Loading...

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Λεμονάτη μακαρονάδα

Το διαβασαμε εδω

Υλικά 
1 πακέτο μακαρόνια ή λινγουίνι
⅓ περίπου φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού (το λεμόνι να είναι ακέρωτο)
⅓ περίπου φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (όχι light)
½ φλιτζανιού νερό από αυτό στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια (για να μην παιδεύεστε, με ένα μπρίκι πάρτε λίγο νερό από την κατσαρόλα πριν σουρώσετε τα ζυμαρικά)
⅓ περίπου φλιτζανιού χυμό από λεμόνι
½ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο παρόμοιο τυρί
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι και, για όσους θέλουν, λίγη καυτερή πιπερίτσα.
Εκτέλεση 
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνετε αφού πρώτα έχετε «κλέψει» λίγο από το νερό.  
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε κάποιο σκεύος –πάντα με λίγο υγρό- και τα ραντίζετε με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουνε.
Βάζετε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι, σε μέτρια φωτιά, με το νερό από το μαγείρεμα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα και σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά όσο να πήξει η σάλτσα.
Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε στην κατσαρόλα να ζυμαρικά, τον χυμό του λεμονιού, το, βασιλικό ψηλοκομμένο και την πιπερίτσα. Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα και να πάει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου