Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Κατάλληλα ροφήματα για διαβητικούς


Μερικές τέλειες ιδέες για ροφήματα που δεν θα κάνουν το σάκχαρό σας να χτυπήσει κόκκινο, μα εξακολουθούν να έχουν τέλεια γεύση.

Πηγή: iatronet.g
r
Κατάλληλα ροφήματα για διαβητικούς
Αν πρέπει να βάλουμε κάθε ρόφημα και ποτό σε μια ζυγαριά και να δούμε ποιο είναι το καλύτερο, η απάντηση είναι πάντα η ίδια: το νερό. Μηδέν θερμίδες, μηδέν ζάχαρη, μηδέν υδατάνθρακες. Από την άλλη πλευρά, το νερό είναι και άχρωμο, άγευστο, άοσμο. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε μερικές ιδέες για ροφήματα που μπορεί ένας διαβητικός να απολαύσει χωρίς ενοχές…

Σοκολατούχο γάλα

Ναι, καλά διαβάσατε. Αλλά δεν εννοούμε το σοκολατούχο γάλα του εμπορίου, που είναι γεμάτο με περιττή ζάχαρη. Φτιάξτε το στο σπίτι αναμειγνύοντας γάλα με 0% λιπαρά, 3 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο και 2 κουταλιές γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Γλυτώνουμε αμέσως 70 θερμίδες, και αρκετούς υδατάνθρακες και λιπαρά.΄

Γλυκό τσάι

Ξανά, οι επιλογές του εμπορίου μπορεί να περιέχουν πολλή, πολλή ζάχαρη. Μπορείτε να βράσετε μόνοι σας το τσάι της επιλογής σας, χρησιμοποιώντας για επιπλέον γεύση φρούτα, στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα γλυκαντικό χωρίς θερμίδες και είστε έτοιμοι για μια παγωμένη απόλαυση χωρίς ενοχές.

Χυμός πορτοκάλι

Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι είναι αντικειμενικά πιο ανθυγιεινός από το να φάμε το πορτοκάλι ολόκληρο. Κι αυτό συμβαίνει επειδή με το στύψιμο, κρατάμε όλα τα σάκχαρα και χάνουμε τις περισσότερες φυτικές ίνες, που μας χορταίνουν. Για να απολαύσετε την ωραία του γεύση, μπορείτε να βρείτε χυμούς οι οποίοι θα περιέχουν μονάχα 3 γραμμάρια από υδατάνθρακες, όλη την βιταμίνη C που χρειαζόμαστε, και την γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού.
Λεμονάδα
Στύψτε τα λεμόνια, προσθέστε πολύ παγωμένο νερό (και πολλά παγάκια, η λεμονάδα πρέπει να είναι παγωμένη), και γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Δεν θα καταλάβετε την διαφορά από το να είχατε χρησιμοποιήσει ζάχαρη! Και θα πάρετε πρακτικά μηδέν θερμίδες!

Ζεστή σοκολάτα

Για τις πιο κρύες μέρες, και για να μην στερηθείτε αυτό το τέλειο ρόφημα, κάντε το εξής: Αναμείξτε μία κούπα γάλα 0% με 2 κυβάκια μαύρης σοκολάτας (70% περιεκτικότητα σε κακάο), 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια και λίγη κανέλα. Λιώστε τα όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν, και απολαύστε την ζεστή σας σοκολάτα, με μόλις 23 γραμμάρια υδατανθράκων.

Μηλίτης

Περιέχει τους ίδιους υδατάνθρακες με ένα ποτήρι χυμό μήλου, και μπορείτε να τον πιείτε κρύο ή ζεστό—ζεστός, μάλιστα, είναι από τις καλύτερες επιλογές για ένα κρύο φθινοπωρινό απογευματάκι.

Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά μπορούν να είναι καλές επιλογές για τις ημέρες που χρειάζεστε κάτι έξτρα. Πρέπει να προσέχετε, όμως· η περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη είναι υψηλή, και θα ήταν καλό να μην καταναλώνετε περισσότερα από 400 milligram ημερησίως. Επίσης, επιλέξτε ένα ποτό χωρίς ζάχαρη, προφανώς. Η γεύση (και η ικανότητα να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε) δεν αλλάζει!

Σπιτικό smoothie από φρούτα

Ρίξτε στο μπλέντερ μερικά μούρα, μερικές φράουλες και μια μπανάνα. Πετάξτε μέσα και πάγο, ανακατέψτε και έχετε ένα light smoothie που δεν θα σας φορτώσει περιττούς υδατάνθρακες, μα δεν στερείται καθόλου από τις πολύτιμες φυτικές ίνες των φρούτων.

Φτιάξτε μόνοι σας ginger ale

Το ginger ale είναι ένα τέλειο αναψυκτικό με γεύση ginger. Το πρόβλημα είναι πως οι μορφές του εμπορίου περιέχουν ζάχαρη, και είναι σχετικά δυσεύρετο στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν μας σταματά από το να φτιάξουμε μόνοι μας, με τον πιο απλό τρόπο: Απλά βάλτε σε ένα ποτήρι παγωμένη σόδα και τριμμένο τζίντζερ. Προσθέστε, αν θέλετε, και λίγο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, και είστε έτοιμοι!

Mocha

Αυτή η ανάμειξη καφέ και σοκολάτας είναι πεντανόστιμη, και πολύ παχυντική - αν επιλέξουμε να την πάρουμε από έξω. Φτιάξτε μόνοι σας καφέ φίλτρου, και προσθέστε μέσα μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο, 2 κουταλιές της σούπας γάλα 0% και λίγο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Θα γλυτώσετε εκατοντάδες θερμίδες, όπως και πολλούς υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά.