Loading...

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Μαρμελάδα Λωτού με μαύρη ζάχαρη και Grand Marnier !!



Υλικα
 4 λωτούς γινωμένους
1 μήλο γλυκό και μαλακό 
 χυμό μισού λεμονιού
2 ξυλαράκια κανέλλας
 300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη 
50 ml λικέρ Grand Marnier.
 Αφού  καθαρίσουμε τους λωτούς και το μήλο , τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν  μικρά κομματάκια. Το μίγμα μας το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε με μέχρι να πήξει. κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε και στο τέλος του βγάζουμε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτουμε στο μείγμα το λικέρ ! Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα !!

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδα 

Βάζουμε τα βάζα χωρίς το καπάκι στο φούρνο μικροκυμάτων στο 800 για 1 λεπτό και αμέσως γεμίζουμε με την ζεστή μαρμελάδα ,βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα το βάζω μέχρι να κρυώσει καλά !!

Καλή Επιτυχία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου