Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Σχετική εικόνα
ΥΛΙΚΑ

1 Ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
100-150 γρ ταραμοπολτο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμος
500 γρ ψωμί
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφριά
προσθέτοντας τον άνηθο τον δυόσμο αλάτι και πιπέρι.
Μουσκεύουμε το ψωμί το στραγγίζουμε καλά
ρίχνουμε τον ταραμοπολτο το σοταρισμένο κρεμμυδάκι
με τα αρωματικά ζυμώνουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μας.
Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε
και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι
και σε δυνατή φωτιά..

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

Σχετική εικόνα



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι(για όλες της χρήσης)
3 μεγάλα κρεμμύδια
λίγος δυόσμος
πιπέρι μαύρο-κόκκινο
αλάτι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και τα ροδίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο,ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι μαύρο αλάτι πιπέρι κόκκινο και τον δυόσμο,τα αφήνουμε για λίγο ακόμη στην φωτιά και κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι μια ζύμη κανονική για πίτα. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο,μέτριο σε πάχος. Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι ρίχνουμε επάνω του το ένα τέταρτο από την γέμιση που κάναμε και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο .διπλώνουμε το φύλλο σε μέγεθος που να χωράει στο τηγάνι μας,προσέχοντας να κλείσουν καλά η ακρες. Το τηγανίζουμε με ανάλογο λάδι γυρίζοντας το διαρκώς,ώσπου να ροδιση.
Επαναλαμβανουμε το ίδιο και με της υπόλοιπες ζύμες.
Τρώγονται ζεστές αλά και κρύες....