Loading...

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕς ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ

ΥΛΙΚΑ
5 τεμ.Μελιτζάνες μέτριου μεγέθους
500 γρ.Σπορέλαιο για τηγ.
500 γρ σπαγγέτι νου 10
1 κουταλάκι του γλυκού σος αγγλαι
70 γρ τόνο (Κονσέρβα) όχι πολύ θρυμματισμένο
5 σκελίδες σκόρδο σπασμένο ελαφρά
1/2 μάτσο μαιδανο ψιλοκομμένο
200 γρ τυρί τριμμένο
200 γρ τομάτες ώριμες (ψιλοκομμένες)
αλάτι πιπέρι,ζάχαρη
1000 γρ ελαφριά μπεσαμελ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις μελιτζάνες στα δυο στο μάκρος,τις χαράζετε όπως για ιμαμ και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μισοψηθουν.Τις στραγγίζετε από τα λάδια τους,τις βάζετε σε ταψάκι η πυρέξ και τις πατάτε με κουτάλι της σούπας να βαθουλώσουν και να γίνουν βαρκάκι.Τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη.Σε βραστό αλατισμένο νερό,βράζετε το σπαγγέτι 8 λεπτά,το κρυώνετε και το στραγγίζετε σε τρυπητό.Προσθέτετε σε τηγάνι το λάδι του τόνου,το ελαφρά σπασμένο σκόρδο τις τομάτες τα μακαρόνια τον τόνο το μισό τυρί το αλατοπίπερο,την σος αγγλε και τον ψιλοκομμένο μαιδανο.Τα ανακατεύετε με 2 πιρούνια και γεμίζετε τις μελιτζάνες.Περιχύνετε τις μελιτζάνες με την ελαφριά μπεσαμελ,τις πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί,τις περιβρέχεται με βούτυρο λιωμένο η σπορέλαιο ραφινέ και τις ροδοκοκκινίζετε σε δυνατό φούρνο η στο γκριλ του φούρνου....ΣΜ..Αν τις ψήσετε σε φούρνο,για να μην είναι στεγνές,προσθέστε στο ταψάκι λίγο τοματοχυμο και ελαιόλαδο.Αν επιθυμείτε να πετύχετε ροδοκοκκίνισμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μπεσαμελ,περιχυστε τα παπουτσάκια με αρκετό τριμμένο τυρί και χτυπημένο αυγό..Καλή επιτυχία

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό πατάτες βραστές
100 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη καστανή
50 γρ σταφίδες ξανθές
100 γρ κουάκερ αλεσμένο
100 γρ γάλα
2 ασπράδια 1 κρόκο
άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
λίγη κανέλα
1 φόρμα σουφλέ 16 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε την φόρμα μ' ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα πλάγια με τη φρυγανιά.
Κτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και το άρωμα βανίλιας.Κτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.Λιώνουμε την πατάτα μ' ένα πιρούνι και προσθέτουμε το κουάκερ,το βούτυρο,τις σταφίδες,τον κρόκο και το γάλα και στο τέλος ανακατεύουμε ελαφρά τα ασπράδια. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε ,σε μέτριο φούρνο, για 30-40 λεπτά.Αυτό το γλυκό συνηθίζετε πολύ στην Ιρλανδία και τρώγεται ζεστό μόλις βγει από το φούρνο....

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο κανταΐφι
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
4 φλυτζάνια τσαγιού ανθότυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 πυρεξ 35χ25(Η ταψι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πολύ καλά το φύλλο κανταΐφι με το λάδι ξεχωρίζοντας τα μεταξύ τους.Μ' ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το ανθότυρο και τ' ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Αλείφουμε το πυρέξ (η το ταψί)με λίγο λάδι και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
Στρώνουμε από πάνω ανθότυρο και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Το βάζουμε ,σε μέτριο φούρνο,για 25-35 λεπτά, έως ότου ροδίσει..
Σερβίρετε ζεστό......

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ αρνίσιο κρέας
8-9 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
3 λεπτές φέτες μελιτζάνες
αλάτι,πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια των 2 1/2 εκ. και τα μαρινάρουμε σε 5-6 κουτ.σούπας λάδι.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε συμμετρικά σε λωρίδες πλάτους 2 εκ.
Έπειτα τις κόβουμε σε φέτες πλάτους ενός δαχτύλου.Βάζουμε στα σουβλάκια το κρέας και τις μελιτζάνες εναλλάξ.Αλείφουμε τις μελιτζάνες με το υπόλοιπο λάδι.Στη συνέχεια ψήνουμε τα σουβλάκια για 7-8 λεπτά,τους ρίχνουμε αλατοπίπερο και τα σερβίρουμε...
Σημείωση....Ανάμεσα στο κρέας και τη μελιτζάνα μπορούν να μπουν κομματάκια πιπεριάς και ντομάτας..Καλή Επιτυχία..