Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κυδωνόπαστο


Κυδωνόπαστο    



1 κιλό κυδώνια

1  κιλό ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού αρμπαρόριζα

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική



Τρόπος Παρασκευής



πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε στα τέσσερα και 

βγάζουμε τα κουκούτσια κατόπιν τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο 

νερό και την αρμπαρόριζα να βράσουν σε σιγανή φωτιά κατόπιν τα 

κάνουμε πολτό και προσθέτουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο

μόλις το μείγμα αρχάιζα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα ρίχνουμε 

τα αμύγδαλα ανακατεύοντας καλά .λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε 

το μείγμα αφήνοντας το να κρυώσει πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική

ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης


 Τρίγωνα  Θεσσαλονίκης    



500 γρ φύλλο μπακλαβά

170 γρ βούτυρο λιωμένο



Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

1/2 ποτήρι ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

2 κουταλιές βούτυρο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη 

2 1/2 ποτήρια νερό

1 λεμόνι το χυμό                                                                                                                                   

Τρόπος Παρασκευής



κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου.

Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και τις διπλώνουμε τριγωνικά.

τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο Ταψί αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε 

σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουρ

και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα 

κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέτουμε τους κρόκους

των αυγών και το βούτυρο.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού 

για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βουτάμε ένα ένα τα τρίγωνα

στο σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν αρκετά.Τα αφαιρούμε με τρυπητή

κουτάλα και τα ακουμπάμε σε πιατέλα να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα ανοίγουμε την μια τους πλευρά με ένα μυτερό μαχαίρι και 

τα γεμίζουμε με την κρέμα .αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και 

καβουρντισμένα αμύγδαλα.....