Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ! Δεν φαντάζεστε γιατί βάζει σκόρδο μέσα στο μέλι…

Όλοι γνωρίζουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και του αγνού μελιού για 
την υγεία μας, ενώ και το πιπέρι έχει αποδειχτεί σε πλήθος ερευνών ότι συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο.
Το τέλος του καλοκαιριού και η αρχή του φθινοπώρου και του χειμώνα σημαίνουν και τις πρώτες περιπτώσεις γρίπης και κρυολογημάτων. Γι” αυτό και είναι σημαντικό αυτή την εποχή να θωρακίσετε όσο πιο καλά μπορείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ένα δοκιμασμένο “γιατροσόφι” βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε:

Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).

Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.

Πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας

Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης. Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος. Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους.

Φυτοχημικά: Η συνταγή είναι γεμάτη από τα αντιοξειδωτικά φυτοχημικά. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου.

Μαύρο πιπέρι: Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το πεπτικό σας σύστημα. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια στο στομάχι σας, αλλά και αποτρέπει τα φυσικά αέρια και το πρήξιμο.

Θεραπεία για παθήσεις

Χρησιμοποιήστε τη συνταγή με σκόρδο, πιπέρι και μέλι για τη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα:

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.

Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου. Μετά από μεγάλη έρευνα σε άνδρες, Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν 1 σκελίδα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.

Καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης

Στην αθηροσκλήρωση τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
ΥΓ. Ολα καλά είναι φίλοι μου αλά πάντα πρέπει να παίρνουμε την συμβουλή του  γιατρού μας !!
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org

Κόλπο τρελό: Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο


Aγαπάμε το σκόρδο, το οποίο πέρα από γεύση στο φαγητό μας είναι ένα από τα superfoods! Το μεγάλο αρνητικό...


όμως, από την άλλη είναι η κακή αναπνοή, που δημιουργεί.

Υπάρχει ένα κόλπο, όμως, εύκολο για να διώξει την άσχημη μυρωδιά μακριά. Ποιo είναι αυτό; Το μήλο. Αρκεί, λοιπόν, για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση, να φάτε ένα μήλο, ωμό φυσικά.

Ενα ένζυμο που περιέχει το μήλο δρα ως φυσικό αποσμητικό για ένα άλλο συστατικό που περιέχει το σκόρδο.

Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη


Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του...

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από τα limonoids υπάρχουν στην φλούδα και όχι την σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από χυμό τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά limonoids.

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα limonoids.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.
ΠΗΓΗ

Συνταγή για σπιτικό γύρο

Αποτέλεσμα εικόνας για γυρο πιτα

Υλικά 
1 ψαρονέφρι 400 γρ.
1 κρεμμύδι μεσαίο
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
3 κλωνάρια ρίγανη
2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 +2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
χονδρό αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
τζατζίκι

Για το γύρο

Αποτέλεσμα εικόνας για γυρο πιτα
Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
Κόβουμε το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα πλάγια κομμάτια (πάχους 0,5 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
Κόβουμε σε κάθετες λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. (Δεν υπερβάλουμε με το μέλι γιατί θα μας δώσει πολύ χρώμα στο κρέας και θα φαίνεται σαν καμένο ενώ δεν είναι. επίσης θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως 1 βράδυ.
Καίμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε σημείο που να βγάζει καπνό, και αφού κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε σε 3 δόσεις το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη. (Δεν βάζουμε όλο το κρέας μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού, το κρέας θα βράσει και δεν θα ψηθεί).
Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε με 1 κ.σ. ξύδι, αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας.
Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι ή φτιάχνουμε το δικό μας σουβλάκι βάζοντας το γύρο μέσα στις πίτες και τα υλικά της αρεσκείας μας (ντομάτες, μαρούλι, πατάτες, τζατζίκι)!

ΠΗΓΗ

Πλένεις τα πιάτα στο χέρι; Αυτό το κόλπο θα σου λύσει τα χέρια


Πως θα κάνεις το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι...
Το πλύσιμο των πιάτων είναι απλό για όσους έχουν πλυντήριο. Τι γίνεται όμως αν μένεις σε μικρό σπίτι και δεν έχεις καν το χώρο για να αποκτήσεις αυτή τη συσκευή;

Με το μικρό μας τρικ ακόμα και το πλύσιμο στο χέρι γίνεται εύκολη υπόθεση:

Αν λοιπόν πλένεις τα πιάτα και τα ποτήρια στο χέρι και υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές από λίπη, δεν χρειάζεται να τρίβεις ξανά και ξανά με υγρό σαπούνι.

