Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τρως την πίτσα λάθος -Ενας ειδικός αποκαλύπτει το σωστό τρόπο

Πάντα πίστευα πως η πίτσα τρώγεται με δύο τρόπους και οι δύο συμπεριλαμβάνουν χέρι: Είτε την
τρως από την κορυφή του τριγώνου και καταλήγεις στο ζυμάρι ή από το ξεροψημένο ζυμάρι και καταλήγεις στην κορυφή. 
(Δεν ασχολούμαι με τους ανθρώπους που την τρώνε με μαχαίρι και πιρούνι γιατί ανήκουν σε άλλο πλανήτη).
Τρως την πίτσα λάθος -Ενας ειδικός αποκαλύπτει το σωστό τρόπο
Οποιον, όμως, από τους παραπάνω τρόπους και να ακολουθούμε, ένας ειδικός έρχεται να μας πει πως τρώμε την πίτσα εντελώς μα εντελώς λάθος. Ο ειδικός πίτσας Ντάνιελ Γιανγκ, ο οποίος έχει βρεθεί δίπλα στον γκουρού Εντσο Κόκια, αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο και δεν είναι κάτι που φανταζόμαστε.
Ο βέλτιστος τρόπος να φάμε την πίτσα μας είναι να την διπλώσουμε σαν πορτοφόλι. Δίπλωσε την στα δύο και μετά φέρε τη μία άκρη στην άλλη. Αυτός είναι και ο τρόπος που σερβίρεται στους δρόμους της Νάπολη.
Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε τα υλικά από το να πέσουν κάτω και απολαμβάνουμε την πίτσα μας στο μέγιστο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό είδος ρυζιού

Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες ρυζιού. Είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη και λίγοι γνωρίζουν πώς να τις μαγειρέψουν.
Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε κάθε φορά.
Γλασέ: Είναι η πιο γνωστή ποικιλία. Μαλακό, κατάλληλο για σούπες, ρυζόγαλο και γενικότερα συνταγές όπου το ρύζι πρέπει να είναι πηχτό.
Parboiled ή Bonnet: Έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν γίνεται πηχτό, αντίθετα οι κόκκοι του παραμένουν σπυρωτοί. Για να το μαγειρέψετε, η αναλογία είναι: 1 ποτήρι ρύζι, 2 1⁄2 ποτήρια νερό.
Καρολίνα: Είναι το πλέον κλασικό είδος, γίνεται πιλάφι και είναι κατάλληλο για γεμιστά, γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια… Μαγειρέψτε το βράζοντας σε 2 1⁄2­3 ποτήρια νερό 1 ποτήρι ρύζι.
Χρειάζεται γύρω στα 13 λεπτά αν θέλουμε να κρατάει λίγο και 15 λεπτά, αν μας αρέσει πιο μαλακό.
Αρωματικό: Πρόκειται για το μπασμάτι και το τζασμίν, είδη με ξεχωριστό ανατολίτικο άρωμα.
Γίνονται πολύ πιο νόστιμα όταν τηγανίζονται ή όταν μαγειρεύονται με λαχανικά ή κρέας στο φούρνο.
Καστανό: Πρόκειται για το πλέον ακατέργαστο είδος, αλλά ταυτόχρονα το πιο θρεπτικό. Γίνεται πολύ νόστιμο όταν τηγανίζεται ή βράζεται. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αρκετό αλάτι και μπαχαρικά στο μαγείρεμα, για να τονίσετε τη γεύση του, που είναι πιο… ουδέτερη λόγω του ότι δεν έχει υποστεί τόση επεξεργασία όσο άλλα είδη.
Μαύρο: Προέρχεται από την κορυφή ενός χόρτου το οποίο καλλιεργείται στις ΗΠΑ και στον Καναδά και περνάει από διαδικασία ψησίματος. Οι κόκκοι του μαύρου ρυζιού είναι οι πιο σκληροί, και γι’ αυτόν το λόγο είναι καλύτερα να το προσθέτετε στα πιάτα σε μικρές ποσότητες. Δοκιμάστε το, δηλαδή, σε σαλάτες ή ως συνοδευτικό σε θαλασσινά.
Πηγή: govastileto.gr

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

6 τρομερές εναλλακτικές χρήσεις του ασετόν που ούτε καν φανταζόσουν!

Το ασετόν, εκτός από το να ξεβάφει τέλεια τα νύχια, μπορεί εξίσου τέλεια να χρησιμεύσει εκεί που δεν φαντάζεστε!

1. Καθαρίστε τις κινέζικες πορσελάνες σας:
Τρίψτε ασετόν επάνω στην πορσελάνη και καθαρίστε με πανάκι.
 
2. Καθαρίστε τις γρατσουνιές από τα πλακάκια σας:
Τρίψτε τα πλακάκια της κουζίνας με ένα βαμβάκι ποτισμένο σε ασετόν. Ασκείστε σταθερή πίεση.
 
3. Αφαιρέστε τα σημάδια από ανεξίτηλους μαρκαδόρους:
Απλά, τρίψτε τα σημάδια με ένα βαμβάκι ποτισμένο σε ασετόν.
 
Image result for ασετόν
 
4. Αποστειρώστε τις λεπίδες ξυρίσματος:
Βυθίστε τις λεπίδες ξυρίσματος σε ασετόν. Θα τις βοηθήσει να γυαλίσουν και να αποστειρωθούν.
 
5. Αφαιρέστε την μπογιά από τα παράθυρα: 
Αν έχετε μπογιά κατά μήκος των τελειωμάτων των τζαμιών, τότε απλά περάστε ασετόν πάνω στην μπογιά και αφήστε μερικά λεπτά μέχρι να τα καθαρίσετε με ένα νωπό πανάκι.
 
6. Αφαιρέστε το λιωμένο πλαστικό:
Έλιωσε κατά λάθος η πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ που αφήσατε και πάλι κατά λάθος επάνω στο ανοικτό μάτι της κουζίνας; Κλείστε το μάτι, αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε λίγο ασετόν σε ένα πανί και  καθαρίστε με ένα νωπό πανάκι.
 
πηγή: neadiatrofis.gr