Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΣΕΙΚ ΠΕΠΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο ώριμο πεπόνι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές σούπας κουαντρο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουπ. τσαγιού παγωτό βανίλια
1/4 κουπ, τσαγιού γάλα
2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλετε όλα τα υλικά, εκτός παγωτού,σε μίξερ και χτυπήστε πολύ καλά. Προσθέστε το παγωτό και χτυπήστε μέχρι όλο το μείγμα να γίνει λείο. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια

ΝΕΚΤΑΡ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ..
1 μέτριο καρπούζι
2 κουπ. τσαγιού γιαούρτη
1/8 κουπ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1/4 κουπ. τσαγιού ζάχαρη
βανίλια-κατά βούληση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
σε μίξερ βάζετε τα κομμάτια καρπουζιού (καθαρισμένα από τα κουκούτσια),τη ζάχαρη, βανίλια, χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Προσθέτετε το γιαούρτη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα. Σερβίρετε σε κρύα ποτήρια.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΙΚ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα καλαμπόκι 340 γρ.
200 γρ ανθότυρο
1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
4 κουτ.γλ.μπεικιν παουντερ
3 κουτ.σουπ.ψιλοκομμένο άνηθο
2-3 κουτ.σουπ.σουσάμι
500 γραμμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ.τσαγ.γάλα
200 γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζετε το καλαμπόκι.Χτυπάτε τα αυγά και λιώνετε με ένα πιρούνι το ανθότυρο.Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.Το μεταφέρετε σε βουτυρωμένα ατομικά φορμακια και ψήνετε στους 200 βαθ.για 15 λεπτά και στους 175 βαθ.για 30 λεπτά περίπου.προσοχή τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου...

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ..
700 γρ φιλέτο κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
1 φινοκιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κοτ.σουπ.ελαιόλαδο
1 γρ σαφραν
χυμό από μισό λεμόνι
2 κύβους ζωμού κότας
2/3 φλιτζ τσαγ.νερό
1 1/2 φλιτζ.τσαγ.κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ.σουπ.κορν φλάουρ
2 κουτ.γλ.ξίδι λευκό
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το φιλέτο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το φινοκιο.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια,το φινοκιο και το σκόρδο.Ρίχνετε το σαφραν και το χυμό λεμονιού.Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σοταριστει και να πάρει χρώμα.Λιώνετε με πιρούνι τους κύβους και τους ρίχνετε στο κοτόπουλο.Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι.Σκεπάζετε και σιγοβραζετε για 15 λεπτά.Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβρασει για ακόμα 20 λεπτά.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το φαγητό.Ανακατεύετε και σιγοβραζετε για 5 ακόμα λεπτά.Ρίχνετε το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.Συνοδεύετε με ρύζι..

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ..
1 κόκορας γύρω στα 1800 γραμμ.
1 φλιτ.τσαγ.λευκό κρασί
χυμό απο 1 λεμόνι
6 γαρίφαλα
10 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ.κόκκινο πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια(300 γρ)
500 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι μαύρο
λίγο βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
200 γρ κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τον κόκορα μικρά κομματάκια.Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε.Κατόπιν τα βάζετε σε μια λεκάνη,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα περιχύνετε με το λεμόνι.Ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά,ρίχνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε λίγο,ανακατεύοντας ελαφρά.Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και σε μισό λεπτό τα σβήνετε με το κρασί.Ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί.Έπειτα,πασπαλίζετε με το κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύετε.Προσθέτετε βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 20-30 λεπτά.Κόβετε σε φέτες λεπτές τα ξερά κρεμμύδια και σε κοντά μπαστουνάκια τα φρέσκα.Τα βάζετε στην κατσαρόλα,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν.Με ένα πιρούνι τα σπρωχνετε και τα τακτοποιείτε ομοιόμορφα ανάμεσα στα κομματάκια του κόκορα.Προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι όλα μαλακά,αλά όχι λιωμένα.Τότε προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις σταφίδες,τα αφήνετε να πάρουν 5-6 βράσεις και τα βγάζετε από τη φωτιά.Ψήνετε το κεφαλοτύρι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι (σε κύβους)και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό..

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ..
185 γραμμ.βούτυρο
185 γραμμ.σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά
150 γραμμ.αλεύρι
100 γραμμ.αμύγδαλο σκόνη
1/2 κουτ.γλ.κανέλα
800-1000 γραμμ.μπανάνες καθαρισμένες
50 γραμμ.βούτυρο
30 γραμμ.ζαχαρη
1/4 κουτ.γλ.κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα και κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη,μέχρι να αφρατεψουν.Ρίχνετε λιωμένη τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα των αβγών,ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι,το αμύγδαλο και την κανέλα.Το τοποθετείτε σε ενα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ.του οποίου έχετε καλύψει τη μια πλευρά με αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθεί πυθμένας.Ψήνετε στους 180 βαθ.για 30-35 λεπτά.Βγάζετε από το φούρνο,αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή.Το κέικ στο εσωτερικό του παραμένει υγρό.Κόβετε τις μπανάνες σε 3-4 τεμάχια την καθεμιά.Τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα,τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο,ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τις πασπαλίζετε.Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθ.στο γκριλ για 3-4 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.Αφήνετε να κρυώσουν και τις τοποθετείτε πάνω από το γλυκό.Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου..

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΟΝΙΑ Η (ΠΑΤΑΤΕΣ-ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ)

ΥΛΙΚΑ..
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
200 γραμ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτ.τσα γ. κόκκινο κρασί
1 φλιτ.τσαγ. νερό χλιαρό
1 κονσέρβα ντοματακια πολτοποιημένα
1 1/2 κιλό κυδώνια,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας.Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε δίχως να το μαυρίσετε.Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε το νερό.Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 30-35 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει αρκετά.Προσθέτετε την ντομάτα και τα κυδώνια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και βράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα ανοιχτή,για 25 λεπτά περίπου,μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κυδώνια.Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ

ΕΞΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Οι οδοντίατροι μας συμβουλεύουν ν' αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες και πολύ σωστά, για καλή στοματική υγεία.

Εμείς όμως, τις παλιές οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να τις πετάμε γιατί θα μας φανούν χρήσιμες:

1. Για να σβήσουμε μολυβιές από τους τοίχους. Με λίγο after shave και την παλιά οδοντόβουρτσα θα καθαρίσουν τέλεια οι μολυβιές κι οι μελανιές από τον τοίχο

2. Για να χτενίσουμε τα φρύδια. Η οδοντόβουρτσα είναι τέλειο εργαλείο για την περιποίηση των φρυδιών.

3. Για να καθαρίσουμε τα νύχια μας. Λίγο νερό και λίγο σαπούνι και η παλιά μας οδοντόβουρτσα, θα καθαρίσουν τέλεια τα νύχια μας

4. Για να καθαρίσουμε τις σόλες των παπουτσιών. Οι λάσπες και τα χαλικάκια που κολλάνε στις σόλες των παπουτσιών θα καθαρίσουν με την παλιά μας οδοντόβουρτσα

5. Για βάψιμο των μαλλιών. Με την παλιά οδοντόβουρτσα, μπορούμε πανεύκολα να καλύψουμε με βαφή μικρά σημεία.

6. Καθαρίζουμε την βούρτσα των μαλλιών. Η τρίχες από την βούρτσα των μαλλιών φεύγουν εύκολα με την παλιά μας οδοντόβουρτσα

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΥΛΙΚΑ
3 αβγά
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
350 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2-3 χαρτάκια βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανοίξει λίγο το χρώμα τους.

Βάζετε το γάλα, τη χτυπημένη μαστίχα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να πάρει βράση (πρέπει να σκεπάζει το πίσω μέρος του κουταλιού).

Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μέχρι να πήξει ελαφρά, και την προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.

Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, για 4 ώρες. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά.

Πριν σερβίρετε το παγωτό, το αφήνετε εκτός κατάψυξης για 5' να μαλακώσει, και ζεσταίνετε λίγο τα μπισκότα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετείτε σε ένα πιάτο 1 μπισκότο και από πάνω βάζετε 2 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ GRAND MARNIER

ΥΛΙΚΑ..
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού νερό,ζεστό
8 κροκαδια αυγών
Μαρέγκα που θα φτιάξετε με 4 ασπράδια και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
2 κιλά χτυπημένη σαντιγί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Σε κατσαρόλα βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.Κατεβάστε από τη φωτιά και αρχίστε να χτυπάτε με το μίξερ του χεριού.Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους,χτυπώντας συνεχώς χωρίς να σταματήσετε.Προσοχή,πρέπει να ρίξετε τον πρώτο κρόκο αφού έχετε αρχίσει να χτυπάτε,γιατί αλλιώς θα ψηθεί στο καυτό σιρόπι και το παγωτό θα αποτύχει.Αφού τελειώσετε με όλους τους κρόκους,θα έχετε μια απαλή νερουλή κρέμα.Ανακατεύοντας τώρα απαλά με σπάτουλα,προσθέστε και τη σφιχτή μαρέγκα καθώς και το grand marnier στο μείγμα με τα κροκαδια.Τέλος,ενσωματώστε και τη σαντιγί στο μείγμα,ανακατώνοντας προσεκτικά και αδειάστε το σε γαβάθα η σε φόρμα.Αφήστε να μείνει τουλάχιστον 18-24 ώρες στην κατάψυξη,προτού το σερβίρετε.Μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παγωμένη τούρτα,κόβοντας κομμάτια η σαν παγωτό,σερβίροντας μπάλες.Γαρνίρετε το με λεπτές φέτες και ξύσμα πορτοκαλιού.

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ Η ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ.
1/2 κουπ. τσαγιού κεράσι η βυσινο γλυκό
2 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
λίγη ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό
λίγη βανίλια,προαιρετικά...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..Σε μπω λ βάζουμε το γλυκό και το γιαούρτι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.Κατόπιν ρίχνουμε το έτοιμο υλικό σε τετράγωνο ταψάκι,σκεπάστε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.Σπάστε το σε κομματάκια σχετικά μικρά και χτυπήστε το μέσα στο μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό και λείο.Το βάζετε στην φόρμα που θέλετε και το παγώνετε στην κατάψυξη,σκεπασμένο αεροστεγώς.Ποτέ στην κατάψυξη δεν το βάζουμε με γυάλινη φόρμα.Καλή επιτυχία