Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΠΩΣ θα Διώξετε τα μυρμήγκια από την Κουζίνα σας !



1)Πρόσκαιρα ασφαλώς αποτελέσματα θα πετύχετε με την ηλεκτρική σκούπα ­ ρίξτε μετά στον (στεγνό!) νεροχύτη ή όπου αλλού διακρίνατε τα μονοπάτια τους αρκετό μπέικιν πάουντερ. Τα μυρμήγκια το τρώνε λαίμαργα αλλά σύντομα πεθαίνουν καθώς η σκόνη προκαλεί πολλά αέρια στο πεπτικό σύστημά τους. Επαναλάβατε τις επόμενες δύο ημέρες, το διάστημα είναι αρκετό για να καταλάβουν πως πρέπει να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους στην επικράτειά σας.
2)Ψεκάζουμε με ξύδι γύρω από τις πόρτες και άλλες περιοχές όπου εμφανίζονται. Μπορούμε επίσης να βάλουμε σε ένα μπωλάκι ξύδι με μέλι.

3) Αν έχεις δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, άδειασέ το και καθάρισε καλά με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Άφησέ το 2-3 μέρες και μετά αντικατέστησέ το με ένα φρέσκο.
4)Πασπάλισε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα
5) Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διώξετε τα μυρμήγκια είναι το άσπρο ξύδι. Ψεκάστε τα με ξύδι. Καθαρίστε τα σημεία που βόλταραν τα μυρμήγκια με άσπρο ξύδι και δεν θα ξαναπεράσουν από 'κει.

6)Πούδρα για μωρά. Η πούδρα για μωρά, περιέχει ταλκ και τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά της. Αν δεν έχετε μωρά και πούδρα, ρίξτε απλά ταλκ στα σημεία που κάνουν τσάρκα τα μυρμήγκια και θα πάνε στο καλό

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του άρθρου σας. Για σίγουρη αντιμετώπιση των μυρμηγκιών μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην σελίδα μας Αποφράξεις Μπουρνάζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή