Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κυδωνόπαστο


Κυδωνόπαστο    



1 κιλό κυδώνια

1  κιλό ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού αρμπαρόριζα

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική



Τρόπος Παρασκευής



πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε στα τέσσερα και 

βγάζουμε τα κουκούτσια κατόπιν τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο 

νερό και την αρμπαρόριζα να βράσουν σε σιγανή φωτιά κατόπιν τα 

κάνουμε πολτό και προσθέτουμε την ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο

μόλις το μείγμα αρχάιζα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα ρίχνουμε 

τα αμύγδαλα ανακατεύοντας καλά .λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε 

το μείγμα αφήνοντας το να κρυώσει πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική

ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου