Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΦΥΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

 4Φυλλα κρούστας                                                                                                                                       24 Γαρίδες  νου 2                                                                                                                                                   24 φέτες τυρί γκούντα                                                                                                                                  1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο                                                                                                                          1-2 ντομάτες                                                                                                                                                        1/2 ματσάκι μαϊντανό                                                                                                                                     3 σκελίδες σκόρδο                                                                                                                                         1 κλωναρακι βασιλικό (ψιλοκομμένο )                                                                                                          αλάτι-πιπέρι                                                                                                                                                  ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)                                                                                                                               ηλιέλαιο(για το τηγάνισμα)                                                                                                                               ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                                                                                            Καθαρίζετε τις γαρίδες  αφαιρώντας το κέλυφος,τα κεφάλια,τις ουρές και το εντερακι με την άμμο.τις βάζετε σε τρυπητό τις ξεπλένεται και τις αφήνετε να στραγγίσουν.καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.ξεφλουδίζετε τις ντομάτες,αφαιρείτε τα σπορακια τους και τις κόβετε σε κύβους.Βάζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.Προσθέτετε την ντομάτα,το μαϊντανό,τον βασιλικό και περιμένετε λίγο να εξατμιστουν τα υγρά.Ρίχνετε τις γαρίδες,αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε,σε σιγανή φωτιά ,για 1-2 λεπτά,να σοταριστουν ελαφρός.Σβήνετε με το ούζο,αυξάνετε την ένταση της φωτιάς και περιμένετε μέχρι να πιει τα υγρά του.Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια τα φύλλα και κόβετε το καθένα σε 6 λωρίδες.Βάζετε σε κάθε λωρίδα μια φέτα τυρί γκούντα και λίγο από το μείγμα της γέμισης.Τυλίγεται τις λωρίδες σε ρολά,κλείνοντας τις άκρες τους για να μην φύγει η γέμιση.Τηγανίζετε τις φλογέρες σε καυτό ηλιέλαιο και σερβίρετε σε πιατέλα.   Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.