Loading...

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

EGG NOG....ΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
50 ml Cherry h Brandy
150 γρ γάλα πολύ ζεστό χωρίς να έχει βράσει
λίγη κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνόρρευστο και το χρώμα του να είναι σχεδόν άσπρο.Προσθέστε το chrrry η το brandy,πρώτα ανακατέψτε καλά και ρίξτε στο μείγμα το γάλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.Σερβίρετε το egg nog ζεστό σε ποτήρια και πασπαλίζοντας το με λίγη κανέλα..

ΤΟΥΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
100 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
200 γρ αλεύρι
1 κουταλιά τσαγιού μπεικην
ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
900 γρ μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια η χοντρά ξυσμενα
2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό
100 γρ μαργαρίνη
100 γρ ζαχαρη
3 αυγά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)ΖΥΜΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν και προσθέστε λίγο λίγο ,χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα,τα αυγά,Το μείγμα θα γίνει αφράτο.Μην ανησυχήσετε αν κόψει συμβαίνει συχνά και δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.Κοσκινίστε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη που πέφτει από το κουτάλι.Απλώστε τη με τα δάκτυλα σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί 24 εκ.η καλύτερα σε φόρμα που ανοίγει για να διευκολυνθείτε στο σερβίρισμα.Σηκώστε τη ζύμη στα πλάγια 3 εκ. για να σχηματιστεί η πλευρά του γλυκού..
2)ΓΕΜΙΣΗ
Ανακατέψτε τα μήλα με το χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους,χτυπήστε σ' ένα μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.Προσθέστε τ' αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και ρίξτε στο μείγμα τα μήλα.Αδειάστε το πάνω στη ζύμη και ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. για 60,70 λεπτά.Ανοίξτε τη φόρμα αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει...

ΡΟΛΑΚΙΑ ΦΙΛΕΤΟΥ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
8 σνίτσελ φιλέτου μοσχαριού
8 φέτες ζαμπόν
2 αγγουράκι τουρσί κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη και τσιγαρισμένο
8 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κάθε σνίτσελ, ζαμπόν ,κρεμμύδι,τυρί,αγγουράκι,μαϊντανό,αλάτι πιπέρι.
Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα δένουμε η τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
τσιγαρίζουμε τα ρολακια ελαφρά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα .Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, το κρασί και ένα ποτήρι νερό το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.Σερβίρουμε βγάζοντας της κλωστές η την οδοντογλυφίδα.Περιχύνουμε με την σάλτσα που έβρασαν τα ρολακια μας...

ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
300 γρ χαλούμι τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτ.γλυκού δυόσμος ξηρός η φρέσκος
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Τις πολτοποιούμε.Προσθέτουμε το τριμμένο χαλούμι και το δυόσμο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.Σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα και τις αλευρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και όταν κάψει,τηγανιζουμε τις κροκέτες.
Τις σερβίρουμε ζεστές....

ΜΑΚΛΟΥΜΠΕ ( ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΥΛΙΚΑ ( 4 μερίδες)
1 μικρο μπούτι αρνί
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι πιπέρι μπαχάρι ολόκληρο
1 κιλό ρύζι γλασέ
1/2 κιλό μελιτζάνες φλασκες
1 κουταλιά κουκουνάρι
1 κουταλιά αμύγδαλα
λίγο βούτυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπουτάκι μαζί με το κρεμμύδι,το αλατοπίπερο,την κανέλα και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσει τελείως.Όταν είναι έτοιμο,το ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 ποτήρια από το ζωμό του αρνιού και βράζουμε το ρύζι.Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες,τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Λιώνουμε περίπου 100 γρ μελιτζάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στο ρύζι που βράζει.Τσιγαρίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα βάζουμε μέσα στο μπολ που θα φτιάξουμε το μακλουμπε.Μετά βάζουμε τα κομματάκια του αρνιού και από πάνω στρώσεις μελιτζάνας και ρυζιού εναλλάξ. Τελειώνουμε με μια στρώση ρύζι.Πιέζουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε το μπολ σε μια πιατέλα,γαρνίρουμε με λίγο ακόμη κουκουνάρι και αμύγδαλα,πασπαλίζουμε με μπαχάρι σκόνη και συνοδεύουμε το φαγητό με γιαούρτι στραγγιστό........

ΦΑΛΑΦΕΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ( 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι σόδα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 ματσάκι φρέσκος κολιαντρος
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κολιαντρος σκόνη
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια με τη σόδα σε νερό μαζί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μια ήμερα ολόκληρη.Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά.Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα ρεβίθια.Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το κολιαντρο και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ζύμη ομοιογενής.Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και τη ρίχνουμε σε καυτό λάδι.Τηγανίζουμε τα φαλαφελ μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.Τα σερβίρουμε ζεστά με ένα μπολ ταχίνι....

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ
800 γρ πατάτες
2 κρεμμύδια
μερικές κλωστές κρόκου(σαφραν)
150 γρ λευκό ξηρό κρασί
1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πατάτες,τις καθαρίζετε και τις χοντροκοβετε.Καθαρίζετε και χοντροκοβετε επίσης τα κρεμμύδια.Διαλύετε τον κρόκο σε 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό.Ζεσταίνετε σε αντικολλητικη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες 6'λεπτα ανακατεύοντας διαρκώς.Ρίχνετε το κρασί,το διαλυμένο κρόκο,τον κύβο,αλατοπίπερο και ζεστό νερό μέχρις ότου σκεπαστούν οι πατάτες.Βράζετε 40' λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν οι πατάτες.Στο τέλος σκορπίστε το μαϊντανό και σερβίρετε...

ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλα μοσχαρίσιο κότσι
1/2 κολοκύθα χωρίς σπόρους
4 πατάτες
1 κομμάτι σελινοριζα
4-5 κρεμμύδια
4-5 καρότα
2-3 πράσα
300 γρ κουνουπίδι μπουκετάκια
2 βολβούς από μάραθο(φινοκιο)
2 αγγιναρες
μερικά φύλλα σπανάκι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι τον χυμό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 λίτρα νερό.
Προσθέτετε αλάτι και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό.Κατόπιν σιγοβράζεται με την κατσαρόλα σκεπασμένη 2 ώρες.Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε όλα τα λαχανικά.Όταν το κρέας μαλακώσει το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά κομμένα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα αλατοπιπερώνετε καλά.Χτυπάτε το χυμό του λεμονιού με το λάδι και το μαϊντανό και περιχύνετε τα λαχανικά.Σερβίρετε χωριστά το κρέας..