Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παγωτό και κανόνες υγιεινής

Αποτέλεσμα εικόνας για ais krim
Τα παγωτά είναι μία γευστική απόλαυση και έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Είναι ένα παρασκεύασμα του γάλακτος. Περιέχουν γάλα, λίπος, πρωτεϊνες, ζάχαρη και χρωστικές ουσίες. Κάποια παγωτά περιέχουν σοκολάτα, καφέ, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Ένα παγωτό περιέχει περίπου 300 θερμίδες.
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες υγιεινής, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται αυστηρά ώστε να απολαμβάνουμε τα παγωτά χωρίς φόβο για τροφικές δηλητηριάσεις και για την υγεία μας γενικότερα. Καταρχήν σε όλα τα παγωτά πρέπει να κοιτάζουμε την ημερομηνία λήξης τους. Τα παγωτά διατηρούνται στην κατάψυξη. Κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες θερμοκρασίας για τη σωστή συντήρησή τους. Οι καταψύκτες πρέπει να έχουν θερμοκρασία μικρότερη από 18 βαθμούς κελσίου. Πρέπει να είναι καθαροί, να μην είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο και να περιέχουν μόνο παγωτά. Επιπλέον αν ένα παγωτό λιώσει δεν πρέπει να καταψυχθεί ξανά αλλά να το πετάξουμε. Γιατί αλλιώς αλλοιώνεται και χαλάει.
Σχετική εικόνα
Στα συσκευασμένα παγωτά πρέπει να παρατηρούμε αν είναι κολλημένο το χαρτί πάνω στο παγωτό. Κανονικά δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Δεν πρέπει να είναι λιωμένα ή να έχουν υφή όπως το βούτυρο. Επιπλέον το σχήμα του παγωτού δεν πρέπει να είναι αλλοιωμένο ή το παγωτό να είναι θρυμματισμένο. Κάτι τέτοιο δείχνει πως αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε. Η γεύση των παγωτών πρέπει να είναι γλυκιά και ευχάριστη.
Στα παγωτά που πωλούνται χύμα είναι καλό να κοιτάζουμε την καθαριότητα του καταψύκτη και της βιτρίνας, στην οποία διατηρείται το παγωτό. Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος πρέπει να βρίσκεται μέσα σε νερό και το νερό να αλλάζεται τακτικά. Όταν μεταφέρουμε το παγωτό σπίτι μας πρέπει να το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη.
Σχετική εικόνα
Επιπλέον τα παγωτά με 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη έχουν λιγότερες θερμίδες, περίπου 200 θερμίδες.
Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου