Loading...

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Μανδαρινάτο ( Κρητικό)



Υλικα
  1/2 κιλό φλούδες από μανταρίνια
 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
 κιλό ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες απ’ τα μανταρίνια με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό για 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
. Ενώνετε τον πολτό από τα μανταρίνια με την ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματισθεί ένα μίγμα που να είναι ομοιογενές και να πλάθεται στα χέρια σας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Mantarinato
 Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε μέσα σε μικρές χάρτινες θήκες ή επάνω σε μικρά φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς. Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν πριν τα σερβίρετε.
Τιπς
Αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε από έξω με καρύδα τριμμένη η λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Πάντως είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι το οποίο διατηρείται για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες σκεπασμένο αεροστεγώς και σε δροσερό μέρος.
ΠΗΓΗ..www.mirsini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου