Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Tο λάχανο το ταπεινό του περιβολιού μας, μπορεί να μας κάνει τα περισσότερα καλά..

Σχετική εικόνα
Tο λάχανο το ταπεινό του περιβολιού μας, μπορεί να μας κάνει τα περισσότερα καλά εάν το μεταχειριστούμε όπως πρέπει, παρά πολλά ακριβά φάρμακα. Εγώ τουλάχιστον το μεταχειρίστηκα με αποτελέσματα περίφημα σε πολλές περιπτώσεις. 
Ας δώσουμε τώρα το λατινικό του όνομα στο φτωχό λάχανο, που οι Ρωμαίοι μεταχειρίζονταν τόσο πολύ και που είναι ένα από τα καθ’ εαυτό ευρωπαϊκά φυτά που δεν μεταφέρουν από πουθενά.
Η Μπράσκιο – ολερασέα λοιπόν, κοινώς λάχανο ωφελεί και ως κατάπλασμα και ως φάρμακο.
Ιδιότητες των φύλλων του Λάχανου (Μάπας)
Το Λάχανο ξεφλογίζει, ανακουφίζει. Το Λάχανο ωφελεί σε κάθε σπυρί, σε κάθε φλόγωση. Τα φύλλα του λάχανου εμποδίζουν την ευλογιά, τα εγκαύματα, καθαρίζουν σημάδια στο πρόσωπο.
Οι Ρωμαίοι, λοιπόν, μαθαίνουμε από παλιά συγγράμματα, μεταχειρίζονταν το λάχανο ως φάρμακο για εξωτερική και εσωτερική τους χρήση. Ο μεγάλος ιατρός του δέκατου ογδόου αιώνος Φρειδερίκος Ρεκαμέ, σύσταινε στους αρρώστους του, για να κατευνάσει τα πρηξίματα και τους πόνους των ρευματικών, το λάχανο ως κατάπλασμα.
Κάθε είδος λάχανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε φυσική κατάσταση. Δηλαδή παίρνουμε τα φύλλα και τυλίγουμε το πρησμένο και πονεμένο μέρος με αυτά. Πρέπει όμως τα φύλλα να είναι υγιή και με χυμό, να μη είναι μαραμένα ούτε κιτρινισμένα.
Τα φύλλα του λάχανου ωφελούν ακόμα σε πληγές. Φυσικά, τα φύλλα πρέπει να πλένονται καλά και να απολυμαίνωνται. Επίσης να προσέχουμε να μη ρυτιδώνονται πάνω στις πληγές, διότι τότε οι πόνοι είναι αφόρητοι.
Ας δούμε τώρα και ας εξετάσουμε λεπτομερώς σε τι πράγματα και σε τι ασθένειες ωφελεί το λάχανο.
Πρώτον πρέπει να γνωρίζομε ότι τα φύλλα του λάχανου έχουν την ιδιότητα, ότι είναι ερεθισμένο, σπυρί η πληγή να το καθαρίζουν. Επίσης σε περιπτώσεις ερισίπελας, εάν θέσουμε στο κόκκινο πρόσωπο του ασθενούς φύλλα από λάχανα, βλέπουμε, ότι μετά λίγες ώρες ο ασθενής χάνει την κοκκινίλα την επίφοβη και αισθάνεται τον εαυτό του ελαφρότερο.
Επίσης στους καλογέρους. Εάν βάλουμε φύλλα απολυμασμένα, πάνω στον καλόγερο που προετοιμάζεται να γίνει, μάλιστα εάν είναι κακοήθης προλαμβάνουμε πολλούς πόνους.
Και η εξήγησης του φαινομένου αυτού είναι απλούστατη. Τα φύλλα του λάχανου έχουν την ιδιότητα να ξεφλογίζουν και να τραβάνε προς τα έξω το πύο και την ακαθαρσία του σώματος.
Έχουν ακόμα την ιδιότητα, τα φύλλα του λάχανου να επιδρούνε πάνω στην επιδερμίδα του σώματος πάντα ευνοϊκά. Και είδα, περιπτώσεις όπου σε άρρωστο από ευλογιά, τα επιθέματα από φύλλα λάχανου να κάνουν ώστε το πρόσωπο του ασθενούς, να μη χαλάσει και να μη κάνει σημάδια.
Βλέπει σε λίγο ο ασθενής και ο ιατρός μετά τα επιθέματα, ότι τα φύλλα ανοίγουν, λες ζωντανεύουν και αφήνουν τον ωφέλιμο χυμό τους, σιγά να απορροφάται από το άρρωστο μέρος του σώματος. Αυτή η θεραπεία είναι τελείως φυσική και δεν φέρνει κανένα κίνδυνο.
Έχω δει πολλές περιπτώσεις ευλογιάς, που μετά τις συμβουλές του πατέρα μου, σημάδια δεν απόμειναν επάνω στο δέρμα.
Στην σκαρλατίνα, στην ιλαρά ακόμα των παιδιών, το λάχανο ξεφλογίζει και ανακουφίζει αν και τον περισσότερο καιρό γιατρεύει. Βλέπουμε λοιπόν, τι ιδιότητες θαυμαστές έχει το φυτό αυτό και πόσο τα φύλλα του μας είναι ωφέλιμα.
Ο μέγας Μπερσελίν ανέλυσε τον χυμό του λάχανου και βρήκε μαζί με τον Σράϊντερ, ότι ο χυμός του περιέχει 0,29 φυτικό αλουμίνιο, 9,25 ρετσίνι, 0,63 νιτράτ ντέ ποτάσιουμ, οξειδώσεις από σίδερο, μαγκανέζιον, άμυλο, πράσινο, και ακόμα βρήκαν πως έχει θειάφι και βιταμίνες πολλές.
Τι έλεγε ο μέγας Ελβετός ιατρός Rou για το λάχανο: Γράμματα προς τον δόκτορα Ντρόζ για το λάχανο.
Ο κατάλογος των ασθενειών που φυσικά, το περιφρονημένο λάχανο θεραπεύει, είναι μεγάλος. Μια μέρα ήλθε και με βρήκε, εδώ στην ερημιά μου, ο μεγάλος ιατρός της Λοζάνης, ο διάσημος Ρού. Μου λέει:
Κύριε Ντρόζ. Έχω και εγώ μελετήσει χημικά, με αναλύσεις τις ιδιότητες του λάχανου και θα ήθελα και εγώ να πειραματιστώ με τους ασθενείς μου. Πέστε μου εάν θέλετε, πως το μεταχειρίζεστε.
Τότε του είπα, ότι σε πολλές περιπτώσεις λιώνω το λάχανο. Άλλα και ως φύλλα απλά, άλλα καλώς απολυμασμένα, εάν τα μεταχειρίζεται ως επιθέματα ο ασθενής, ανακουφίζεται.
Τότε ο Ρου μου είπε ότι είχε διαβάσει σε ένα παλιό σύγγραμμα, ότι ο Κάτων το είχε μεταχειρισθεί εναντίον της πανούκλας. Οι Ρωμαίοι επί 600 χρόνια ζήσαν δίχως ιατρούς θεραπευόμενοι με βότανα. Από τα κυριότερα θεραπευτικά τους χορτάρια ήταν, λένε και το λάχανο.
Και οι σύγχρονοι ιατροί πλέον διεπίστωσαν ότι το φύλλο από λάχανο, απάνω σε ρευματισμούς και σε πληγές ακόμα, είναι αποτελεσματικό. Ένας ασθενής μου υπέφερε από πόνους στα νεφρά, που προέρχονταν από ρευματικά φαινόμενα.
Στις 9 Ιουλίου 1932 έλαβα την εξής επιστολή: Αγαπητέ δόκτωρ Ντρόζ. Πως να σάς έκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την ταχεία βελτίωση της υγείας μου με το απλό φύλλο από λάχανου που έβαλα στα νεφρά μου. Οι πόνοι κατευνάσθηκαν. Και η γυναίκα μου παρατήρησε ότι μετά τα επιθέματα από λάχανο το δέρμα έβγαζε μια πούδρα σαν να ήταν ψιλό αλάτι. Ήταν κατακόκκινο σαν να είχα βάλει σιναπισμό. Μετά απ’ αυτό βγήκε ένα είδος εκζέματος που εξακολουθούσε να βγάζει ένα είδος αλατιού.
Αμέσως καταλάβαμε ότι τα άλατα του σώματος εξέρχονταν από την επιδερμίδα. Τότε μόνο μετά πάροδο δέκα ημερών, οι πόνοι κατευνάσθηκαν και ο ρευματισμός αυτός με άφησε ήσυχο. Δεχθείτε και πάλι, κύριε Ντρόζ τις θερμές μου ευχαριστίες.
Κάρολος Καζίμ – Γεν. Επιθεωρητής των δασών στο Επερνέ της Ελβετίας.
Μία άλλη κυρία ήλθε από την Γενεύη με το παιδάκι της δύο χρονών να με συμβουλευθεί για το κοριτσάκι της που έπασχε από αδενίτιδα (χελώνια) στον λαιμό. Οι γιατροί της είχαν πει πως χρειάζονταν εγχείρηση στο παιδί η θεραπεία στο σανατόριο με ηλιοθεραπεία κλπ. Τότε εγώ την συμβούλευσα, πριν κάνει την εγχείρηση να κάνει ένα απλό φάρμακο που δεν κόστιζε, ούτε έβλαπτε σε τίποτα. Εάν το παιδί σε δύο η τρεις μήνες δεν γινόταν καλά, τότε ας το πήγαινε στον χειρουργό.
Πρωί βράδυ, ακόμα και τρεις φορές την ημέρα η μητέρα έθετε καταπλάσματα από λάχανο στους εξογκωμένους αδένες του παιδιού. Μετά τρεις μήνες ήρθε ξανά πάλι εδώ στην ερημιά μου, με το κοριτσάκι της να μου το δείξει και να με ευχαριστήσει. Τα χελώνια είχαν γιατρευθεί χωρίς να αφήσουν κανένα σημάδι.
Αποτέλεσμα εικόνας για λαχανο
Ο Πυθαγόρας και το λάχανο
Σε πλευρίτιδες, βρογχικά, ερυσίπελας, άνθρακα, καλόγερους, κατασκευάσματα από ωμά φύλλα λάχανου (Μάπα) ανακουφίζουν.
Σχετική εικόναΟ ιατρός Λέ Μπλά, μου εκμυστηρεύθηκε κατόπιν, ότι ακολουθώντας την θεραπεία αυτή με φύλλα λάχανου, επέτυχε εκατό θεραπείες, σε ασθενείς που χρόνια πολλά υπέφεραν από φοβερούς πονοκεφάλους χωρίς ποτέ οι γιατροί να μπορέσουν να τους γιατρέψουν. Επιθέματα από λάχανα στο μέτωπο επί κάμποσες μέρες και ο ασθενής ανακουφίζεται.
Σε πλευρίτιδες, σε βρογχικά, σε ερυσίπελας, τα καταπλάσματα από λάχανο ξεφλογίζουν, ανακουφίζουν. Για τον άνθρακα, τις φλεγμονές, τα παναρί, τα διάφορα ορτικάρια και καλόγερους, τα φύλλα από λάχανα είναι ένα ασυναγώνιστο φάρμακο.
Επίσης παρατήρησα ότι επιφέρει μία θερμοκρασία φυσιολογική στους πυρετούς. Οι χωρικοί εδώ στις Άλπεις, όταν είναι άρρωστοι πίνουν ζουμί από βρασμένο λάχανο.
Και όλη η θεραπεία, πρέπει να εξηγήσω, έγκειται ότι το λάχανο καθαρίζει εσωτερικώς τα δηλητήρια του οργανισμού. Τραβά προς τα έξω το πύο, τα άλατα, τις ακαθαρσίες του σώματος. Είναι ένα είδος καθαρτικού με όλη τη σημασία της λέξεως.
Τα επιθέματα από φύλλο λάχανο το συσταίνω επίσης στους ασθματικούς. Πολλές φορές είδα ασθενείς που όχι μόνο καλυτέρευσαν την κατάστασή τους με το λάχανο, αλλά και γιατρεύτηκαν τελείως.
Το λάχανο, ο χυμός που χύνει, είναι επίσης απολυμαντικός και αυτό εξηγεί την επίδραση του επί των σπυριών, καλόγερων, άνθρακα, ακόμα και καρκίνου. Η χαρά μου, η έκπληξης μου στις αρχές του σταδίου μου όταν είδα τις θεραπευτικές ιδιότητες του λάχανου, ήταν απερίγραπτη. Τόσο απλό και ταπεινό φυτό, τόσο κοντά μας και να μη το γνωρίζουμε και να το περιφρονούμε!
Στο «Ιατρικό Λεξικό» ο Ντιντερό γράφει για το λάχανο : «Ο Πυθαγόρας έτρωγε λάχανο και το έδινε στους οπαδούς του ως φάρμακο». Βλέπουμε λοιπόν, ότι το μεταχειρίζονταν από τους παλιούς χρόνους ως φάρμακο. Το ζουμί, λοιπόν, από φρέσκο λάχανο είναι ενεργητικό και καθαρίζει τον οργανισμό του ανθρώπου. Όταν μάλιστα γίνεται σαν σιρόπι με μέλι και τρία γραμμάρια από σαφράν, λίγο ζάχαρη (αν δεν έχετε μέλι) ωφελεί για να καθαρίζει τους βρόγχους σας.
Οι άνθρωποι που υποφέρουν τον χειμώνα από διαφόρους κατάρρους των βρόγχων προληπτικά μπορεί να πίνουν αυτό το απλό σιρόπι ώστε να αποφεύγουν τις βρογχίτιδες.
Το ζουμί από λάχανο εθεωρείτο από τους αρχαιοτάτους χρόνους ως αντιφλογιστικό και καλό για τον βήχα των φυματικών.
Ο ιατρός Αντώνιος Μποσί στο έργον του «Φυτά και βότανα που γιατρεύουν», γράφει ότι από όλα τα φυτά το βότανο αυτό ωφελεί σε φυματικές και προφυματικές καταστάσεις.Και ως σούπα βραδινή ακόμα ωφελεί τον οργανισμό.
Ο Μοργκάνι αναφέρει ότι επί σειρά ετών έπινε το βράδυ σούπα από λάχανο όπως όλοι οι δικοί του και έτσι στην μεγάλη επιδημία της γρίπης στο 1917, κανείς από το σπίτι του ούτε αυτός έπαθε τίποτα.
Ο πλοίαρχος Κούκ γράφει ο ίδιος στο ημερολόγιό του ότι αν σώθηκε το πλήρωμά του από την φοβερή αρρώστια του σκορβούτου, είναι διότι ο ίδιος όπως και το πλήρωμά του τρέφονταν με λάχανα τα οποία είχε φυτέψει σε κασόνες μέσα στο πλοίο του.
Στην Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο όπου οι κάτοικοι τρέφονται με πολύ λάχανο παρατηρήθηκε ότι οι λαοί είναι οι πλέον υγιείς και οι πλέον δυναμωμένοι.
Το Λάχανο ωφελεί εναντίον των οφθαλμιάσεων. Ωφελεί επίσης στις μητρήτιδες, εμμηνορραγίες. Κάνετε καταπλάσματα από λάχανα ωμά ή κοπανισμένα. Τυλίγεται το άρρωστο μέρος του σώματος με ωμά φύλλα λάχανου και δένετέ το με καθαρό πανί.
Ο δόκτωρ Ντοντές, Ολλανδός, αναφέρει σε ένα παλιό του σύγγραμμα ότι έσωσε τον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό Β’ από πρήξιμο της κοιλιάς με ζουμί από λάχανο. Του έφτιαχνε επίσης σαλάτα βραστή από λάχανο, η οποία γίνεται νοστιμότατη με λίγο λάδι και λεμόνι. Επίσης καθαρίζει τα νεφρά και φέρνει πολλά ούρα.
Εγώ ο ίδιος μαζί με τον πατέρα μου πλέον από σαράντα χρόνια μεταχειριζόμαστε το λάχανο εναντίον όλων των ασθενειών που ανέφερα, με μεγάλη επιτυχία. Χιλιάδες γράμματα έλαβα που με ευχαριστούσαν διότι το λάχανο ως φάρμακο δεν κοστίζει τίποτα σε μας στην Ελβετία, σε όλα τα περιβόλια φυτεύουμε οι ίδιοι τα λάχανά μας και έτσι δεν μας κοστίζουν απολύτως τίποτα.
Τα φάρμακα τα καλύτερα, έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, είναι εκείνα που δεν… κοστίζουν. Πάντα και εγώ πίστευα ότι τα βότανα είναι τα καλύτερα αντίδοτα κατά των ασθενειών και προσιτά σε όλο τον κόσμο.
Τα φάρμακα πρέπει να είναι φθηνά και εγώ ο ίδιος είχα κάμει μια αναφορά στην Κυβέρνηση της Ελβετικής Ομοσπονδίας για να φθηνύνουνε τα φάρμακα τα όποια δυστυχώς είναι αρκετά ακριβά εδώ στην Ελβετία.
Αλλά για να επανέλθω στο λάχανο, λέω ότι όποιος μια φορά το δοκιμάσει και δει πόσο ωφελεί, δεν το αφήνει πλέον. Συμβουλεύω επίσης σε όλους να φυτεύουν λάχανα στις αυλές τους. Δεν κοστίζει τίποτα και είναι πάντα χρειαζούμενο σε ώρα ανάγκης.
Τώρα ας δούμε λιγάκι για ορισμένες αρρώστιες με τι τρόπο πρέπει να μεταχειριζόμαστε το λάχανο.
Για την ιλαρά πρέπει να βάζουμε τα φύλλα από το λάχανο χλιαρά εις τα άκρα του σώματος. Και μαζί να δίνετε στον άρρωστο ένα ζεστό από τίλιο η βιολέτα.
Εναντίον της οφθαλμιάσεως, επίσης, τα φύλλα από λάχανο ωφελούν, εάν μάλιστα θέσουμε φύλλα κοπανισμένα και απολυμασμένα στα μάτια ως καταπλάσματα την νύχτα μόνο.
Ο πατέρας μου είχε καλυτερεύσει ασθενείς απελπισμένους που έπασχαν από παράλυση των κάτω άκρων. Πρέπει να βάζετε καταπλάσματα από φύλλα λάχανου στα παράλυτα άκρα και να τα αλλάζετε πρωί και βράδυ. Σε λίγο διάστημα, εάν έχετε υπομονή, θα δείτε μία καλυτέρευση στον ασθενή σας.
Για τις νευραλγίες να κάνετε καταπλάσματα από λάχανο εις το μέρος του σώματος που σας πονά.
Για τις πληγές εγκαυμάτων, να θέτετε φύλλα κομμένα σαν λουρίδες και να κάνετε επιδέσμους από τα ίδια φύλλα (απολυμασμένα όπως είπαμε πρώτα). Και όχι μόνο αυτό ωφελεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τα σημάδια στο καμένο μέρος του σώματος.
Στις μητρήτιδες και τις εμμηνορραγίες, τα καταπλάσματα αυτά από φύλλα λάχανου στα νεφρά, την κάτω κοιλιά, είναι αποτελεσματικότατα ιδίως για τις χρόνιες μητρήτιδες. Καταπραΰνει τους πόνους και για τις εμμηνορραγίες τις τακτοποιεί.
Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς επί πολύ καιρό και να μη διακόπτετε την θεραπεία σας ούτε λίγες μέρες κάθε μηνός. Επίσης για τις πληγές της κεφαλής το απλό αυτό φάρμακο ωφελεί πολύ..»
- http://newsone.gr

Τα κρεμμύδια αρκετά οφέλη στην υγεία, πέρα από την διατροφική τους αξία!!


Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμμυδια
Τα κρεμμύδια είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό σχεδόν για κάθε νόστιμο φαγητό.Αλλά ίσως δεν γνωρίζετε ότι έχουν αρκετά οφέλη στην υγεία, πέρα από την διατροφική τους αξία. Αυτός ο υπέροχος βολβός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολύπλευρη φυσική θεραπεία! 

1. Καψίματα Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και κρατείστε το πάνω στο σημείο του καψίματος, μέχρι να περάσει ο πόνος.Οι χυμοί δρουν ως ανακουφιστικό πόνου, και οι αντισυπτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού μπορούν να προλάβουν τις ουλές και να μειώσουν τον κίνδυνο της μόλυνσης. 
2. Τσιμπήματα εντόμων Απλώστε ωμό κρεμμύδι σε τσίμπημα εντόμου.Αυτό βοηθάει ώστε να απομακρυνθεί το δηλητήριο και να μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμμυδια ξερα
3. Πόνος στο αυτί Τοποθετώντας μια καρδιά κρεμμυδιού στον ακουστικό πόρο για όλη τη νύχτα, θα μαλακώσει το κερί και θα μειωθεί ο πόνος. 
4. Πυρετός Καίγεστε στον πυρετό? Κατά τη διάρκεια του ύπνου, φορέστε κάλτσες στις οποίες έχετε τοποθετήσει ροδέλες κρεμμυδιού.Ακούγεται παράξενο αλλά είναι γνωστό ότι αυτό βοηθάει να πέσει ο πυρετός. 
5. Απολύμανση Εφόσον τα κρεμμύδια απορροφούν βακτήρια, αφήστε κομμένα κρεμμύδια σε διάφορα σημεία στο σπίτι, για την πρόληψη της εξάπλωσης της γρίπης και άλλων ιογενών ασθενειών. 

6 αλλαγές που θα παρατηρήσετε αν πίνετε καθημερινά γάλα αμυγδάλου με μέλι


Είναι καλό να πίνετε ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου πριν πάτε για ύπνο, αλλά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προσθέστε κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Παρακάτω περιγράφονται μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η τακτική κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου με μέλι:

1. Κοιμάστε καλύτερα
Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μπορεί να σας κρατήσουν ξύπνιους και νευρικούς, αλλά μια πολύ μικρή ποσότητα γλυκόζης θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να σταματήσει την παραγωγή ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή υπεύθυνου να διατηρεί το σώμα σε εγρήγορση.

2. Σας δίνει ενέργεια και συγκέντρωση
Πιείτε ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου με 2 κουταλιές της σούπας μέλι το πρωί για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας υψηλά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το γάλα γενικά είναι γνωστό ότι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, αλλά τα αμύγδαλα έχει αποδειχτεί ότι περιέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά ενώ το μέλι είναι φορτωμένο με υδατάνθρακες.

3. Επιβραδύνει τη γήρανση
Σε θέματα γήρανσης, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το μέλι και το γάλα αμυγδάλου έχουν θετική επίδραση στη γενικότερη υγεία κι όχι μόνο στο δέρμα. Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο συνδυασμός γάλακτος αμυγδάλου και μελιού αποτελεί το ελιξίριο της νεότητας και το χρησιμοποιούσαν για να φροντίσουν το σώμα τους.

4. Προσφέρει αντιβακτηριακή προστασία
Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών καταπολεμά τον σταφυλόκοκκο και γι’ αυτό πιστεύεται ότι διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

5. Βοηθά την πέψη
Ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου με μέλι μπορεί να σας ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τα προβλήματα με το έντερο.

6. Βοηθά στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων
Το γάλα αμυγδάλου με μέλι βοηθά στη θεραπεία του κρυολογήματος και του βήχα. Ο συνδυασμός τους δίνει ένα ισχυρό φάρμακο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
  Facebook

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Πάνω από 14.000 οι χρήσεις του αλατιού...

Πάνω από 14.000 οι χρήσεις του αλατιού
Το αλάτι ένα φυσικό συντηρητικό και μπαχαρικό είναι πολύτιμο για τη ζωή, αποτελεί μέρος μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής βοηθώντας το σώμα να εκτελέσει βασικές λειτουργίες.
Αν και είναι σημαντικό σαν μπαχαρικό είναι επίσης σημαντικό σαν συντηρητικό των τροφίμων. Διατηρεί την φρεσκάδα των φαγητών για μεγαλύτερο διάστημα μειώνοντας την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αυτό το καθιστά σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διατροφής.
Οι τελικές χρήσεις του αλατιού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
• Τη χρήση του αλατιού για ανθρώπινη κατανάλωση
• Τη χρήση του αλατιού σαν πρώτη ύλη στη χημική βιομηχανία
Σε ότι έχει σχέση με την ανθρώπινη κατανάλωση, η χρήση στα τρόφιμα υπολογίζεται στο 20% περίπου της συνολικής κατανάλωσης του αλατιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρέζα του αλατιού που χρησιμοποιούμε για να αλατίσουμε τα φαγητά είναι μικρής σημασίας σε σχέση με το αλάτι που προέρχεται από τις υπόλοιπες φυσικές ή κατεργασμένες τροφές.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το αλάτι χρησιμοποιείται στην
• Τυροκομία
• Αλίπαστα
• Αρτοποιία
• Ξηρούς καρπούς
• Αλλαντοποιία
• Κονσερβοποιία
• Κατεψυγμένες τροφές
• Έτοιμα snacks
• Κτηνοτροφία
• Πτηνοτροφία κ.α.
Ωστόσο το 60% της παγκόσμιας παραγωγής του αλατιού το απορροφά η χημική βιομηχανία για την παραγωγή κυρίως του χλωρίου και της καυστικής σόδας και σε μικρότερο ποσοστό για την παραγωγή άλλων χημικών.
Επίσης τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η ζήτηση για τα συστήματα αποσκλήρυνσης νερού για βιομηχανική και οικιακή χρήση.
Τέλος ο αποχιονισμός των δρόμων είναι ο τελευταίος μεγάλος χρήστης.
Γενικά υπολογίζονται πάνω από 14.000 οι άμεσες ή έμμεσες χρήσεις του αλατιού.
http://www.chion.gr/