Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Κατσαρίδες;Θα πρέπει να δοκιμάσουμε πιο φυσικούς τρόπους εξόντωσης της.....

Πώς θα διώξουμε τις κατσαρίδες;

Θεωρούνται τα πρώτα φτερωτά έντομα στον κόσμο, το είδος τους έχει μείνει απαράλλαχτο εδώ και περίπου 300 εκατ. χρόνια, λατρεύουν το ζεστό, υγρό και σκοτεινό περιβάλλον και τρέφονται με υπολείμματα τροφών, ρούχα, χαρτιά, μικρά έντομα κ.λπ. Ο λόγος για τους πιο ανεπιθύμητους οικιακούς επισκέπτες: τις κατσαρίδες.


Το γνωστό «τέλειο έντομο», που θα επιβιώσει από οποιαδήποτε παγκόσμια οικολογική, πυρηνική ή άλλη καταστροφή, η κατσαρίδα έχει την…τιμητική της το καλοκαίρι, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Παρά τις επισκέψεις της όμως, κανείς δεν την υποδέχεται με «ανοιχτές αγκάλες». Αντίθετα, η σαγιονάρα στο ένα χέρι και το εντομοαπωθητικό στο άλλο, είναι μία σκηνή που όλοι έχουμε επιχειρήσει, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτήν. Επειδή συνήθως η προσπάθεια είναι απόλυτα… αποτυχημένη, πριν καλέσουμε τους ειδικούς, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσουμε πιο φυσικούς τρόπους εξόντωσης της.
1. Αρχικά, να θυμάστε ότι οι κατσαρίδες απεχθάνονται τα δαφνόφυλλα, τις φέτες του αγγουριού και το σκόρδο. Άρα καλό θα ήταν να αφήσετε κάπου κοντά στα μέρη που συχνάζουν (συνήθως ντουλάπια κουζίνας και μπάνιου) τα μικρά αυτά «δώρα». Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσετε μυρμήγκια και άλλα έντομα.
Plus: ένα καλό κόλπο είναι όταν σφουγγαρίσετε το σπίτι σας, να προσθέσετε μερικά φύλλα δάφνης στο νερό. Αυτό θα αποτρέψει επιδρομές τους στο σπίτι σας.

2. Ένα καλό απωθητικό είναι ένα παρασκεύασμα από βορικό οξύ, ζάχαρη και σιτάρι ή αλεύρι. Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες από αυτό το μίγμα και τοποθετήστε τις στα μέρη που εμφανίζονται οι κατσαρίδες. Σύντομα θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ.
3. Η αμμωνία είναι ένας ακόμα εχθρός της κατσαρίδας. Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε το μέσα στο νεροχύτη. Η αμμωνία που υπάρχει στο νερό θα «κυνηγήσει» τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας.
4. Η ναφθαλίνη δεν είναι κάτι που αγαπούν οι κατσαρίδες, επομένως καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μπάλες ναφθαλίνης μέσα στα ντουλάπια, στο νεροχύτη της κουζίνας, κάτω από το ψυγείο και όπου αλλού θεωρείτε ότι έχουν «πέρασμα» τα συγκεκριμένα έντομα.
5. Μία καλή παγίδα για κατσαρίδες είναι ένα βάζο με …νερό. Απλά τοποθετήστε ένα βάζο με νερό κοντά στον τοίχο και αυτό σύντομα θα γίνει πόλος έλξης για τις κατσαρίδες. Απλά, μην ξεχάσετε να προσθέσετε και λίγη αμμωνία ή ένα από τα δολώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ειδικά για κατσαρίδες.
Το «κόλπο» είναι ότι οι κατσαρίδες, αν και μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή, χρειάζονται καθημερινά νερό. Γι αυτόν το λόγο, καλό θα ήταν να μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, άπλυτα πιάτα ή άλλες «εστίες» νερού σε μέρη του σπιτιού.

6. Ο πιο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι το σαπουνόνερο. Προσθέστε σαπούνι ή απορρυπαντικό σε νερό και απλώστε το στην επιφάνεια που εμφανίστηκε η κατσαρίδα. Την επόμενη φορά που θα πλησιάσει, το μίγμα αυτό θα τη σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά.
7. Η μαγειρική σόδα είναι μία ακόμα λύση. Βάλτε μαγειρική σόδα σε φύλλα λάχανου ή μαρουλιού και τοποθετήστε το στις περιοχές όπου εισβάλλουν οι κατσαρίδες. Το «γεύμα» αυτό θα τις κάνει να μη σας ξαναεπισκεφτούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και ζάχαρη. Οι κατσαρίδες δύσκολα θα αντισταθούν στη «μοιραία» αυτή λιχουδιά.
8. Να θυμάστε ότι οι κατσαρίδες έλκονται από τις περιοχές, όπου έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα κατσαρίδων. Καθαρίστε πολύ καλά και φροντίστε έπειτα να στεγνώσετε τις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα νερού, που μπορεί να τις προσελκύσουν ξανά.

Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει?????

11+1 ανεξερεύνητες χρήσεις της μουστάρδας

Άλλοτε πικάντικη και άλλοτε γλυκιά, η μουστάρδα αποτελεί απαραίτητη σάλτσα ενός λαχταριστού burger ή μίας μερίδας από τηγανητές πατάτες και το απόλυτο καρύκευμα, που αποθεώνει ένα «βρώμικο».


Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ.
Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης. Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει;

Τομέας υγεία
1. Μειώνει τον πονόλαιμο
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό και αφού το αφήσετε να «καθίσει» για 15 λεπτά κάντε γαργάρες.
2. Αντικαρκινική δράση
Η μουστάρδα είναι πλούσια σε ισοθειοκυανικό αλλύλιο (AITC), που σύμφωνα με ερευνητές θα μπορούσε να εμποδίσει την εξάπλωση του καρκίνου ή ακόμα και να τον θεραπεύσει. Η ένωση αυτή μάλιστα εικάζεται, ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετική στην περίπτωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, αλλά όλα αυτά αποτελούν ακόμα θεωρίες χωρίς επιστημονικές αποδείξεις.
3. Θεραπεία για τη συμφόρηση στο στήθος
Μία συνταγή λέει, ότι αν τρίψετε μουστάρδα στο στήθος σας, με ένα πανί, που προηγουμένως έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό, θα μπορούσατε να απαλλαγείτε από τη συμφόρηση και τον πόνο στο στήθος.
4. Μυοχαλαρωτική...δράση
Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.
5. Ανακουφίζει από τα καψίματα
Εάν πάθετε ένα ήπιο έγκαυμα ενώ μαγειρεύετε, αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην πληγείσα περιοχή και έπειτα τοποθετήστε λίγη μουστάρδα πάνω της. Η μουστάρδα εξασθενεί τον πόνο και συνήθως εμποδίζει το σχηματισμό των φυσαλίδων.

Τομέας προσωπική φροντίδα
6. Για δέρμα μωρού
Η μουστάρδα μπορεί να είναι η απάντησή σε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς πολλοί ισχυρίζονται, ότι μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου. Απλά, τρίψτε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει την πολυπόθητη απαλότητα. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το δερματολόγο σας, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καθώς ενδέχεται να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
7. Αντί για...conditioner
Το λάδι της μουστάρδας μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σας conditioner. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μουστάρδα όλη την ημέρα, πριν λουστείτε.
8. Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.

Τομέας καθαριότητα
9. Κατσαρολικά με λίπη
Η σκόνη μουστάρδας είναι ένας πολύ καλός και φτηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα γεμάτα λίπη κουζινικά σας σκεύη, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το λίπος. «Ψεκάστε» ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας σε ένα λιπαρό τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.
10. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα μπουκάλι, αλλά δε θέλετε να μυρίζει σαν το υγρό που περιείχε πριν, η σκόνη μουστάρδας είναι ένα μεγάλο κόλπο. Ρίχτε λίγη ποσότητα μέσα στο μπουκάλι, προσθέστε ζεστό νερό και ανακινείστε. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα πολύ καλά και η η μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν.
11. Αποσμητικό…πιάτων
Φτιάξτε μια πάστα με σκόνη μουστάρδας και νερό, τρίψτε τη στα πιάτα σας και ξεπλύνετε. Η μουστάρδα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές με απλές, καθημερινές κινήσεις.
Extra tip: Επειδή κανείς δε θέλει να γεμίσει ο κήπος του, ζιζάνια, φυτέψτε σπόρους μουστάρδας. Οι σπόροι έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο πριν το επιχειρήσετε.