Loading...

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ GRAND MARNIER

ΥΛΙΚΑ..
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού νερό,ζεστό
8 κροκαδια αυγών
Μαρέγκα που θα φτιάξετε με 4 ασπράδια και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
2 κιλά χτυπημένη σαντιγί..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Σε κατσαρόλα βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.Κατεβάστε από τη φωτιά και αρχίστε να χτυπάτε με το μίξερ του χεριού.Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους,χτυπώντας συνεχώς χωρίς να σταματήσετε.Προσοχή,πρέπει να ρίξετε τον πρώτο κρόκο αφού έχετε αρχίσει να χτυπάτε,γιατί αλλιώς θα ψηθεί στο καυτό σιρόπι και το παγωτό θα αποτύχει.Αφού τελειώσετε με όλους τους κρόκους,θα έχετε μια απαλή νερουλή κρέμα.Ανακατεύοντας τώρα απαλά με σπάτουλα,προσθέστε και τη σφιχτή μαρέγκα καθώς και το grand marnier στο μείγμα με τα κροκαδια.Τέλος,ενσωματώστε και τη σαντιγί στο μείγμα,ανακατώνοντας προσεκτικά και αδειάστε το σε γαβάθα η σε φόρμα.Αφήστε να μείνει τουλάχιστον 18-24 ώρες στην κατάψυξη,προτού το σερβίρετε.Μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παγωμένη τούρτα,κόβοντας κομμάτια η σαν παγωτό,σερβίροντας μπάλες.Γαρνίρετε το με λεπτές φέτες και ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου