Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Γιουβέτσι με Γαρίδες !!!!!!!!!!!

Γιουβέτσι με Γαρίδες

 Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές.

Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε τέσσερα ατομικά πήλινα σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μερικές γαρίδες, κριθαράκι και ψήνουμε στο φούρνο σε δυνετή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

πουρές πατάτας γεμιστός με κιμά!!

πουρές πατάτας γεμιστός με κιμά!!

Υλικά:
   1 κ. βρασμένες πατάτες
   300 γρ. χονδροκομμένο κιμά βοδινό
   4 - 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο ή λίγο λαρδί
   1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
   1 ποτ. κρασιού λάδι
   1/2 ποτ. κρασιού γάλα
   1 αυγό
   1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
   50 γρ. τριμμένο κασέρι
   αλατοπίπερο
Εκτελεση
Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι ενσωματώνοντας το λάδι, το γάλα, το αυγό και αλατοπίπερο. Τσιγαρίζουμε τον κιμά ξεκινώντας από το μπέικον ή το λαρδί, ώστε να μη χρειαστούμε άλλο λίπος. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μαϊντανό. Σε λαδωμένο βαθύ ταψί, στρώνουμε τον μισό πουρέ, από πάνω τον κιμά και μετά τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζουμε με το κασέρι και περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180° C έως ότου χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν να σερβίρουμε. Στον πουρέ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο τυρί και μοσχοκάρυδο, ενώ στον κιμά σκόρδο και μπαχαρικά.