Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Για την υγεία και τη μείωση του βάρους...Juicing !!!


Juicing

“Αν δεν είστε λάτρεις των φρούτων και των λαχανικών, είναι ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας» λέει η διατροφολόγος Jennifer Barr, RD, of Wilmington, DE. Καλό θα είναι να συνεχίσετε να επίσης και να τρώτε φρούτα και λαχανικά.
Στοχεύετε να τρώτε δύο ολόκληρα φρούτα και τρία με τέσσερα λαχανικά την ημέρα. Διαλέξτε τα σε ποικιλία χρωμάτων, έτσι ώστε να παίρνετε διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.
Φυτικές Ίνες
Όταν παρασκευάζετε χυμό, δεν παίρνετε τις φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι αποχυμωτές, αφαιρούν το χυμό και αφήνουν τον πολτό που περιέχει τις φυτικές ίνες. Για να μη χάσετε όλες τις φυτικές ίνες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πολτό στο ποτήρι σας και να το αναμείξετε με το χυμό που έχετε παρασκευάσει ή να τον χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική (πχ. να παρασκευάσετε κράκερ λαχανικών με τον πολτό καρότου, παντζαριού, σέλινου κτλ).
Η Barr προσθέτει τον πολτό στο μείγμα του κέικ, ή φτιάχνει ζωμό για το μαγείρεμα σουπών, ρυζιού και ζυμαρικών. Αυτό θα αποτελέσει ένα βήμα παραπέρα προς τη βελτίωση των καθημερινών σας γευμάτων.
Χρειάζομαι αποχυμωτή;
Οι αποχυμωτές μπορεί να είναι ακριβοί, μεταξύ 50 και 400 ευρώ. Μερικοί από τους ακριβότερους θα αποχυμώσουν και τη φλούδα, ή και τους σπόρους των φρούτων για να μη χρειάζεται να τα βγάζετε. Ίσως όμως, τουλάχιστον στην αρχή να μη χρειαστεί να αγοράσετε αποχυμωτή. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε στο μπλέντερ τα φρούτα της αρεσκείας σας και να τα συνδυάσετε με τα λαχανικά που θέλετε. Προσθέστε νερό αν είναι πολύ πηχτό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρέσετε τις φλούδες και τα κουκούτσια.
Μόλις ο χυμός είναι έτοιμος, είναι καλύτερα να τον καταναλώσετε μέσα στην ίδια μέρα, για να μη χαλάσει. Πλύνετε το μπλέντερ ή τον αποχυμωτή σας καλά, ώστε να είναι έτοιμος για τον επόμενο χυμό!
Προσέξτε τις θερμίδες
Πόσες θερμίδες έχει ο χυμός σας;  Εξαρτάται από το τι περιέχει.
Μπορεί να βάλετε μέχρι και 4 φρούτα, οι θερμίδες όμως έτσι αρχίζουν να μαζεύονται. Αν χρησιμοποιείτε λαχανικά στο χυμό σας, οι θερμίδες θα είναι πολύ λιγότερες. Αν βάζετε κυρίως λαχανικά, προσθέστε ένα μήλο ή ένα ακτινίδιο για γεύση. Οι θερμίδες μπορεί να είναι πρόβλημα αν κάνετε χυμό μόνο από φρούτα.
Μπορείτε να κάνετε το χυμό σας πιο ισορροπημένο, και να αντικαταστήσετε μέχρι και ολόκληρο γεύμα ή σνακ με αυτόν, προσθέτοντας πρωτεΐνη. Μερικές καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι, ο λιναρόσπορος και το φυστικοβούτυρο. Ακόμα πιο εύκολη λύση είναι να προσθέσετε προϊόν πρωτεΐνης σε σκόνη, με ή χωρίς γεύση και να ξέρετε και ακριβώς πόση πρωτεΐνη χρησιμοποιείτε κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου