Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΨΩΜΙ ΜΕ CRANBERRY ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα σος cranberry
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 1/4κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό και τέλος ρίξτε και το εκχύλισμα αμυγδάλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατέψτε μαζί τη σος cranberry και τη κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε το μείγμα του cranberry και του αλευριού με το μείγμα του βουτύρου εναλλάξ, χτυπώντας τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Ψήστε το για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να χρυσίσει στη κορυφή και να αρχίσει να ξεχειλίζει από τις γωνίες του ταψιού.
Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα περάστε το με ένα μαχαίρι περιφερειακά ώστε να ξεκολλήσει από το ταψί. Βάλτε το σε μια πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει αρκετά πριν το σερβίρετε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1300 γρ χοιρινό κρέας
1 κότσι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το πάχος και το δέρμα από το χοιρινό και κόβουμε το κρέας σε κύβους 2 1/2 εκ.περίπου.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα,τα κομμάτια του κρέατος,χωρίς το πάχος,μαζί με το κότσι,1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει,3 ώρες περίπου.Στο μεταξύ,ανοίγουμε φύλλο ζύμης,το στρώνουμε σε πήλινη κατσαρόλα(αφήνοντας αρκετή ζύμη για το σκέπασμα)Γεμίζουμε,κατά τα 3/4 την κατσαρόλα με το κρέας.Βάζουμε πάνω από το κρέας το άλλο κρεμμύδι κομμένο,αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη.Προσθέτουμε και νερό,όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν.Ανοίγουμε το άλλο φύλλο ζύμης,το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση και ενώνουμε καλά τις άκρες των 2 φύλλων.Σχηματίζουμε μια τρύπα στη μέση,για να βγαίνει ο ατμός,και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα.Για να μην καεί η ζύμη,μόλις ξανθίσει λίγο,τη σκεπάζουμε με ένα φύλλο χαρτί.Όταν ψηθεί έχουμε έτοιμο το ζωμό,που αφήσαμε να βράσει μέχρις ότου απομείνει 2 περίπου φλιτζάνια.Περνάμε το ζωμό από τρυπητό,αφαιρούμε το πάχος και το περιχύνουμε,με τη βοήθεια ενός χωνιού,στην τρύπα που αφήσαμε στη μέση της πίτας.Διατηρούμε την πίτα σε ψυχρό μέρος,μέχρι να κρυώσει και να πήξει ο ζωμός και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε..

ΓΚΙΕΣΛΕΜΕΔΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Μισό κιλό αλεύρι
μια κουτ.λάδι
λίγο αλάτι
ανάλογο χλιαρό νερό για να γίνει η ζύμη σφιχτή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
μισό κιλό φέτα μαλακιά
7 αυγά
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι το λάδι και το νερό,και φτιάχνουμε μια ζύμη σφιχτή.Αλευρώνουμε τα χέρια μας,παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους αυγού,το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και μετά το ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και διάμετροι 30 περίπου εκατοστών.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο,τοποθετώντας τα φύλλα που ανοίγουμε,διπλωμένα στα τέσσερα,πάνω σε πετσέτα που την έχουμε ελαφρά αλευρωμένη.Μετά φτιάχνουμε τη γέμιση.Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι,προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και μετά,ένα ένα,τα αυγά,μέχρι που να γίνει μέτρια η γέμιση στην πυκνότητα.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε τυρί η αυγό.Παίρνουμε ένα φύλλο,βάζουμε στο κέντρο δυο κουταλιές γέμιση,την απλώνουμε λίγο και διπλώνουμε το φύλλο σε σχήμα φακέλου.τηγανιζουμε ένα ένα σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.Σερβίρονται ζεστοί η κρύοι,πασπαλισμένοι με τριμμένο τυρί...

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
8 πιπεριές μέτριες πράσινες
250 γρ τυρί φέτα
λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πιπεριές τις σκουπίζουμε κάνουμε μια σχισμή κάθετα και βγάζουμε τους σπόρους.Σε μια λεκανιτσα τρίβουμε με τα χέρια μας το τυρί χοντρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο,με ελάχιστο αλάτι(δεν βάζουμε καθόλου αλάτι αν το τυρί είναι αλμυρό),το πιπέρι και 2 κουταλιές βούτυρο .Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τις τηγανιζουμε ώσπου να ψηθούν,χωρίς να αρπάξουν.Σερβίρουμε τις πιπεριές σε πιατέλα και τις ραντίζουμε με το ξίδι..

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
200 γρ καρύδια
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
μισό φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζουμε σπανάκι κοντό.Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις ρίζες(τα φύλλα τα κρατάμε για να κάνουμε κάτι άλλο π.χ πίτα) και τις ψιλοκόβουμε.
Δουλεύουμε με το χέρι στο γουδί η αν έχουμε μίξερ πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι,ύστερα προσθέτουμε λίγο λάδι,λίγο ξίδι,λίγο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο,λίγες σπανακοριζες και επαναλαμβάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και δουλεύουμε μαζί όλα τα υλικά να ενωθούν και να'χουμε μια λεία μάζα.Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε πιο ξινή η αρμυρή τη σκορδαλιά,ρίχνουμε λίγο ακόμα ξίδι η αλάτι,και έτσι έχουμε μια ορεκτική και πράσινη σκορδαλιά.

ΨΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρο
κληματόφυλλα,όσα είναι τα κομμάτια των ψαριών
αλάτι πιπέρι
3-4 λεμόνια
1 κουτάλα λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε,πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια.Σε κάθε κληματόφυλλο τυλίγουμε ένα ψαράκι.Σαν πούρα.Περιτυλιγμένα με τα φύλλα,τα τοποθετούμε σε ταψί σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.Περιχύνουμε σε όλο το ταψί το λεμόνι και το λάδι.Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.Ψήνονται σε θερμοκρασία 200 βαθ. περίπου,και σε μισή ώρα είναι έτοιμο το ορεκτικό.όσο τραγανιστό τόσο πιο νόστιμο...

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣΑΡΜΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

ΥΛΙΚΑ
Φύλλα λάχανα τουρσί
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
3 φρεσκιες ντομάτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
πιπέρι
χυμός λεμονιού
200 γρ φέτα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε το μπακαλιάρο στο νερό 24 ώρες αλαζοντας το κάθε 4 ώρες .Ξεπλένετε το τουρσί λάχανο με χλιαρό νερό για να φύγει η αλμύρα του και το κόβετε σε κομμάτια σαν μεγάλη παλάμη.Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο και τον βράζετε .Αφού κρυώσει,αφαιρείτε πέτσες-κοκαλα και τον ξεψαχνίζετε σε λεκάνη.Προσθέτετε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τη φέτα λιωμένη με το πιρούνι,το μισό λάδι,και μαύρο πιπέρι.Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν ένα στρωτό μείγμα.Παίρνετε ένα κομμάτι λάχανου στη χούφτα σας,βάζετε πάνω του μια κουταλιά μείγμα μπακαλιάρου,το διπλώνετε σε όμορφο σαρμά(ντολμά),το σφίγγετε να κρατηθεί σε φόρμα και το βάζετε σε κατσαρόλα προσεχτικά.Συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο,τοποθετείτε με σειρά στην κατσαρόλα όλους τους λαχανοσαρμαδες.Τους περιχύνετε,τέλος ,με άφθονο χυμό λεμονιού και τους βράζετε,προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και λίγο νεράκι,για 10 λεπτά.Πρέπει να μείνουν με το λάδι τους..

ΠΡΑΣΟ ΑΥΓΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό πράσα
1 φλυτ.τσαγ.ρύζι
1 κιλό γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
6 αυγά
500 γρ τυριά(φέτα και κεφαλογραβιέρα)
3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι και βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
λίγο αλάτι και νερό,όσο πάρει η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πράσα,τα πλένουμε και τα στύβουμε.Βράζουμε λίγο το ρύζι και το σουρώνουμε.Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη.Χτυπάμε τα αυγά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το μισό λάδι(το υπόλοιπο το κρατάμε για να ραντίσουμε τα φύλλα όταν θα φτιάχνουμε την πίτα)
Ζυμώνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα.Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βούτυρο.Στρώνουμε ένα φύλλο,το ραντίζουμε με λάδι-βουτυρο και απλώνουμε με το χέρι λίγη από τη γέμιση.Συνεχίζουμε έτσι,φύλλο,ράντισμα,γέμιση και στο τέλος απλώνουμε το τελευταίο φύλλο.Το ραντίζουμε λάδι βούτυρο και λίγο γάλα.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο,για μια ώρα περίπου.Όταν αρχίσει να φουσκώνει(γιατί γίνεται φουσκωτή)Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία,να σιγοψήνεται.Μετά,την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε..

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΛΙΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σφολιάτα
1 κρόκος αβγού
250 γραμμάρια ρικότα
2 αβγά
50 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°βαθ. Αναμίξτε τα δύο αβγά, ολόκληρα, τη ρικότα, το αλεύρι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Κόψτε τη ζύμη σε 4 τετράγωνα και τοποθετήστε τη γέμιση στη μέση κάθε τετραγώνου ζύμης. Διπλώστε το τετράγωνο έτσι, ώστε να σχηματίσετε μια ανοιχτή τσέπη και πιέστε τις άκρες για να ενωθούν. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε με τον κρόκο αβγού. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου, έως ότου η σφολιάτα αποκτήσει χρυσοκαφέ χρώμα. Σερβίρονται ζεστές.

ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια κουσκούς
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 μαραθόριζα, κομμένη στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικούς στήμονες σαφράν που θα έχετε μουσκέψει σε νερό για 10 λεπτά
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό μισού λεμονιού (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε το κουσκούς σε αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, το μάραθο, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά, το σαφράν και τη ζάχαρη. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα λαχανικά θα πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα. Στραγγίξτε το κουσκούς και βάλτε το πάνω στα λαχανικά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και περιχύστε με το χυμό λεμονιού.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κουτί κονκασε ντομάτας
2 κουτ.σουπ.φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι τυρί regato
μαϊντανό άνηθο αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
3 αυγά
500 γρ φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.Προσθέτετε τον κιμά.Προσθέτετε το κονκασε,το αλάτι,το πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να σωθεί το υγρό τους.Κτυπάτε τα αυγά σ' ένα λεκανακι και τα ρίχνετε στο μείγμα μαζί με δυο κουταλιές φρυγανιά τριμμένη.Τα ανακατεύετε με τον κιμά και το τυρί.Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες.Βουτυρώνετε ένα ένα τα φύλλα και τα τυλίγετε σε ρολακια.Σχηματίζουν έτσι μικρές φλογέρες.Απλώνετε τις φλογέρες βουτυρωμένες σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνετε στους 200 βαθ. για περίπου 25 λεπτά..

ΑΡΝΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Αρνάκι γάλακτος
1 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
8 αυγά
αλάτι πιπέρι 1/2 κουταλάκι σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σ' ένα βαθύ ταψί(ταβά) με ένα ποτήρι νερό.Το ψήνετε σε σιγανή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα ώσπου να ροδίσει.Ανοίγετε το φούρνο.Βγάζετε το αρνί,το κόβετε σε μερίδες.Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι και τη σόδα.Προσθέτετε και τους χυμούς που έβγαλε το αρνί.Περιχύνετε το αρνάκι με το μείγμα του γιαουρτιού,το ξαναβαζετε για ακόμα 15 λεπτά στο φούρνο στους 220 βαθ..

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Θα σας δώσω μερικές πολύ εύκολες συνταγές για την φροντίδα τους έτσι ώστε να μη σκάει το δέρμα από το ψύχος.
Όταν ταλαιπωρούνται τα χέρια σας τ' αλείφετε με χυμό λεμονιού η με φέτες από φρεσκιες ντομάτες.Με τον τρόπο αυτό μετά από μερικές ήμερες το δέρμα των χεριών ξαναγίνεται όπως το ξέρατε.Μια ακόμα εύκολη θεραπεία είναι μια κρέμα που περιέχει.1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι,1 κουταλιά αλεύρι και λίγο χυμό λεμονιού.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αλείφετε κάνοντας μασάζ για 5 λεπτά τα καταπονημένα χέρια σας κατόπιν τα ξεπλένεται με αρκετό νερό.Επίσης μια ακόμη καλή συνταγή είναι ,1 κουταλιά αμυγδαλόλαδο 1/2 κουτάλι χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά γλυκερίνη.Αν λοιπόν τώρα με τα κρύα τα χέρια σας ταλαιπωρηθούν μην διστάσετε να κάνετε μια από τις παραπάνω συνταγές...

ΔΙΠΛΕΣ

6 φλυτζάνια σιμιγδάλι
8 αυγά
2-3 πορτοκάλια ζωμό
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μέλι ανάλογο και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και ρίχνουμε τ' αυγά,χυμό πορτοκαλιών,αλάτι,σόδα και τα ζυμώνουμε να γίνουν ζύμη σφικτή,ώστε να πλάθεται και να ανοίγει φύλλο.Αν είναι πολύ σφικτή,τότε την ραντίζουμε με λίγο νερό και τη δουλεύουμε ακόμη να μαλακώσει λίγο.Κατόπιν ανοίγουμε φύλλα μικρά η μεγάλα και τα κόβουμε λουρίδες η ροδιτσα.Τις τυλίγουμε η τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι .Όταν πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί για να στραγγίξουν και κατόπιν τις τοποθετούμε σε άλλη πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι και τα καρύδια..

ΦΙΛΕΤΟ ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
25 γρ ρύζι
200 γρ λάχανο
10 γρ μαργαρίνη
1/8 του λίτρου ζωμό κρέατος
1 πορτοκάλι
πιπέρι
1 αρνίσιο φιλέτο περίπου 150 γρ
1/2 κουτ.σούπας λάδι
1/2 κουτ.σούπας ντοματοπολτό
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το ρύζι για 20 λεπτά το βουτυρώνετε και το διατηρείτε ζεστό.Καθαρίζετε το λάχανο και το κόβετε σε λωρίδες.Σοτάρετε ελαφριά το λάχανο σε καυτό λάδι,το σβήνετε με το ζωμό και το αφήνετε να βράση για περίπου 15 λεπτά..Προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και τον ντοματοπολτό.Σοτάρετε το φιλέτο για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνετε το κρέας με την κρέμα γάλακτος και το χυμό πορτοκαλιού.Σερβίρετε το φιλέτο με το ρύζι και το λάχανο
και το περιβρέχεται με την σάλτσα του κρέατος.