Loading...

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Caponata

Caponata
ΠΗΓΗ

Θα χρειαστείτε μελιτζάνες, ελιές, κάππαρη, σέλερι, ντομάτες, κρεμμύδια, ξύδι, ζάχαρη, βασιλικό, λάδι και αλάτι.

Yλικά για 4 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
200γρ ελιές τύπου καλαμών
50γρ κάππαρη
2 κλωνάρια σέλερι
2 ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
8 κουταλιές του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
λίγος φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις αφήνουμε μισή ώρα σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε το σέλερι σε ροδέλες και το ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Βάζουμε την κάππαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό να φύγει το πολύ αλάτι και την ξεπλένουμε.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ξεπλένουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο τις ελιές, το κρεμμύδι και την κάππαρη. Σβήνουμε με τις ντομάτες, αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας.
Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τις τσιγαρίζουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι (τις άλλες 2 κουταλιές). Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και το σέλερι.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το σέλερι στη σάλτσα. Το αφήνουμε να ψηθεί 5 λεπτά, προσθέτουμε το ξύδι, αλατίζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Η caponata σερβίρεται με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και είναι νοστιμότερη κρύα κατά προτίμηση την επόμενη μέρα.
Aνά μερίδα: 260 θερμίδες και 9.2γρ λιπαρά
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου