Loading...

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

ΛΙΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
Για ένα καρβέλι
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μαγιά σκόνη,
60 γραμ.χλιαρό νερό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
επιπλέον αλεύρι εάν χρειαστεί
250 γρ.ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
λίγος δυόσμος(προαιρετικά)
3 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά.Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση.Προσθέτουμε τη μαγιά στο κέντρο και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό,τις ελιές,το κρεμμύδι,το δυόσμο και το ξύσμα.Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται μάζα.Καθώς ζυμώνουμε,προσθέτουμε,εάν χρειαστεί,και άλλο νερό,μέχρι άλλο ένα φλιτζάνι,ρίχνοντας το σιγά σιγά για να αποκτήσει η ζύμη υφή λεία,άλλα σχετικά σφιχτή.Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει.Την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί στον όγκο.Σχηματίζουμε μια μπάλα με την ζύμη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθ.Τοποθετούμε την μπάλα σε ένα μεγάλο ταψί (του φούρνου)και την πατάμε για να γίνει σαν μεγάλος δίσκος.Ψήνουμε τη λιοπιτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Τη βγάζουμε την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου