Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Παγωτό με ελαιόλαδο

ΠΗΓΗ
Υλικά:
1 1/3 φλ. (330 ml)  γάλα πλήρες   ∗   ½ φλιτζάνι  (100 g)  ζάχαρη   ∗   1 πρέζα αλάτι   ∗   1 φλιτζάνι  (250 ml)  κρέμα γάλακτος   ∗   6 κρόκοι από μεγάλα αυγά   ∗   ½ φλ. (125 ml)  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (φρουτώδες)

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τους 6 κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τα αυγά πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην «κόψουν» τα αυγά. Τοποθετούμε και πάλι το μίγμα στη φωτιά (μέτρια) χωρίς να σταματάμε να  ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να «δέσει» χωρίς να γίνει πολύ παχύρευστο.
Στο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τοποθετούμε από πάνω ένα σουρωτήρι και περνάμε από μέσα το μίγμα γάλακτος-αυγών. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα άλλο το οποίο προηγουμένως έχουμε γεμίσει με παγάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για λίγες ώρες. Εφόσον έχει κρυώσει καλά, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Το παγωτό  ελαιολάδου είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ή να το φυλάξουμε στην κατάψυξη σε μικρά πλαστικά μπολάκια. Σερβίρεται με το ντρέσινγκ ή φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου