Loading...

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΙΠΑΝΤΖΑΚΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
μισό κιλό αλεύρι
2 αυγά
λίγο αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
μυζήθρα από γιαούρτι
φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη.Ανοίγετε ένα λακκάκι στο αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι,τα αυγά και το ανάλογο νερό,ώστε να γίνει πηχτή ζύμη.
Ανοίγετε το φύλλο σας λεπτό με μηχανή του φύλλου η με τον πλάστη.Κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα 6χ6 εκατοστών.
Τοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι.Ενώνετε τις άκρες,ώστε να σχηματιστούν μικρά τετράγωνα,και πατάτε γύρω γύρω με τα δάχτυλα.Τα αφήνετε μια ώρα πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν.Αφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.
Ρίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν,ένα ένα τα τριγωνακια.όταν ψηθούν,τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.Τσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε.Σερβίρονται ζεστά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου