Loading...

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΑΦΕΛΙΑ(ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κρέας
3/4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές σούπας κολιαντρος(σπόροι)
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο,
νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 4 εκ.
Το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το κρασί,λίγο αλάτι και πιπέρι και τον κολιαντρο και το μαρινάρουμε αποβραδίς.Την επομένη το στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαριναδα στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα παντού.
Όταν ροδίσει,προσθέτουμε τη μαριναδα.Εαν δεν αρκεί για να σκεπάσει το κρέας,προσθέτουμε και λίγο νερό.Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα η μέχρι να ψηθεί καλά και να πήξει λίγο η σάλτσα..Καλή Επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου