Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΗΛΑ (ΨΗΤΑ)

4 Μηλα γκολτεν  1/2 Φλιτζ.ζαχαρη  1/3 μαργαρινη  ξυσμα  και χυμο απο 1/2 πορτοκαλη  1/2 κανελα σκονη  2κουταλιες μπισκοτο τριμενο 1/2 φλιτζ. φρουι γλασε αναμεικτα  1/2 φλιτζ. αμυγδαλα φυλε λευκα.                                                                                                                                                              Τρόπος Παρασκευής                                                                                                                                             Προθερμεναιτε το φουρνο στουσ 180 βαθ. Αφαιρειτε την καρδια και τους σπορους απο τα μηλα με το ειδικο εργαλειο και κατοπιν μεγαλωνετε στο διπλασιο την κοιλοτητα που δημιουργηθηκε με την βοηθεια του εργαλειου.Χαρασσετε ενα κυκλο στη μεση του μηλου με ενα μαχαιρι και τοποθετειτε τα μηλα σε ταψι.           Αναμειγνυετε τη ζαχαρη ,το βουτυρο,το ξυσμα και το χυμο πορτοκαλιου,την κανελα και το μπισκοτο.   Χτυπατε το μειγμα ,προσθετετε το αμυγδαλο τα φρουι γλασε και ανακατευετε.γεμιζετε με το μειγμα τα μηλα και ψηνετε για 40-60 λεπτα ωσπου να μαλακωσουν τα μηλα, τα σερβιρετε ζεστα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου