Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΚΙΕΣΛΕΜΕΔΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Μισό κιλό αλεύρι
μια κουτ.λάδι
λίγο αλάτι
ανάλογο χλιαρό νερό για να γίνει η ζύμη σφιχτή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
μισό κιλό φέτα μαλακιά
7 αυγά
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι το λάδι και το νερό,και φτιάχνουμε μια ζύμη σφιχτή.Αλευρώνουμε τα χέρια μας,παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους αυγού,το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και μετά το ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και διάμετροι 30 περίπου εκατοστών.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο,τοποθετώντας τα φύλλα που ανοίγουμε,διπλωμένα στα τέσσερα,πάνω σε πετσέτα που την έχουμε ελαφρά αλευρωμένη.Μετά φτιάχνουμε τη γέμιση.Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι,προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και μετά,ένα ένα,τα αυγά,μέχρι που να γίνει μέτρια η γέμιση στην πυκνότητα.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε τυρί η αυγό.Παίρνουμε ένα φύλλο,βάζουμε στο κέντρο δυο κουταλιές γέμιση,την απλώνουμε λίγο και διπλώνουμε το φύλλο σε σχήμα φακέλου.τηγανιζουμε ένα ένα σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.Σερβίρονται ζεστοί η κρύοι,πασπαλισμένοι με τριμμένο τυρί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου