Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για μανταρινι γλυκο
1)Διαλέγουμε φρέσκα μανταρίνια με φλούδα που να είναι
κολλημένη στη σάρκα και  όχι από εκείνα
που είναι φουσκωτά . Επίσης πρέπει η λευκή μεμβράνη να είναι λεπτή. Υπάρχουν
ποικιλίες που είναι πολύ χοντρές αυτές οι μεμβράνες και δεν μας κάνουν για
γλυκό είτε ολόκληρο  είτε κομμένο. Κατάλληλες βέβαια είναι και οι κλημεντίνες!

2)Αν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλο άρωμα στο γλυκό μας –
εγώ στα εσπεριδοειδή δεν βάζω συνήθως – πιο κατάλληλη κατά τη γνώμη μου είναι η
βανίλια.

3)Όπως έχω ξαναγράψει στα άλλα γλυκά που θέλουν ξεπίκρισμα,
αυτό γίνεται ΠΑΝΤΑ πριν να μπουν στο σιρόπι. Μετά το βούτηγμα στο σιρόπι, ούτε
μαλακώνουν, ούτε ξεπικρίζουν!


4)Αντί χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά
γλυκόζη αν την συνηθίζουμε στα γλυκά μας.

Σχετική εικόναΥλικά:
 
1 κιλό μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό ( 500 ml )
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση.

Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με
αρκετό νερό να βράσουν και μετράμε 5-7 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο
βρασμός. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε    τη διαδικασία άλλες δυο φορές. Την τρίτη φορά
αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει αρκετά η φλούδα.  
Τα αποσύρουμε από το μάτι, τα σουρώνουμε και
τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Από ένα μανταρίνι αφαιρούμε λίγη φλούδα εκεί κοντά
από το κοτσανάκι και δοκιμάζουμε αν έχει γλυκάνει εντελώς. Αν όχι, το γλυκαίνουμε
κι άλλο αλλάζοντας το νερό που το σκεπάζει κάθε 2-3 ώρες. Αποσύρουμε τα
μανταρίνια από το νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη,
ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα  μανταρίνια. Αφήνουμε να βράσει το γλυκό μας και μαζεύουμε τους αφρούς από τα
τοιχώματα της κατσαρόλας. Βράζουμε το γλυκό για 10-15 λεπτά, το τραβάμε από το
μάτι και  το αφήνουμε να μείνει για ένα
24ωρο. Το ξαναβράζουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τελειώνουμε το δέσιμό
του.