Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Καλλυντικά για το σώμα και τα άκρα

Καλλυντικά για το σώμα και τα άκρα


Γαλάκτωμα Σώματος
30γρ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
100γρ έλαιο τριαντάφυλλο
10 σταγόνες βενζόης
Λιώνουμε στο γουδί τα αμύγδαλα. Στο μίξερ, προσθέτουμε στα αμύγδαλα το ροδόνερο, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και στο τέλος τις σταγόνες βενζόης (boswellia serrata). Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 2 ημέρες ανακινώντας που και που και μετά σουρώνουμε.

Αντικυτταριδικό Peeling
½ φλιτζάνι κόκκους καφέ
Λίγο ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Κανέλλα
Απλά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και το απλώνουμε στις περιοχές που έχουμε το πρόβλημα. Στο τέλος ξεπλένουμε μόνο με νερό. Αποτέλεσμα, λεία επιδερμίδα και υπέροχη αίσθηση.

Για την κυτταρίτιδα, κάνουμε ελαφρό μασάζ με μια κούπα λεμονιού στην προβληματική περιοχή. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Αποφεύγουμε όμως τις ευαίσθητες περιοχές!

Scrub σώματος: Αναμιγνύουμε αλάτι ή ζάχαρη με ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια πάστα. Τρίβουμε απαλά το σώμα μας και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. 

Αποτελεσματικό αποσμητικό για το σώμα, είναι η μαγειρική σόδα! Προσθέστε λίγη στο νερό του μπάνιου και μετά το μπάνιο, αφού σκουπιστείτε, βάλτε λίγη στις μασχάλες.

Αποσμητικό για το σώμα: προσθέστε στον χυμό 24 ραπανιών, 1/4 του κουταλιού, γλυκερίνη. Ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε ή τρίψτε λίγο στις μασχάλες. Το μίγμα διατηρείται στο ψυγείο.

Λίγος χυμός σέλινου ή μαϊντανού στο νερό του μπάνιου, μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά διάφορες δυσάρεστες οσμές.


Λάδι Ενυδάτωσης Για Τα Χέρια
50γρ αμυγδαλέλαιο
2κ.σ. λάδι καλέντουλας
3 αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου
1 φλούδα λεμονιού
20 γρ φρέσκο δυόσμο
Στο αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε το λάδι καλέντουλας και τα αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου. Τη φλούδα λεμονιού και τον φρέσκο δυόσμο. Κλείνουμε το μίγμα σε βάζο και το αφήνουμε για 15 μέρες σε σκοτεινό μέρος. Σουρώνουμε και απλώνουμε με μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.

Κρέμα Ενυδάτωσης Για Τα Χέρια
2κ.σ. ελαιόλαδο
45γρ κερί μέλισσας
Μια χούφτα δεντρολίβανο
8κ.σ. ροδόνερο
Βράζουμε το ελαιόλαδο, το κερί μέλισσας και το δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, ενώ είναι ζεστό το μίγμα και προσθέτουμε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Για βελούδινα χέρια ανακατεύουμε 1/3 της κούπας γλυκερίνη με 2/3 της κούπας ροδόνερο και με το μείγμα που θα πάρουμε κάνουμε απαλό μασάζ στα χέρια καθημερινά. Άμα περισσέψει και τίποτα, το φυλάμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

Για να δυναμώσουμε τα νύχια, χτυπάμε καλά έναν κρόκο αυγού και βυθίζουμε τα νύχια μας μέσα, για περίπου 5 λεπτά.

Για δυνατά νύχια, χωρίς παρανυχίδες: ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι και βυθίζουμε τις άκρες των δαχτύλων για περίπου 5 λεπτά. Σκουπίζουμε το λάδι και κάνουμε για λίγο ελαφρό μασάζ.


Αποσμητικό για τα πόδια: τρίψτε λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα και ανακατέψτε τον με απλή πούδρα. Πουδράρετε με αυτό, το εσωτερικό των παπουτσιών, προτού τα φορέσετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε αιθέριο έλαιο βασιλικού, δυόσμου ή μέντας με πούδρα (2 σταγόνες ελαίου ανά 1 κουταλιά πούδρας), και να αφήσετε να στεγνώσει, προτού την χρησιμοποιήσετε.

Πολύ αποτελεσματικό αποσμητικό για τα πόδια, είναι το εξής: ρίξτε μερικά φλιτζάνια τοματοχυμό σε μια λεκάνη με νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Λάδι Για Ευρυαγγείες
50γρ λάδι αβοκάντο
1κγ αιθέριο έλαιο απήγανο
1κγ αιθέριο έλαιο μαυροκούκκι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
Ο πιο ασφαλής τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις αντιαισθητικές μπλε και κόκκινες φλεβίτσες στα πόδια μας. Στο. λάδι αβοκάντο προσθέτουμε από το αιθέριο έλαιο απήγανο (ruta graveolens) και το μαυροκούκκι (nigella damascena) και το αιθέριο έλαιο γερανιού. Εφαρμόζουμε το βράδυ στην προβληματική περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου