίνας.
Εφόσον είναι έτοιμη η ζυμιμας την κόβουμε σε μικρά
στρογγυλά ψωμάκια τα οποία αφήνουμε για λίγο
ακόμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά
στους 180 βαθ.

ΧΑΙΛΗ ΜΠΟΥΤ ΦΙΛΕΤΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
Ψάρι φιλέτο 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 20 γρ
Κρασί άσπρο 40 γρ
Βούτυρο γάλακτος 100γρ
σαμπάνια 50 γρ
πατάτες μικρές 60 γρ
καρότα μπέμπη 60 γρ
ΜΑΙΔΑΝΟ ψιλοκομμένο 30 γρ
αλεύρι 10 γρ
Αλάτι -πιπέρι άσπρο
ζωμό ψαριού 100γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε της πατάτες και τα καρότα και
τα κρυώνουμε καλά
2) Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε 30 γρ βούτυρο
το Κρεμμύδι πόλη ψιλοκομμένο και εφόσον
ροδίσει προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφριά
το κρασί την σαμπάνια το αλεύρι
το ζωμό του ψαριού λίγο αλάτι λίγο πιπέρι
και λίγο μαϊντανό τα αφήνουμε να βράσουν
σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 5 λεπτά
και τα βγάζουμε από την φωτιά
3)Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο
βούτυρο και σοτάρουμε καλά τα αλατοπιπερωμενα
Φιλέτα του ψαριού εφόσον είναι πλέων έτοιμα
τα βάζουμε στα πιάτα και στο τηγάνι βάζουμε
της πατάτες και τα καρότα να σωταριστουν
για να γαρνίρουμε τα πιάτα τελειώνοντας
ρίχνουμε στο Ψάρι την σάλτσα και το πασπαλίζουμε
με τον υπόλοιπο μαϊντανό...Καλή επιτυχία


ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΥΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 τεμ ξύλο κανέλας
1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
λίγο νερό..
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
2-3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
1 κουτ.γλυκού ανθόνερο
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι..
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη,το μέλι και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,προσθέτουμε τη φλούδα,την κανέλα και το χυμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.Προσθέτουμε νερό λίγο λίγο,κουταλιά κουταλιά δηλαδή,μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.Επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο.Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια,περίπου 10 εκ.και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.Διπλώνουμε δυο φορές το κάθε τετράγωνο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι.Τηγανίζουμε τα δάχτυλα λίγα -λίγα σε μπόλικο καυτό λάδι.Όταν ροδίσουν,τα βγάζουμε,τα στραγγίζουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας και τα βουτάμε στο σιρόπι.τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε.Καλή σας επιτυχία..

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
550 γρ μοσχάρι κομμένο σε κύβους 4 εκ..
250 γρ πατάτες σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος
3 καρότα κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
2 τεμ κανέλα ξύλο
μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 κου.μπαχάρι τριμμένο
μαύρο πιπέρι,αλάτι,ελαιόλαδο...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το καρότο και προσθέτουμε το μοσχάρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και της αφήνουμε μέχρι το σημείο που το πιρούνι αρχίζει να περνά λίγο στο εσωτερικό τους.Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Σε πήλινο ψηλό δοχείο βάζουμε το μοσχάρι με το κρασί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.Προσθέτουμε ζωμό να τα καλύψει.
Βάζουμε όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά μέσα και το δεντρολίβανο με τη δάφνη τα δένουμε μέσα σε λεπτή γάζα για να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε όταν ψηθούν.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι,τα κλείνουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα.Ετοιμάζουμε τις πατάτες. τις πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο δεντρολίβανο και λίγο μπαχάρι και τσιγαρίζουμε λίγες κάθε φορά,μέχρι να πάρουν ενα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Τις προσθέτουμε και αυτές στο κρέας,τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να καλυφθούν και οι πατάτες από τη σάλτσα και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να ψηθούν όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμα..Καλή επιτυχία

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
120 γρ μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1,5 εκ..
60 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
60 γρ χαλούμι σκληρού τύπου σε κύβους
2 ντομάτες μέτριες
2 αγγούρια μέτρια
30 γρ γιαούρτι
20 γρ φρυγανιά
10 γρ τυρί φέτα
αλάτι,πιπέρι λευκό,κύμινο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε ελαφρά τις ντομάτες,τις ξεφλουδίζουμε,τις κόβουμε στα τέσσερα,αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε την ψίχα σε πολύ μικρούς κύβους.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα αγγούρια,τα κόβουμε στα τέσσερα,αφαιρούμε το κέντρο με τα σπόρια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό,προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες,μετά τα μανιτάρια και τελευταίο το χαλούμι,τα στραγγίζουμε και τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν από το λάδι.
Σε ένα στεγνό τηγάνι ζεσταίνουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη φέτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να διαλυθούν οι σβόλοι.
Σε μια μικρή πιατέλα βάζουμε σε στρώσεις πρώτα τις μελιτζάνες με τα μανιτάρια και το χαλούμι,μετά τις ντομάτες και το αγγούρι και τα περιχύνουμε με το γιαούρτι.
Στο τέλος τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά..Καλή σας επιτυχία!!