Το μυστικό για να καθαρίσουν τέλεια τα σερβίτσια σου είναι να βάλεις λίγο ξύδι στο σφουγγαράκι! Τα λίπη θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα για το σύγκαμα!

Αντιμετωπίστε το σύγκαμα με φυσική κρέμα, φτιαγμένη με λάδι και κερί μέλισσας!

Θα χρειαστείτε:
150 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού φυσικό κερί μέλισσας. 

Παρασκευή: 
Βάλτε το κερί σε ένα μπρίκι και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα κρυώσει είναι έτοιμο για να το απλώσετε στο σύγκαμά σας.

 neadiatrofis.gr

Ρόδι: Ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας

Σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας, το ρόδι είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία, αρκεί να ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο θα το αξιοποιήσετε.
Είναι ο καρπός που δίνει ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη και το έμβλημα των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους, ενώ αποτελεί ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Bουδισμού. Χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό στοιχείο στο ναό του Σολομώντα και στους μανδύες των ιερέων και αναφέρεται στο Άσμα Ασμάτων στην Παλαιά Διαθήκη. Στην ελληνική παράδοση, είναι σύμβολο γονιμότητας και αιωνιότητας (αν και συνδέεται και με το θάνατο), γι’ αυτό σε γάμους και την Πρωτοχρονιά σπάμε ρόδια. Μάλιστα, έχει δώσει το όνομά του στην ισπανική πόλη Γρανάδα. Μυηθείτε κι εσείς στα μυστικά του ροδιού και μάθετε γιατί τόσοι πολιτισμοί και τόσες θρησκείες έχουν το ρόδι ως σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας. 

Από τα πρώτα δέντρα που καλλιεργήθηκαν
 
Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum. Η ροδιά είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο με γυαλιστερά φύλλα και πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια, αν και πολλές φορές μοιάζει με θάμνο. Τα φρούτα της είναι στρογγυλά, κόκκινα (ή κίτρινα, όταν ωριμάσουν) και γεμάτα με σπόρους. Είναι φυτό ανθεκτικό στη ζέστη, στην ξηρασία και στην έλλειψη φροντίδας, και προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά εδάφη.
Ένα ρόδι την ημέρα… 
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Γεμάτο οφέλη 
Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην ­επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη.
Όλοι οι τρόποι για να ωφεληθείτε! 
Πέρα από το φυσικό χυμό του ροδιού, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. 
● Φτιάξτε αφέψημα: Σε 1 λίτρο βραστό νερό, ρίχνετε 1 φλιτζάνι φλούδα ροδιού και βράζετε για 3΄. Περιμένετε να κρυώσει και σουρώ­νετε. Μπορείτε να πίνετε 1 ποτηράκι 10΄ πριν από το φαγητό για 15 ημέρες. Το ρόδι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. 
● Κάντε πλύσεις και γαργάρες: Τα φύλλα της ροδιάς χρησιμοποιούνται, π.χ., σε περιπτώσεις αιμορροΐδων μετά από κάθε κένωση, αλλά και για τον πονόλαιμο. Σε ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε 8-10 φύλλα και βράζετε για 10΄. Σουρώνετε και χρησιμοποιείτε στην πρώτη περίπτωση το μείγμα κρύο -για πλύσεις τοπικά κάθε βράδυ-, για όσο διάστημα χρειαστεί, και στη δεύτερη χλιαρό για γαργάρες, 2-3 φορές την ημέρα.
Οδηγίες «χρήσης» 
› Πώς να τα διαλέξετε
 
Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιών, τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη γεύση που σας αρέσει, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή επιδερμίδα. Βέβαια, ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους μπορεί να φαγωθεί.
› Πώς να τα καθαρίσετε 
Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους.
› Πώς να τα διατηρήσετε 
Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Για να τα διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε. 

› Πώς να πάρετε το χυμό τους
 
Σε πολλές συνταγές, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιείται και ο χυμός του. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι για να πάρετε το χυμό από τους καρπούς: είτε στύβετε τα ρόδια στο στύφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια, είτε πιέζετε τους καρπούς σε ένα σουρωτήρι. Μάλιστα, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη μένουν στο σουρωτήρι και οι μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους, οι οποίες δίνουν μια ελαφρώς στυφή γεύση στο χυμό.