Loading...

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ



Υλικά
Σχετική εικόνα
100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
120 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
2 ασπράδα αυγού
2 σφηνάκια ούζο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σχετική εικόνα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να ξεκολάει από τα χέρια μας και να πλάθετε εύκολα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους δύο περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους πέντε εκατοστών.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα η σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου